Лазерна епилация и електроепилация – 12

• 34 343
  • 736
  •   2
Отговори
# 165
  • Тра-ла-ла
Смятате ли, че лазерната епилация може да повлияе негативно на функциите на матката и яйчниците?! Примерно да спре цикъла след Х процедури? Първите 2 пъти когато съм ходила на пълен интим с диоден лазер и след това имах леки усещания в яйчниците/матката. Но после смених студиото поради други причини.

При мъжете съм чувала че не е добре да се минават с лазер тестисите,  защото може да убие войничетата.

# 166
  • София
Да, няма проблем, затова пуснах и конкретните данни, че да разсъждавате с мен Joy
Електро в България не правят на подмишници заради лимфните възли.

Джу, уж не, лъчът прониква само в кожата. Но доколко е така, нямам идея. Аз не се осмелих за там точно по тази причина.

# 167
Пробвай смесен лазер като в Скин лайн.

# 168
Здравейте,  искам да си направя лазерна епилация на цялото тяло. Бихте ли ми препоръчали салон от който сте доволни? Става въпрос за град София.
Благодаря предварително!

# 169
  • Mediterraneo
11 процедури на мишници за мен са изключително много, отделно, че са без кой знае какъв резултат. Аз едва ли имам повече от 6. Онзи ден се гледах с увеличителното огледало и откъснах по 2-3 дълги и тънки, почти прозрачни косъма от мишница. Не съм се щракала от 2 години сигурно, отдавна не водя сметка на процедурите, времето и то ми се изгуби вече.

# 170
Здравейте, имам направени 3 процедури с лазер, зона интим. Седмица след 2рата процедура, косъмчетата започнаха да падат и да растат бавно, като след още седмица пък започнаха да растат доста по-бързо от преди и станаха твърди. На какво се дължи това? Жената която прави процедурата не знаела. Каза, че ще правим процедурите на 30 дни щом така се е получило.

# 171
"Жената" трябва да знае.
Следи се в коя фаза е косъма, за да се направи в подходящата фаза епилацията. Някои центрове обаче не ги спазват много стриктно, за да се запълват и свободните часове.
По принцип една трета падат при всеки сеанс. Така в периода от септември до април-май може да получите добър резултат.

# 172
Другото странно е, че първият път процедурата ми я прави една жена (собственичката), третия път беше съвсем различна.
"Жената" трябва да знае.
Следи се в коя фаза е косъма, за да се направи в подходящата фаза епилацията. Някои центрове обаче не ги спазват много стриктно, за да се запълват и свободните часове.
По принцип една трета падат при всеки сеанс. Така в периода от септември до април-май може да получите добър резултат.

# 173
Не зная за Бг, но в някои западни държави забелязах, че са млади момичета/жени, вероятно обучени. Не са лекари или дерматолози. Дали е собственичката или не, няма значение
Рядко се среща и при нас дерматолог или лекар да се занимава с това. И е по-скъпо, но пък са по-добри. Аз пращам дъщеря ми при такива.

Друго, което знам от лекар специалист, е че ако едно момиче е под 16 год, избягват да прилагат лазерна епилация, защото в някои случаи, макар и рядко може да има обратния ефект - по-силно окосмяване.
Освен това ако лекар има съмнения за окосмяване, дължащо се на хормонални проблеми, може да ви изпрати на ендокринолог, за да е сигурен, че нямате такова.

Доверете се на тази жена, може да има опит. Или още по-добре да ходите при специалисти проверени хора - такива, от които са останали доволни ваши приятелки или познати.

# 174
По принцип една трета падат при всеки сеанс.
Падат всички налични косми в обработената зона, след всеки един сеанс. Въпросът е, че това въобще не означава, че са унищожени за постоянно, както явно някои хора смятат, съдейки по изписаното в темата през годините.

Другото странно е, че първият път процедурата ми я прави една жена (собственичката), третия път беше съвсем различна.
Защо да е странно? Имат повече от една служителка просто и уцелваш тази, която е на смяна. Сигурно 80% от студиата работят на този принцип. Ако това не ти допада, просто се уговаряш допълнително кога е на смяна операторката, която ти е харесала.

# 175
По принцип една трета падат при всеки сеанс.
Падат всички налични косми в обработената зона, след всеки един сеанс. Въпросът е, че това въобще не означава, че са унищожени за постоянно, както явно някои хора смятат, съдейки по изписаното в темата през годините.

Да, не се изразих достатъчно ясно - под падат, имах предвид, че са засегнати булбите, корените. Иначе падат всички, да. После пак излизат - на теория без една трета - тези, които са засегнати в булбите в точната фаза на развитие. Затова се препоръчват поне 5-6 процедури първия път, с определен периоди една от друга. После веднъж в годината една поддържаща процедура. По принцип. Реалността е различна за различните хора.

Има доста теми за лазерната епилация и е много добре описано. На авторката бих препоръчала да ги прочете.

# 176
Здравейте, имам направени 3 процедури с лазер, зона интим. Седмица след 2рата процедура, косъмчетата започнаха да падат и да растат бавно, като след още седмица пък започнаха да растат доста по-бързо от преди и станаха твърди. На какво се дължи това? Жената която прави процедурата не знаела. Каза, че ще правим процедурите на 30 дни щом така се е получило.

В г поинт ми казаха, че може да се наблюдава след няколко процедури засилен растеж, после се оправяло.
Колко е вярно не знам.
Опитвали се да оцелеят един вид.

# 177

В г поинт ми казаха, че може да се наблюдава след няколко процедури засилен растеж, после се оправяло.
Колко е вярно не знам.
Опитвали се да оцелеят един вид.

Да, вярно е. По думите на специалист - понякога при много млади момичета под 16 год), както и при жени, имащи много силен хормонален дисбаланс. Във втория случай може да искат консултация и изследвания  при ендокринолог.

# 178
  • Melmak
Здравейте, ходя на лазер в клиниката на д-р Денкова.

Бях на море през октомври и имам лек тен. Като гледам имам разлика с бикини зоната, където слънце не ме е виждало. Като цяло съм светла и особен тен не мога да хвана.

Другата седмица имам час за процедура - крака. Чудя се сега дали ще ме върнат…

Днес реших да пробвам корем в Г пойнт. Много ми е близо, това много ме спечели, защото иначе все пътувам и губя време. Там са с диоден и нямаше проблем. Не усетих нищо, освен боцкане. Надявам се да има ефект!

# 179
Пожелавам ти да имаш ефект.
Аз към момента съм доволна от г поинт.
Понеделник ще ми е последния интим, после едно 4-5 месеца ще задържа.
Но интим не е като краката. Има си още, но доста редички вече.
Абе ще има поддържащи.

Краката са минали 2 месеца и са си гладки, но и там ми остава още една процедура.
Щях да правя, ама имам някакви ранички от чесане, та чакам да минат.

За корема аз няма да правя. Мислех, но установих миналата година, че там почти няма.
А каква космата бях преди отлабването там. Черни и дебели.
Сега са пет тънки на кръст и ако се сетя ги минавам с епилатора.
Ръцете същата работа, бях и там като мъж, а сега буквално са опадали, има мъничко, но са страшно тънки и не се виждат.
Минавам с епилатора 2 пъти в годината.
Жалко, че тоя ефект го нямаше и на други части на тялото.
Все още ми излизат косми между гърдите, та бръсна. Плюс и на самите ореоли.

Ама мисля на задните части да направя няколко.

Общи условия

Активация на акаунт