Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 26

• 33 374
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
Сушилнята отделя топлина и незнам дали ще е добре да бъде поставена в ниша.

# 511
  • София
Няма проблем да е в ниша, но трябва да са спазени отстоянията, включително отзад, което е най-голямо. В крайна сметка може и да стане, че ще надстърча... Плитки сушилни няма.. Самсунг са 60,ама и зад тях трябва да оставиш място да циркулира въздуха, а и това е марка, която твърдо не препоръчвам за сушилня, горение май и те бяха 62,но пак ще искат няколко см отзад... По-добре качествена, работеща, поставена правилно машина, която да стърчи повечко, отколкото некачествен, мъчещ се натъпкан уред, който да се вписва по-добре в дупката.
И аз искам 50см широка ама и такива ням@ 😂

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 14:41 от Angel_Dust

# 512
Здравейте, в търсене съм на сушилня,
Скрит текст:
за която водещата ми е дълбочината, тъй като е планирано да е разположена в ниша с дълбочина 60 см, максимално 62 см. Бюджетът ми е около 2000 лв, предпочитам да е на по-качествена марка (бях се насочила към Бош), да има самопочистващ се кондензатор
и бърза програма ( 30-40 мин), но за съжаление дълбочината ми е определяща. Всякакви препоръки и насоки са ми добре дошли. Благодаря предварително.
Не знам дали досега сте ползвали сушилня и какви очаквания имате към “бързата” програма. Ако правите аналогия с кратка програма при пералните, то при сушилнята нещата не стоят точно така.
Не очаквайте, че за 30 - 40 мин ще имате сухо пране, освен ако в уреда не сте поставили 3 тънки ризи.

# 513
Според филтъра на Технополис, тези сушилни би трябвало да са до 55 см, ако добавим и 5-6 см за вратичка, може би ще стане в моите размери. Никоя от посочените марки не ми е предпочитана, но дали някоя сушилня става все пак? Виждам, че често се препоръчват модели на Беко, макар да са едни от най-евтините на пазара.
https://www.technopolis.bg/bg/Domakinski-elektrouredi/Sushilni/c … 5BC¤tPage=0

Моята "ниша" е 62 см дълбока и 80 см широка, така че странично поне ще има място.

# 514
От линка не се вижда на коя сушилня си се спряла. Маркирай модел и виж параметри.  Не само размерите са важни, както посочиха по-горе момичетата.

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 16:34 от gaMala

# 515
  • София
Толкова ли ви мързи да си прочетете наистина нещата, отварям наслуки една, отварям книжката

Малко подвеждащо, реално е 58см+5=63...дали си струва компромиса, заради сантиметрите си преценявате сами, може да направите същото с всеки един от показаните модели и да си харесате по размер и после да попитате за конкретните модели вече, ако някой има мнение.

# 516
Толкова ли ви мързи да си прочетете наистина нещата, отварям наслуки една, отварям книжката

Малко подвеждащо, реално е 58см+5=63...дали си струва компромиса, заради сантиметрите си преценявате сами, може да направите същото с всеки един от показаните модели и да си харесате по размер и после да попитате за конкретните модели вече, ако някой има мнение.

Аз наслуки отворих книжката на Бош и на Беко и нямаше там такива размери. Това, че сте нацелили инструкция, в която го пише, не значи, че не съм заинтересована или ме мързи. Освен това, ако бях толкова наясно със сушилните, щях да избера и да си купя, а не да питам тук. Браво на Вас, че сте ПРО, но това не значи, че другите ни мързи, просто имате повече опит и знаете как да търсите, очевидно.

# 517
Аз днес се реших и купих Aeg TR818A4E.
Голямо мислене падна, дано ни служи добре. Ще я проблем чак по Коледа, ама не защото е подарък 😄 и тогава ще споделя отзиви.

# 518
Със здраве да я ползвате! Сигурна съм, че ще служи безупречно.   

# 519
Може би не съм бил ясен, искам сушилнята да е Miele. В 3-4 поста назад се коментира AEG.
А за чорапите - и Ние сме хора Simple Smile
Не е вярно. Точно 9-килограмови Миле препоръчахме. Линкове дадохме
Ако имаш предвид TWL780WP не я намирам налична, какво ще кажете за MIELE TEL695WP и да, държа на 9 кг.

И в защита на мъжете, ще кажа че пералнята е на жената, ама аз простирам и прибирам дрехите. Simple Smile

# 520
# 521

Този Електролукс с клас на кондензация А:
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-electrolux-ew7d495ue-9-kg-a

Това е много добра машина и по-бърза от горния модел, но е на изчерпване. (По-високата цена на горната идва заради класа на кондензация.
https://zora.bg/product/ew8h358s-1
И двата Електролукса са по-добри от Бош 4 серия.

Това е най-високият клас на Електролукс:
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-electrolux-ew9hs289s
[/quote]

Здравейте, моля за съвет! Имайки предвид добрите препоръки по-назад в темата, а също и горното мнение мислех да поръчам Electrolux EW8H358S*** от ЗОРА. Виждам обаче и още 2 модела, които са А+++: Electrolux EW7H578S , 8 kg, A+++ и AEG TR719G4E , 9 kg, A+++. Кой модел според вас е  най-добър? От прочетеното последния месец разбрах колко е важно сушилнята да има лесно достъпен за почистване филтър. В нашия случай това е особено важно, защото сме с изключително космати котка И куче, и явно ще трябва да подхождат изключително прецизно към почистването...

пс. Другото важно нещо е да купя сушилня на безлихвени вноски от поне 10 месеца, защото в противен случай Миличкия ще ме изхвърли на двора при бездомните котки и сушилня няма да ми трябва Simple Smile

# 522
  • до най-прекрасния мъж
Електролукс е от групата на АЕГ и както филтъра, така и кондензатора се чистят изключително лесно. Кондензаторът е напълно достъпен. По тази точка която и да изберете няма да сгрешите. Космите на животните ще отиват във филтъра, който се чисти след всяко ползване. От време на време се мие на чешмата с вода. Кондензаторът се чисти лесно със закривена четка за зъби или специален гребен (има ги в Али и Тему под 10 лв). Ако се чисти редовно, няма да имате проблеми.
По отношение на цената, следете текущите промоции по веригите. Все ще има някъде безлихвена промоция на някой модел.

# 523
  • София
Krysy - Въобще не съм про, казвам как аз избирам и до сега колкото и книжки да съм отваряла винаги има размери на уреда и упоменати отстояния как трябва да се постави при монтаж. Аз лично отварям защото чета програми и времетраения, преди да купя 🤷‍♀️така, че - да, като си избирах разгледах десетки упътвания.

# 524
Здравейте , имам питане към разбиращите .
Тази сушилня
https://zora.bg/product/ew8h358s-1
и тази
https://zora.bg/product/ew7h578s
по какво се различават?
Явно едната е 7 ма серия , обаче А+++, а другата е 8 ма серия А ++?
Коя бихте избрали?
Не намирам също и приблизителна продължителност на програмите .
Търся сушилня , не самопочистваща до 1200 лв .
Тази е също от препоръчваните в темата и има и кратки програми . Но никой ползващ не се изказвал или аз не съм видяла пост.
https://zora.bg/product/kd-hhh8s7gw3
Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт