Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 26

• 33 531
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
Ами надявам се да не е грешка 😀
Ще се обадя на сервиза.
Програма за бяло има, пускала съм и на памук, същата работа.
Мисля да пробвам с
И с по-малко дрехи да видя как ще е.
Благодаря ви за бързите отговори 🤗

# 406
Ами надявам се да не е грешка 😀
Ще се обадя на сервиза.
Програма за бяло има, пускала съм и на памук, същата работа.
Мисля да пробвам с
И с по-малко дрехи да видя как ще е.
Благодаря ви за бързите отговори 🤗
Кой не си чете упътването?  Blush
След табличката хората най-подробно са си описали коя програма за какво е.

Какви допълнителни настройки си дала на програмите за памук и бельо?
Сушилнята има датчици, които определят колко е влажно прането и сами си определят времето за сушене. Това, което ти показва в началото, няма много общо с истината.

Последна редакция: нд, 03 ное 2024, 22:40 от petiaivanov

# 407
Здравейте. Снощи за пръв път ползвах сушилня и едната тениска е смалена. Много четох преди да избера, но не мога да се справя явно с опциите. Нямам опция за намаляване на градуси, защото изобщо нямам представа какви са градусите. Никъде не е описано такова нещо. Сушилнята е AEG tr818a4e. Пуснах я на програма mix без да пипам нищо като опции. Имаше две памучни тениски, два карго панталона (памук), чорапи (миксирана материя), поларени горнище и промазано яке с полар отвътре (тънко). Суши ги около 2 часа и 10мин. Излязоха сухи, само панталоните бяха леко влажни при джобовете. Къде греша с програмата? Искам да пускам всички дрехи, а сега ще ме е страх, за да няма свиване. Струва ми се, че и единия подгъв на същата свита тениска е усукан, което е нормално при свиване, предполагам. За да използвам този пост, направо искам и да попитам за програмата Еко. Дали мога да използвам нея за системно сушене? Най-често дрехите ни са памучни, чорапите имат микс със синтетика и долнищата имат някакъв процент полиестер. Ще снимам програмата и къде сме мушнали уреда, за да проверя и това дали е наред.

# 408
Свиването зависи много от качествата на самата материя, а щом се е и усукала, не е свързано със свиването, а пак с качеството.
Аз много често пускам на тази програма, нищо повредено нямам. Също съм с АЕГ, но сега дали същият или сходен модел, трябва да погледна, че тя е в селската къща и не ми е пред око.

Допълвам се: Моят модел е T9DEC68S, но едва ли имат принципна разлика. По-скоро - не.

# 409
  • На брега на реката
На същото мнение съм, относно тениските, но когато сушите, вратите на шкафа не бива да са затворени, за да има достъп на свеж въздух.

# 410
Кубратова, а имате ли представа дали еко програмата е по-щадяща? Не ми пречи да е по-дълга. Не знам за качеството. Тениската е прана безброй пъти на 40 градуса и си беше изрядна. Много ме притеснява да не се случи и с други тениски. Опитвам се да разбера как мога да намаля градусите. Вие на гардероб ли в оставяте?

Бунолина, знае ли се вече кое с какво качество е.. Уж не беше с лошо тази. А за вратите, бяха отворени, но пак имаше малко конденз отстрани.

# 411
Аз ползвам само Памук, на опция слънце, така излизат напълно изсушени и нямам свиване. Микса е с цел и по-плътните дрехи да излизат сухи, ако е на опция слънце и това може да доведе до свиване. Сякаш там повече ги пресушава отколкото на Памук.

# 412
Кубратова, а имате ли представа дали еко програмата е по-щадяща? Не ми пречи да е по-дълга. Не знам за качеството. Тениската е прана безброй пъти на 40 градуса и си беше изрядна. Много ме притеснява да не се случи и с други тениски. Опитвам се да разбера как мога да намаля градусите. Вие на гардероб ли в оставяте?

Бунолина, знае ли се вече кое с какво качество е.. Уж не беше с лошо тази. А за вратите, бяха отворени, но пак имаше малко конденз отстрани.
На мен усукани дрехи са ми излизали от пералня (имам едни евтини памучни пижами от Лидл, от който все се заричам да не вземам вече текстил, че му влошиха видимо качеството, и на - взела съм ги и се посукаха), но не и от сушилня.
На еко програми никога нищо не правя - нито пера, нито суша, но ако искаш, пробвай - не вреди. Суша на степен "за гардероб", но ако имам преимуществено покривки и салфетки, особено лен - на степен "за гладене", защото ако се отплесна, после гладенето е трудно и се налага да ги навлажнявам допълнително. Програмата "микс" според мен е достатъчно щадяща, защото отчита наличието на смесени тъкани, а на памук температурата трябва да е по-висока.

