Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 26

• 33 413
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • Велики Преслав
Второто АЕГ и Боша са добри.

Относно сушилнята. Едната ми сушилня, стои на втория етаж, който не използвам, но от време на време нея я пускам, когато съм пуснал 2 перални и се засекат, да не чакам първата долу, пускам другата горе. Температурите падат до около 10° пак си работи нормално, но времето за сушене е с около 30 мин повече. Сушилнята пак е термопомпена, стар Whirlpool. Вече ако температурите паднат под 0° може помпата за качване на водата да се увреди. На термопомпения агрегат, единственото, което може да му се случи е това, че маслото в компресора се сгъстява и докато позагрее, мазането е по-слабо.

# 631
Второто АЕГ и Боша са добри.

Скрит текст:
Относно сушилнята. Едната ми сушилня, стои на втория етаж, който не използвам, но от време на време нея я пускам, когато съм пуснал 2 перални и се засекат, да не чакам първата долу, пускам другата горе. Температурите падат до около 10° пак си работи нормално, но времето за сушене е с около 30 мин повече. Сушилнята пак е термопомпена, стар Whirlpool. Вече ако температурите паднат под 0° може помпата за качване на водата да се увреди. На термопомпения агрегат, единственото, което може да му се случи е това, че маслото в компресора се сгъстява и докато позагрее, мазането е по-слабо.
Първото е по-добро: по-бързо.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 13:55 от petiaivanov

# 632
  • Варна
Благодаря за съветите. Значи да мисля в посока уреди един до друг с работен плот върху тях. Над плота място за съхранение (хавлии, завивки, куфар, пътни чанти и евентуално кутии с коледна украса нависоко. Това смятам да държа.
Djordja, съветът ти за тоалетната е добър, но в друго "крило" на апартамента ще имаме родителска спалня със собсвена баня и дрешник. BTW, там също трябва да има кош за пране и дъската за гладене я мисля някъде в дрешника. Мисля, че там ще гладя, а не в коридора. Опитвам се да си представя всичко как и къде ще се случва.

# 633
Моята снаха глади в дрешника, има достатъчно място. Това е добра идея. И в пералното е подходящо, ако има място (и за маса, и евентуално за щендер за закачалки или обособено за тях място), но трябва да пренасяш после на закачалки и сгънато прането, за да не се намачка при прибиране. Ти си прецени кое ще ти е по-удобно.

# 634
  • до най-прекрасния мъж
И аз съм твърдо не за пералня в повдигнат шкаф. Нашата е във вграден гардероб в коридора, който до преди известно време имаше дъно (заварено състояние). Пералнята, въпреки че беше перфектно нивелирана, се разхождаше при центрофуга. Махнахме дъното, сега е на гол бетон и стои стабилно. При ремонт ще сложим плочки конкретно на мястото под пералнята, въпреки че обмисляме ламинат за коридора. Мислехме, че с плоскостта ще е по-добре, предвид че е перфектно равна, но уви. Даже бяхме тръгнали да търсим резервни амортисьори и човекът в магазина ни посъветва да я махнем и излезе прав.
Моите са една над друга, удобно е, но такова ми е мястото. В конкретното помещение зависи как искате да си организирате нещата. Може и двата варианта да са удобни. Виждам, че е ниша, дълбока 1 метър. Тоест, ако сложите плъзгащи врати ще изгубите повече пространство в ширина, ако ги сложите едно до друго. Ако са едно над друго, едва 60-70 см ще са по-плитки, а в останалите близо 2 метра можете да си разположите повече неща. Аз все страдам от липсата на място за съхранение на обемни неща, така че бих предпочела да са ми компактно прибрани в единия край и другия да си ползвам за други цели - куфари, кошове за пране, ако имате деца, бебешка количка сгъната, колелета, тротинетки, прахосмукачка и т.н. то си остава половин стая място 2/1 м горе-долу.

# 635
  • Велики Преслав
На какво бях свидетел днес

https://youtube.com/shorts/bAyQXfYqkQ8?si=wtb5JtNujdgYSkDF

Този модел явно страда от това. Това е втората но тук положението е много зле.
Диагнозата разбити лагери на мотора. Гадното е, че го има на два варианта. Единия е капсулован (до сега проблеми с тях не съм виждал) и този който за втори път сварвам с разбити лагери. Сменят се ужасно гадно, трябва и да се внимава да не се ударят магнитите.
За две години работа (и малко) кондензатора е изключително замърсен. Но това го отдавам на това, че се въртят две сушилни дневно и ползвателите са малко невнимателни, защото доста ламели долу бяха окривени.

