Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 26

• 32 025
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря на всички за съветите и по-специално на petiaivanov
Надхвърлих леко бюджета и поръчах тази

Надявам се че е добър избор и ще ми върши хубава работа.

# 76

Аз съм с такава, суши по 2:30 часа, но съм доволен.

# 77
Скрит текст:

Невероятно дълго време. Защо така?

# 78
Скрит текст:

Многото икономии и Еко неща. При Miele за 1:40 се случваха нещата макс 2 часа.

# 79
Скрит текст:

Многото икономии и Еко неща. При Miele за 1:40 се случваха нещата макс 2 часа.
Явно АЕГ са се пооляли при сушилните с еко и ико.
Ти продаде ли си предната сушилня, аз бих жалила за нея. Не можеш ли да си я върнеш?

Предната ми пералня беше до 1400 оборота и сушилнята стандартно работеше по около 1:20 — 1:30 макс. Сега съм с 1600 оборота и за час сушилнята е приключила — голям рахат.

На колко центрофугираш сега?

# 80
  • София
Може би си суши цялата пералня накуп🤣🤷‍♀️

# 81
Поръчах я вече уж за по-добра от предната, която бях решила. Сега вече се обърках изцяло, но пък вече е на път и каквото такова.
А колко е стандартно времето на сушене на дрехи ?

# 82
Честита и със здраве да си я използваш.
Между час и половина и два.
Повечето Miele имат EcoSpeed и това е една от причините да са по-бързи, но и цената е с хилядарка отгоре.
Малко не беше коректен коментарът за това с какво са се пооляли АЕГ....
 Не се разочаровай предварително.

Miele vs AEG

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 19:14 от petiaivanov

# 83
Продадох предишните Miele-та. На 1400 центрофугирам всичко. Парадокса е Miele переше 2 часа и сушеше макс 2 часа.  
AEG пере 1:30 часа, суши 2:30 часа Joy
Все 4 часа. Cry
Иначе винаги пълни перални и сушилни пускам.

АЕГ са по-нежни към дрехите и за пране и за сушене !

# 84
Пиоле, прането, знаеш, може и на 1:30, и на 2:30 — зависи как настройваш и каква програма избираш.

2:30 сушене, обаче, ми е пряко търпението.

Точно тези две марки не можем да сравняваме по показател грижа за прането.
Разбирам да говорим за други, ама точно за тези двете…

# 85
Miele и техните препарати са доста по-агресивни на основните програми. Разбира се това е с цел перфектно изпиране, но за дрехи перящи се всеки ден и носени няколко часа е ненужно.

# 86
  • до най-прекрасния мъж
Момичета и момчета, нормално ли е след профилактика сушилнята да стане малко по-шумна? Няма някакви особени странични звуци, но някак ми се струва, че е малко по-шумна от преди. Пуснах вече три цикъла сушене, скъси времето доста (около час-час и десет суши неща, които преди сушеше за час и половина), но малко ме притеснява, че има едно като все едно нещо стърже в гума при въртене. Не знам как да го обясня.
Иначе, била е с много чист кондензатор. Изкарали се повече мъхове около барабана. От кондензатора е излязло съвсем малко. Посъветваха ме да мокря филтъра преди сушене, за да се обира и най-финия мъх. Не знам доколко е резонно, предвид че ще изсъхне за нула време. Центрофугирам на 800-1000 оборота. Пералнята и сушилнята са АЕГ.

# 87
Момичета и момчета, нормално ли е след профилактика сушилнята да стане малко по-шумна? Няма някакви особени странични звуци, но някак ми се струва, че е малко по-шумна от преди. Пуснах вече три цикъла сушене, скъси времето доста (около час-час и десет суши неща, които преди сушеше за час и половина), но малко ме притеснява, че има едно като все едно нещо стърже в гума при въртене. Не знам как да го обясня.
Иначе, била е с много чист кондензатор. Изкарали се повече мъхове около барабана. От кондензатора е излязло съвсем малко. Посъветваха ме да мокря филтъра преди сушене, за да се обира и най-финия мъх. Не знам доколко е резонно, предвид че ще изсъхне за нула време. Центрофугирам на 800-1000 оборота. Пералнята и сушилнята са АЕГ.
Какъв модел беше вашата ? Моята е от новите и след 1400 оборота пълна суши по 2:30-2:40 часа, не знам след години като се задръсти сигурно 6 часа.
Моделите на АЕГ преди 5-6 години, предишните серии са били доста по-бързи... Confused

# 88
Центрофугирам на 800-1000 оборота. Пералнята и сушилнята са АЕГ.
Защо центрофугираш на толкова ниски обороти?
Мъчиш по този начин сушилнята. Не се притеснявай от високите обороти, няма да ти деформират дрехите.

Miele и техните препарати са доста по-агресивни на основните програми. Разбира се това е с цел перфектно изпиране, но за дрехи перящи се всеки ден и носени няколко часа е ненужно.
Да ти кажа, не съм забелязала препаратите на Миле да са по-агресивни.
По няколко часа си носим дрехите и ги слагаме за пране. За месец и нещо вече съм превъртяла няколко пъти летните дрехи — супер са си.
Единственото, което ми е по-нетипично, е че фазата за цветно ми е по-ароматизирана. Свикнала съм да няма остатъчен аромат от перилен препарат.

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 07:39 от Djordja

# 89
  • София
Така или иначе според спецификация това е времето

Общи условия

Активация на акаунт