Пиоле1, не ми се рови сега за инструкцията, но мисля, че "микс" е свързано със състава на тъканите, а не с дебелината на дрехите. Те може да са изцяло памучни и с различна дебелина, но миксът е и за материи, които съхнат по-бързо от памук. Поне аз така я тълкувам тази програма и така я ползвам.

# 413
Здравейте! Наскоро питах за препоръка за бюджетен вариант, все още съм в чуденка какъв точно да бъде и дали изобщо да е бюджетен! Докато съм в чуденка си използвам наличната сушилня Ариели, която до скоро не ми създаваше никакви проблеми, но последно време започна да скъсява дрехите и то някой с по 2-3см ( проверено, защото, за да си потвърдя съменията, че смалява си играя да ги меря преди и след сушилня ). Имам два въпроса и ще се радвам да получа Валите съвети! Дали да пробвам да я закарам в сервиз, макар че говорих с официалния сервиз и вече почти нямат части за нея ( ползвам я вече близо 7 години, както се казва - изплатила се е) или да пробвам с нещо втора употреба от по-високия клас? Необходим уред ми е и трябва да взема решение възможно най-скоро.
Пробвах Ариелито да го пусна празно и над 10мин върти празна, което ме навява на мисълта, че наистина има някауъв проблем, но не знам какъв е! Ползвам програма Синтетика и въпреки това излизат доста топли, да не кажа горещи дрехите, а е с термопомпа!

# 414
Втора употреба сушилня не бих взела. Рискът да хвърлиш пари на вятъра е твърде голям.

# 415

От материята зависи- дали носи на сушене или не.
Наскоро писах за една тениска (Бугати) на мъжа ми, която също е с високо качество. Знам, че не трябва да се суши в сушилня, ама я сложих и тя излезе скъсена и то доста.
Та проблемът не е от сушилнята.
Ако на етикета пише да не се суши в сушилня, не рискуватйте. Различните памучни материи имат различна обработка и не всички могат да бъдат сушени в сушилня.

Последна редакция: пн, 04 ное 2024, 10:50 от petiaivanov

# 416
Здравейте. Снощи за пръв път ползвах сушилня и едната тениска е смалена. Много четох преди да избера, но не мога да се справя явно с опциите. Нямам опция за намаляване на градуси, защото изобщо нямам представа какви са градусите. Никъде не е описано такова нещо.
Скрит текст:
Сушилнята е AEG tr818a4e. Пуснах я на програма mix без да пипам нищо като опции. Имаше две памучни тениски, два карго панталона (памук), чорапи (миксирана материя), поларени горнище и промазано яке с полар отвътре (тънко). Суши ги около 2 часа и 10мин. Излязоха сухи, само панталоните бяха леко влажни при джобовете. Къде греша с програмата? Искам да пускам всички дрехи, а сега ще ме е страх, за да няма свиване. Струва ми се, че и единия подгъв на същата свита тениска е усукан, което е нормално при свиване, предполагам. За да използвам този пост, направо искам и да попитам за програмата Еко. Дали мога да използвам нея за системно сушене? Най-често дрехите ни са памучни, чорапите имат микс със синтетика и долнищата имат някакъв процент полиестер. Ще снимам програмата и къде сме мушнали уреда, за да проверя и това дали е наред.
Не можеш да контролираш градуси на сушилната машина.

Можеш да избираш различни програми спрямо материите, които сушиш, или пък да контролираш степента на изсушаване — 1, 2, 3… слънца (както явно е при АЕГ).

Програма Микс е за смесени материи.

Програма Еко не ползвам на никакъв уред, както и Кубратова е написала.

Съветвам те мнооого добре да си прочетеш упътването на машината и да знаеш коя програма за какви кг пране е предвидена и какви материи суши.

# 417
Аз суша всичко. Имам 2 свити неща, такъв им бил късметът. Не мога да поддържам дрехи с капризи Simple Smile Изцяло зависи от материята при сушилните с термопомпа, защото там градусите са ниски.

# 418
  • Велики Преслав
Джорджия. Вече на сушилня машина градусите се регулират. Просто не при всички може. Примерно при Хаиер има три температурни режима

# 419
Джорджия. Вече на сушилня машина градусите се регулират. Просто не при всички може. Примерно при Хаиер има три температурни режима
Може. По-важното в случая е, че на въпросната машина не могат да се контролират градусите.
Но пък Хайер не ми и е мерило, а и не виждам смисъл от такова контролиране, освен търговски трик. Хубавите марки достатъчно добре са преценили на колко градуса е оптималното сушене за съответните материи.

Общи условия

Активация на акаунт