# 636
Моята мечтана сушилня пристигна днес следобед Blush Надявам се утре да мога да я изпробвам, нямам търпение. Ще си изчета внимателно книжката, но ако имам въпроси пак ще се обърна към вас Simple Smile.

# 637
Здравейте,
По време на ЧП поръчах MIELE TWL780WP( 2800 лева), но сега ми отказаха поръчката и ми предлагат MIELE TWL 680WP 125 Gala Edition с 200 лева по-скъпа.
Има ли разлика между двете и да я взимам ли?
Благодаря предварително.

# 638
Аз пък не разбрах защо да доплаща 200 лв, като редовната цена на заместващия уред е със 100 лв по-ниска от тази на уреда, който си е поръчал. Поне подаръци да дадат като го карат да доплаща.
В друг магазин така направиха с моя поръчка и останах с отлични впечатления вместо да се чувствам прецакана....

# 639
Аз пък не разбрах защо да доплаща 200 лв, като редовната цена на заместващия уред е със 100 лв по-ниска от тази на уреда, който си е поръчал. Поне подаръци да дадат като го карат да доплаща.
В друг магазин така направиха с моя поръчка и останах с отлични впечатления вместо да се чувствам прецакана....
И къде това? Не виждам как е прецакан съфорумеца.
В кой магазин, в кой град, изчерпани наличности и възможност за доставяне от друго място не е споделил.

# 640
И аз не я намерих на по-ниска цена.

# 641
За него не знам, аз за себе си писах в подобна ситуация, ясно съм се изразила! За мен е прецакване да ми откажат уред, който съм преценила, че ме устройва като цена, и да няма вече намаления, и да не мога да си избера друг, а да ме карат да доплащам за уред, който реално на редовна цена не е по-скъп.
Той си преценява дали това обръщане му трябва и дали иска да доплаща 200 лв. Той си знае как се чувства след предложението за доплащане.

Скрит текст:
Писано беше, че е поръчана на Черен петък за 2800 лв, което предполага намаление. Кампанията по магазините свърши. Какво да гледам сега освен редовните цени?! Заместителят е със 100 лв по-евтин от поръчания уред според линковете. Искат 200 лв доплащане от магазина. За мен е без значение, че сега са вече по 3500 лв. Те с една и съща надценка си работят така или иначе... Този уред -заместител на какви пари е бил по ЧП по магазините?

https://www.miele.bg/domestic/tumble-dryers-1575.htm?mat=1248816 … _125_Gala_Edition

https://www.miele.bg/domestic/tumble-dryers-1575.htm?mat=1219425 … Speed%26Steam&9kg

# 642
За него не знам, аз за себе си писах в подобна ситуация, ясно съм се изразила! За мен е прецакване да ми откажат уред, който съм преценила, че ме устройва като цена, и да няма вече намаления, и да не мога да си избера друг, а да ме карат да доплащам за уред, който реално на редовна цена не е по-скъп.
Той си преценява дали това обръщане му трябва и дали иска да доплаща 200 лв. Той си знае как се чувства след предложението за доплащане.

Скрит текст:
Писано беше, че е поръчана на Черен петък за 2800 лв, което предполага намаление. Кампанията по магазините свърши. Какво да гледам сега освен редовните цени?! Заместителят е със 100 лв по-евтин от поръчания уред според линковете. Искат 200 лв доплащане от магазина. За мен е без значение, че сега са вече по 3500 лв. Те с една и съща надценка си работят така или иначе... Този уред -заместител на какви пари е бил по ЧП по магазините?

https://www.miele.bg/domestic/tumble-dryers-1575.htm?mat=1248816 … _125_Gala_Edition

https://www.miele.bg/domestic/tumble-dryers-1575.htm?mat=1219425 … Speed%26Steam&9kg
Официално датата за промо кампания Черен петък 2024 е обявена за 29 ноември – петък. Повечето онлайн магазини са започнали  по-рано с намаленията.
Как си обработват поръчките /по ред/ е друг въпрос.
Да разговаря с тях и ако не го устройва да не купува.

# 643
Здравейте! Колебая се между тези два модела. Разбира се приемам и препоръки и за други. Благодаря предварително.
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-aeg-tr838h4ce

https://www.tehnomix.bg/sushilnya-bosch-wqh245b6by-9-kg-selfcleaning-condenser-a

# 644
  • Велики Преслав
Боша е уникален, много мощна термопомпа, много фреон, много тиха и върти в двете посоки (тука съм сигурен за посоките на 85%)

Аег също не отстъпва по нищо. Може би единственото, което ме дразни в нея е това, че е бавна. Иначе пък суши много деликатно.

Общи условия

Активация на акаунт