Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 26

• 33 623
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте!
На чисто нова АЕГ tr839p4ce, монтирана с маркуч в канала, светна индикатор за изпразване на контейнера. Дали имате идея защо се случва това? Вчера я пуснахме за първи и единствен път и сега при второто стартиране, иконката светеше.

# 196
При еднакви характеристики, коя е по-добрата марка -АЕГ, Бош или  Самсунг?

# 197
Здравейте!
На чисто нова АЕГ tr839p4ce, монтирана с маркуч в канала, светна индикатор за изпразване на контейнера. Дали имате идея защо се случва това? Вчера я пуснахме за първи и единствен път и сега при второто стартиране, иконката светеше.
А в контейнера има ли вода?
Прочетете си упътването. Може да има настройка, че водата ще се оттича чрез маркуча и да трябва да я активирате.

# 198
И на мен ми е интересно какво ще кажат професионалистите.

Лично аз ползвам Сименс от 7- 8 години и не е мръднала, както се казва.
Сега си взех Бош по препоръка от групата, но още нямам отзиви, защото не е в експлоатация.

# 199
Здравейте!
Прочетете си упътването. Може да има настройка, че водата ще се оттича чрез маркуча и да трябва да я активирате.

Тя си се оттече през маркуча. Вода в контейнера няма как да отиде, защото се разкача маркуча, който да я отвежда в контейнера и се монтира маркуч, който я отвежда в канала.

# 200
Здравейте!

Тя си се оттече през маркуча. Вода в контейнера няма как да отиде, защото се разкача маркуча, който да я отвежда в контейнера и се монтира маркуч, който я отвежда в канала.
Ами не е точно така. Неправилно позициониран дренаж, може да индикира. Ако не се справяте, звънете в сервиза за консултация при описаните данни. Успех!

# 201
  • София
Здравейте,
моля за разяснение каква е разликата между тези два модела на Миле
TWF760WP и TSF763WP
и кой от двата си заслужава повече?
Скрит текст:

Аз успях да видя разлика единствено в цвета на копчето.
Благодаря!

# 202
Здравейте,
TWF760WP и TSF763WP
Скрит текст:

Благодаря!
Разгледайте упътванията на двата модела.

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 12:05 от Djordja

# 203
Здравейте,
TWF760WP и TSF763WP
Скрит текст:

Благодаря!
Нищо съществено,която и да изберете.
GreenPerformance 760 wp, началото.
 https://www.miele.de/e/compare/11819670,11819600
P. S. Да доуточня:Това е бръз поглед, който вкл. особености на техн. размер и отваряне. Може да изискват и повече прри сравнение.
Тук да доуточня, че отговорът на запитване е доброволен, а не задължителен. Твърде често се поставят, а ответните след ползване са оглушително мълчаливи. А да споделите, на1, 3, 6 месец, година и повече. Ще са полезни на други!, спрямо година на покупка и партида. Не БЪДЕТЕ ЕГОИСТИ!

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 13:10 от niljaniljo

# 204
  • София

АЕГ и Бош са марки с традиции, включително и в сушилните с термопомпа, от които имат редица поколения през последните 20 години. Самсунг отскоро са „в играта“, а историята им изобщо в бялата техника е с променлив успех.

В Германия има организации, независими от производителите, които правят изпитания на електроуреди в реални условия. Има модел Самсунг, получил добра оценка - 2.3, което се равнява на нашето мн.добър 4,70.

Най-добрите оценки - от 2.0 надолу (понашему от 5.00 нагоре) са получавали само Miele, AEG и Bosch/Siemens:

https://www.mediamarkt.de/de/content/heim-garten/waschen-reinige … rmepumpentrockner

https://www.chip.de/artikel/Waeschetrockner-Test-Waermepumpentro … st_172904501.html

Това са и най-препоръчваните марки тук, във форума. Във формирането на оценката от изпитанията обаче участват и критерии като цена и икономичност, което дава допълнително предимство на марките извън „топ 3“, и въпреки това те не успяват да достигнат до най-добрите оценки.

# 205
  • Велики Преслав
Аз сравнявам Бош за България и Сименс внесен от Германия (произведен в Полша) сериите аналогични като клас, ами не работят еднакво тихо, не е много коректно сравнение защото все пак, знаем кое как се определя като клас, но то разликата в работата на двете беше много натрапчива.
Ако трябва да избирам между Бош/Сименс, АЕГ, Самсунг, бих изключил последното. АЕГ и Сименс/Бош от ниския клас, ги приемем на едно ниво

# 206
Аз сравнявам Бош за България и Сименс внесен от Германия (произведен в Полша) сериите аналогични като клас, ами не работят еднакво тихо, не е много коректно сравнение защото все пак, знаем кое как се определя като клас, но то разликата в работата на двете беше много натрапчива.
Ако трябва да избирам между Бош/Сименс, АЕГ, Самсунг, бих изключил последното. АЕГ и Сименс/Бош от ниския клас, ги приемем на едно ниво
Ами да, винаги съм се "чудил' на големият процент% внос с транспортни поражения, Василев. Чак да" онемееш"как една  марка си го позволява. Що не внасят ASKO, V-zug, Biankamerjer и т. н с транспортни дефекти. SIEMENS е с други перспективи и той не търпи иновации. Споменатите са за bosch, а ма и той е в проблеми.
Сега къде се произведени/сглобени не е стществено. Важно е кой е декларира пригодността и съответствие със стандарти.
И понеже говорихме последно с Вас за ASKO, на IFA 2024, отворен пазар за Азия. Нямам думи!

# 207
  • Велики Преслав
Тези двете които сравнявам аз нито една не е с транспортен дефект.

# 208
Тези двете които сравнявам аз нито една не е с транспортен дефект.
И какво като няма траснспортен  дефект? Той/транспортният дефект/, какво ми гарантира? Ами нищо!
Ами що да го закупя? Търся отговор!
Колко е гаранцията - 6 мес., 1 година? Ами да го духат, без автоцензура!

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 14:09 от niljaniljo

# 209
  • Велики Преслав
Аз нещо не можах да разбера защо това с транспортните дефекти беше включено.

Общи условия

Активация на акаунт