Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 26

• 33 627
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
Аз нещо не можах да разбера защо това с транспортните дефекти беше включено.
О Василев, аз виноват! Ами то претеглено, всеки курс на AEG и Bosh, аварирал незнайно, къде и кога се реализира в България като такъв, макар соименатите производители да си нямат хал хабер за това. Туй дали е адекватно или...?
Толкова добри и  неадекватни в транспортни услуги?
Извинявам се за създаденото неудобство.

# 211
  • до най-прекрасния мъж
Нямам идея уредите, представяни за такива с транспортен дефект дари наистина са на 100% такива. Но само за пример - преди 7-8 години купихме хладилник с транспортен дефект, докаран от Германия. Факт, че този, който бяхме поръчали, беше много натиснат и ужилен и го отказах. Но този, който взех, буквално му търсихме дефекта и не го открихме. Детето се погрижи да има Simple Smile Та не знам тези уреди доколко са такива. Но за сметка на това три нови уреда за различни апартаменти купуваме и трите имат дефекти, а ги продават за редовни. Пералнята я видях вкъщи, но е дребно и отстрани, хладилникът на свекърва ми има две леки вдлъбнатини отпред. А една фурна отказах, защото беше преопакована и случайно като я отворихме, видях, че е ударена отгоре. Или вече ги правят тънки и лесно се повреждат, или има друга игра тук.

# 212
Нямам идея уредите, представяни за такива с транспортен дефект дари наистина са на 100% такива. Но само за пример - преди 7-8 години купихме хладилник с транспортен дефект, докаран от Германия. Факт, че този, който бяхме поръчали, беше много натиснат и ужилен и го отказах. Но този, който взех, буквално му търсихме дефекта и не го открихме. Детето се погрижи да има Simple Smile Та не знам тези уреди доколко са такива. Но за сметка на това три нови уреда за различни апартаменти купуваме и трите имат дефекти, а ги продават за редовни. Пералнята я видях вкъщи, но е дребно и отстрани, хладилникът на свекърва ми има две леки вдлъбнатини отпред. А една фурна отказах, защото беше преопакована и случайно като я отворихме, видях, че е ударена отгоре. Или вече ги правят тънки и лесно се повреждат, или има друга игра тук.
Преди 8 години играта не беше толкова загрубяла. Няма да коментирам други уреди, но СМ и хладилник с ТДЕФЕКТИ не копувайте, за да не ви излезе солено, освен че няма да изпълнява предназначението си.

# 213
  • до най-прекрасния мъж
Нашият нямаше и драскотина. Буквално сме търсили с мъжа ми да намерим, но нямаше и точица. Другите уреди, за които писах, са купувани нови от редовен магазин. Мисълта ми беше, че са уж редовни, а на практика за една година се натъквам на три наранени уреда. Да, повърхностно, но си имат кусури, което е дразнещо.
Факт е и, че никога не знаеш под привидно лекото нараняване какъв друг дефект се крие.

# 214
Точно затова нито влизам в такива сайтове/магазини за уреди с транспортни дефекти, нито помислям.
Ако пък току що доставен ми уж редовен уред е с външен дефект, веднага бих го върнала. Може нищо да му няма, макар че и това нищо не се знае докога ще е, но да се научат. Лошото е, че не винаги имаме възможност да разопаковаме уреда на момента, често купуваме накуп, трупаме ги някъде, докато трае ремонт и после ахваме неприятно.

# 215
Момичета и аз вчера купих нова сушилня. Сега я чакам да дойде, че в магазина имаше само мостра и казаха до няколко дни ще ми доставят запечатена. Цял месец се чудя, но вече почна да не съхне бързо прането на простора и взех тази.
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BEKO-B5T-69243/p/680771
Бях решила, че ще е беко. След неуспешния Бош. Хареса ми функцията готови за носене, за ризи и тениски. Пише, че няма да имат нужда да се гладят. А аз гладя много. Надявам се да съм доволна от тази програма. И най-важното да суши бързо. Пускам ги на 1400 оборота центрофуга и очакванията ми са за 1.30-40 да суши около 6-7 кг пране. Ако е така ще съм доволна. Като я пробвам ще пиша пак.

# 216
Със здраве да я ползваш и дано оправдае очакванията ти!

# 217
  • Велики Преслав
Малко да сравняваме Бош с Беко е некоректно, но във вашия случай Боша се е поизложил, дано от Бекото сте доволни.

# 218
А тая функция "готови за носене", не е ли същата като "за гардероб" ?

# 219
  • Велики Преслав
При мен не е. Имам готови за гардероб и за носене.

# 220
А разликата каква би трябвало да е?
Дали ще го нося сега или ще го прибера в гардероб, по отношение на остатъчната влажност не мога да се сетя какво толкова ще е различно.

# 221
  • Велики Преслав
За носене фазата при която ги “пресушава” е по-дълга.

# 222
И аз много не виждам разлика, може би при тези, които имат и двете програми има някаква разлика във влажността. Моите "за гардероб" са си готови за обличане поне за мен.

# 223
Здравейте!

Двоумим се между тези две сушилни:

https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-AEG-TR818A4E/p/651314

https://techmart.bg/product/product/details/25738/category/712/lang/1

Имам и отделен въпрос - и двете са кондензационни с термопомпа - дали би имало проблем за качеството на въздуха, или нещо друго да имам предвид, тъй като смятаме да я поставим в една от стаите на апартамента?
Нямаме място в банята, нито до самата пералня в холо-кухнята и ще се наложи да я сложим за момента в една от двете спални, а по-късно като усвоим една от терасите, ще бъде там.

# 224
  • Велики Преслав
И двете са страхотни. АЕГ-то е с инверторен компресор, Боша е с конвенционален.

Общи условия

Активация на акаунт