Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 26

• 33 466
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
След 2м. ще станат 2г откакто ползвам мойта Милка/първа сушилня/. За мен също не е каприз в никакъв случай! Бих се лишила от всеки един електроуред, но от нея никога повече. Имам простор на балкона с 4 въжета и 2 големи+1 по-малък сушилник. Лятото пече и гори дрехите, зимата се сковаваш докато простреш само за да ги намяташ отново на сушилника и да им дишаш литрите вода вътре. Като гледам сега какво чудо дрехи пера и суша се чудя как сме чакали с дни да съхнат.
Изобщо не знам как съм оцеляла, но знам, че като дойде време да ме изостави пак ще купя такава. Ползвам я целогодишно и никога повече не бих проснала дрехи навън, освен леки пътеки или ако не е наистина наложително. Струва си всяка стотинка 👍
Тогава ми излезе около 1900лв с намалението, сега бих дала и повече.

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 19:24 от •mimoza•

# 361
Здравейте. Купих си сушилня HAIER HD90-A2979 N-S и немога да разбера коя програма е за смесено пране и дали има изобщо такава. Ще съм много благодарна ако някой има такава и ми даде мнение и съвети.

# 362
  • до най-прекрасния мъж
До преди шест години и аз сушах вътре. Няма такова неудобство. Вечно се заобикаляха сушилки, през деня зимата и лятото стояха в едната спалня, за да стои отворен прозорец. Вечер ги местехме в хола, защото в спалнята се спи. Стените изстиваха, целият апартамент не можеше да се стопли. Тераса нямам (усвоена е, но и да имам, живеем до ресторант и ако не мръсния въздух, то скарата и пушилката са у дома), по едно време простирах поне дебелите дрехи и чаршафите на въжета пред прозореца. Но не си е работа. Миришат, съхнат бавно, ако завали, се мокрят, въпреки навеса. Със сушилнята се преродих.

# 363
Под карприз имах предвид не прищявка и глезотия за използващия, а уред, който е по-претенциозен в работата си и експлоатацията си, за разлика от пералнята.

Нещо компютрите и компотите се омешаха Joy

# 364
И за мрн не  е  каприз-имам остъклена тераса 6 м.имам и простори на нея.Ползвам я само лятото за дрехи,спалното бельо пак е в сушилнята.За мен от печка е по полезна Joy Направо се родих откакто не висят дрехи по радиаторите като катун о парното топли мен,а не прането.Моята 2-та е за 999 лв от 1300-Елекролукс.Доволна съм.2000 чак-не знам дали бих дала но може читава на промоция до 1000 да се вземе.

# 365
Под карприз имах предвид не прищявка и глезотия за използващия, а уред, който е по-претенциозен в работата си и експлоатацията си, за разлика от пералнята.
Разбрах, да допълня, че по- високата цена също не е каприз и е оправдана за този уред.
Всяка пералня ще изпере с читав прах, но не при всяка сушилня крайния резултат ще е впечатляващ /тук вече не визирам само Милка 🙂/. С три думи: Добре похарчени пари! 😃
Но това си го знаете...

# 366
Включвам се с опит с 1 Samsung , 2 Милки (Miele) о сега AEG. От последната съм най-доволен и е най-щадяща към дрехите.

# 367

Нещо компютрите и компотите се омешаха Joy
Ние нямахме предвид твоя пост, а друг, в който пак се говореше за каприз, но вече на използващия уреда, а не на самия уред. Инак теб те разбрах Simple Smile
Аз в селската къща на двора мога да простра на цялата махала прането - и въздухът е чист, и място имам. Ама не ща - то влез, излез, провери, изнеси, внеси, пък това влажно, онова сухо, пък му търси пак място и ред разправии. А така, с едната ръка вадиш от пералнята, с другата слагаш в сушилнята, дори стъпка не правиш встрани, после прибираш и толкова.  Особено в късната есен и зимата е много неприятно занимание да простираш навън.

# 368
  • София
Здравейте, насочил съм се към тези два модела.
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BOSCH-WQB245B0B … y3SEaAvvIEALw_wcB
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BOSCH-WQB246CX0/p/652316
Въпроса ми е, има ли съществена разлика и струва ли си да взема по-скъпия модел?
Благодаря предварително!

По-скъпата е с по-дълги програми с цел икономия на енергия. При кратките програми като тази за деликатни тъкани разликата е в рамките на 10-15 мин., при програма „памук“ - 50-60 мин, а при „памук еко“ може да достигне 1 час и 15 минути.

Двата модела са с еднаква техника, но по-скъпият е предназначен за всички пазари и затова е програмиран да покрива по-строги изисквания относно консумацията на енергия. WQB245B0BY, както повечето предлагани у нас модели, е предназначен за източноевропейските пазари, които имат по-леки изисквания.

Аз бих избрала модела с по-кратките програми, защото времето ми е по-ценно от икономията на 3 стотинки на цикъл или 2-3 лв на месец.

# 369
Скрит текст:
Разбрах, да допълня, че по- високата цена също не е каприз и е оправдана за този уред.
Всяка пералня ще изпере с читав прах, но не при всяка сушилня крайния резултат ще е впечатляващ /тук вече не визирам само Милка 🙂/. С три думи: Добре похарчени пари! 😃
Но това си го знаете...
С това категорично съм несъгласна и съм писала в темата за перални как евтините и ненадеждни марки окепавизяват материите и цветовете.
Писала съм го на база личен опит от ползването на много и различни перални във ваканционни имоти, на които винаги съм прала с хубав прах за пране.

# 370
  • София
Петя, ти не за първи път наричаш сушилнята по-капризен уред и да той е такъв, и да, всички го разбираме точно така когато го пишеш, реакциите бяха към поста на roonie.
Аз лично като ми се счупи сушилнята в рамките на няколко дни(колкото да избера модела) съм на пазар за нова, толкова ми е наложителна, изобщо не мога да чакам една година, щото била каприз и можело без нея.

# 371
  • на Мелмак
Когато купих сушилнята след семеен спор къде и колко сушилници да имаме в къщи зимно време, се чудих сама на себе си, как имам всички глупотевини в къщи, а точно сушилня съм мислела за излишен, ненужен уред. Та сега ми е една многото "десни ръце ". Дотолкова, че нямам простор на терасата, нямам и сушилник в къщи вече. ММ всичко изхвърли. Grinning
Разбира се, че я взех по препоръка от тази тема Simple Smile Не знам защо започнах да  оглеждам новите, но по-различно от добавена пара, ароматизатор и въртене в две посоки не виждам. Приготвям се, ако нещо реши да ме остави, да не се чудя много, да съм подготвена. Гледах Миле, но няма самопочистваща се. Това ми е супер удобно на мен. Но дано да е рано да го мисля Simple Smile

# 372
  • София
Ъъъ те не вертят ли всички в 2посоки,дори първата ми, евтинджос, без термопомпа редуваше посоките.

# 373
Имам въпрос относно топките за сушилня.
Решила съм се на вълнени, според това, което изчетох са по-добри от гумените.
Често срещах забележка да се избират качествени и на добър производител, защото лошата им
направа водела до често запушване на филтъра, попадали влакна и в скрити части на сушилнята.
Бихте ли ми препоръчали вълнени топки, тези от вас, които ползват именно такива и сте доволни? 🤗

# 374
  • на Мелмак
Ами, моята върти в една, поне така знам Joy Не съм я гледала всъщност. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт