Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 26

• 33 567
  • 742
  •   3
Отговори
# 270
Здравейте, за първи път ще купувам сушилня (сигурно ще е вариант с термопомпа) и имам следния въпрос - мога ли да не я свързвам към канал?
Тоест има ли вариант да е с контейнер, който да изпразваме ръчно?
Под наем сме и има само едно място в кухнята, където мога да я сложа, но е доста далече от мивката и канала съответно.

# 271
Да, не е нужно да се свързва с канал. Моята не е свързана. Само трябва да си следиш контейнера. Аз моя го изваждам когато не ползвам сушилнята, за да може да изсъхне хубаво.

# 272
Контейнера се изпразва след всеки цикъл на сушене. Не е трудоемко и не виждам смисъл да се следи и наглежда в кой момент ще прелее.

# 273
Аз имах предвид да не оставя вода в него, че ще започне да мирише. То иначе си има индикатор, че трябва да го изпразниш.

# 274
Благодаря ви за отговорите.

Чудя се между тези два модела:
1. Тази, която намерих тук в темата https://www.tehnomix.bg/sushilnya-bosch-wqg233d1by
2. Друг модел от същата серия, но със самопочистващ се кондензатор и малко по-голям барабан: https://www.tehnomix.bg/sushilnya-bosch-wqg14500by

Цената е сходна, бихте ли ми казали какъв е проблема със самопочистващите се кондензатори? Доколкото четох тук, не се препоръчват много, но не разбрах точно защо.
Благодаря предварително!

# 275
  • София
Ами на бош специално не работят добре, затлачват се и трябва да викаш хора от сервиза да отворят и почистят през няколко месеца.

# 276
Ясно, благодаря! Ще взема тази без самопочистването.

# 277
  • Бургас
Ами на бош специално не работят добре, затлачват се и трябва да викаш хора от сервиза да отворят и почистят през няколко месеца.

Здравейте Simple Smile
Тъй като споменавате, че на Бош не работят добре, искам да попитам, кои други марки имат самопочистващи се кондензатори ? И как се държат, те във времето?

# 278
  • София
Няма идея, освен за lg, уж тяхното било по-добре, т.е. уж нямали рекламации, от личен опит ще мога да кажа... Да речем лятото като съм я поползвала една гофина, за сега е ок, но е твърде скоро за реална оценка. Вероятно и други фирми правят, не съм търсила и не съм искала специално да е, аз лично просто исках лг, те нямат друг вид.

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 15:23 от Angel_Dust

# 279
  • Велики Преслав
Аз пък мисля, че високия клас на Бош при сушилните са страхотни. Първо имат мощни и тихи двигатели на барабаните, имат мощни и висококласни компресори, хладилна система с много фреон, барабани от дебела стомана и стабилен корпус. Аз имам Сименс, съвсем не най-високия клас и смея да твърдя, бе единствената по-тиха сушилня която съм чувал е едно Миле за 3000 лв. А Сименс =Бош

# 280
  • София
Е, бош е малко по нисък клас от сименс... И никой не казва, че сушилните не са ок по принцип, а че самопочистващата функция на кондензатора не работи добре.

# 281
  • Велики Преслав
И двата модела показани горе, са без самопочистваща система. Моята е самопочистваща и още не се е задръстила. Вече почти 2 год

# 282
Не знам дали това със самопочистването е валидно и за комбитата, но моята в градското жилище е вградено комби Neff  и нямам достъп до никакви филтри и кондензатор, нищо не почиствам ръчно, само пускам почистваща програма след всяко сушене и се надявам да си върши работата. По упътване не е нужно да е след всяко, а когато светне индикатор, но не смея да рискувам, че много интензивно я ползвам и да не я задръстя. Или поне да не допринасям. Засега нямам проблем вече 4 години, но как е вътре - божа работа...

# 283
  • София
Не погледнах конкретните модели, само отдолу въпроса защо не се препоръчват самопочистващите се кондензатори.

# 284
Здравейте, мили хора!
Не знам дали тук е подходящото място за въпроса ми, но имаме проблем със сушилня Hotpoint Ariston.
Слагам дрехите, тръгва за 2мин и изгасва, все едно си я изключил директно от захранването.
Беше на сервиз, сменили кабел, почистили я УЖ. Без резултат. Днес дойде пак същият майстор вкъщи - бил проблема от тока. Е как след 5г реши, че това й е проблем. Както и да е.
И аз с надеждата, пускам пералня, слагам ги после в сушилнята....... 2мин и пак спря.
Когато е суха - си работи......
Сложа ли прането - до там сме.
Някой сблъсквал ли се е с този проблем и имате ли идеи защо и какво може да не й е наред?
Не изписва никаква грешка на дисплея, директно изгасва. 😔
Благодаря ви много предварително!

Общи условия

Активация на акаунт