Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 26

• 32 045
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
  • На брега на реката
То тогава, Афродита оформяше темите и дума не даваше да се каже против Самсунг! Изчезна някъде, тази потребителка!

# 121
  • София
Кога тогава?
За лоша дума не знам, имаше хубави думи от потребители и по принцип много повече марки се обсъждаха и с хубави и лоши мнения, сега изобщо допустимо е добро само за няколко марки и недопустимо да не си доволен от същите...

# 122
  • На брега на реката
Не мога да кажа с точност преди колко години, но да кажем 5-6?!?

Аз също съм имала сушилня Беко и бях много доволна от нея и никога не съм ги крила. Смених я, защото си купих пералня Миле и исках да са комплект. Продадох я работеща в отлично състояние, а беше ползвана 6 г.

# 123
Тогава, като я купувах имаше добри отзиви за текущите им модели перални и сушилни, включително за тази, която купихме...
Точно това имах предвид с горния си пост. Моя приятелка също си купи Самсунг, защото е имала стара такава, но от новата не е доволна. Не е проучвала актуалния пазар, а просто си е избрала същата марка, че била свикнала с нея и ето ти изненада...

# 124
  • София
Е, пак не разбрах... Точно актуалния пазар бях проучила😬🤣както и да е.
Но все пак допускям моята да е била дефектна бройка, падащ мотор по време на работа не нищожен проблем, като смачкани чаршафи... Въпреки че гледайки конструкцията мм рече, че с това закрепяне не било чудно, че се е случило. 🤷‍♀️ 😂 😂 Както и да е, по принцип още я пазя, даже имаме планове да я отворим, почистим, позакрепим, ако й трябва фреон да й сложат и... Евентуално да поряботи още малко на къщата 😅

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 10:49 от Angel_Dust

# 125
Е, пак не разбрах... Точно актуалния пазар бях проучила😬🤣както и да е.
Нали казваш, че все още имало добри отзиви на ползватели, а те вероятно са били дългогодишни такива, поне от 3-4 години, а не от последните модели. Аз докато не изтече поне година от ползването на моите уреди, не посмявах да дам категоричен отзив, струваше ми се рано. Едва сега, след 4 години, посмявам да дам стабилно мнение.

# 126
Аз също още оглеждам и не съм се спряла на конкретна сушилня. Критерият ми е да суши бързо. Ако не събира чаршафите на топка е бонус. Аз също не съм доволна от Бош. Суши по 3 часа и отгоре. Прочетох, че миеле има eco-speed.  Няма да бързам този път и дано да избера най-бързата. Искам за час и половина най-много да имам сухи дрехи.

# 127
Най-бързо сушащи са Miele до 2 часа, новите AEG са между 2-3 часа. Какъв модел е била вашата Бош, че суши по над 3 часа ?

# 128
Като изключим това че като пускам само чаршафи ги омотва, моята ги суши бързо и не намачква много дрехите. Променя си времето според дрехите и влажноста, но за около 2 часа си ги суши. Даже и по кратко, според зависи. А за чаршафите отварям няколко пъти да ги оправям, иначе ще ги суши повече. По горе съм споделила кой модел на samsung.

# 129
При мен и при Миле и при АЕГ, като набутам нещо много по- плътно от останалите или пък някой чаршаф се омотае и започва едно сушене докато не изсъхне и поседната мокра точица 🤣 , но аз си знам, че сама съм си виновна..
Веднъж една калъфка да вземе да се омота ма топка в чаршафите и суши тази сушилня и суши… най- накрая не ми издържаха нервите, отворих, извадих и я спасих от мъките миле-вски 🤣🤣🤣

# 130
Най-бързо сушащи са Miele до 2 часа, новите AEG са между 2-3 часа. Какъв модел е била вашата Бош, че суши по над 3 часа ?
Бош 4 серия. Чакала съм я някой път по 5 часа. И накрая я изключвам, без да е приключила. Профилактика и е правено доста пъти. Само вкарвам пари в нея до сега. Тя си работи, но на мен ми се изчерпа търпението. На всички приятелки с обикновенни марки по час и половина сушат.

# 131
Бош 4 серия. Чакала съм я някой път по 5 часа. И накрая я изключвам, без да е приключила. Профилактика и е правено доста пъти. Само вкарвам пари в нея до сега. Тя си работи, но на мен ми се изчерпа търпението. На всички приятелки с обикновенни марки по час и половина сушат.
Това ми мирише или като да се правили профилактика колкото да ви вземат парите  и хич да не са чистили въздуховода, вентилатори и т. н или като проблем с термопомпата.
Мижете ли сами да си я отворите и да погледнете поне кондензатора?

# 132
Ами такава си е серията-нали и аз от това се оплаквах и ги виках..даже като беше на месец още.Не мисля,че нещо може да се оправи-махай я.

# 133
  • София
Здравейте,
решила съм да сменям сушилнята и моля за отзиви за следния модел на АЕГ - TR938H4CE
На сегашната и отнема над 3 часа всеки път да суши, затова държа новата да суши сравнително бързо и качествено.

# 134
За бързо сушене, освен сушилнята, е важно и на колко оборота са центрофугирани дрехите.

Моята е Миле с ЕкоСпиид.
Предходната ми пералня беше до 1400 оборота и времето за сушене беше:
Спално бельо — около 1:20-30
Памук/смесени материи — 1:20
Дънки — 1:40 (най-дълга, суши щадящо)
Винаги добавям Шонен (щадящо сушене), което удължава леко времето.
Сега пералнята ми е до 1600 оборота.
Спално бельо и дънки — около 1 час, 1:10 максимум.
Памук/смесени материи — около 50 минути
Отново с добавен Шонен.

Като цяло не омотава спалното бельо, но за да предотвратя усукването — сгъвам долните чаршафи (200/200) на 4.

Общи условия

Активация на акаунт