Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 26

• 33 364
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, какво ви е мнението за този Бош като по-бюджетен? Разглеждам тези в инокс или сиво, че по-ще ми паснат, но май ще се преориентирам в бяло,  тъй като няма избор.Чета добри отзиви в страницата на Бош, но дали са истински, не знам.
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-bosch-wth08200by

# 646
Здравейте, какво ви е мнението за този Бош като по-бюджетен? Разглеждам тези в инокс или сиво, че по-ще ми паснат, но май ще се преориентирам в бяло,  тъй като няма избор.Чета добри отзиви в страницата на Бош, но дали са истински, не знам.
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-bosch-wth08200by
Това е една бавна сушилня. Бош 4 серия  при сушилните е просто асортимент и е далеч от добра сушилня, въпреки примамливата цена. Дори и уплътненията му са зле. Не вярвам да има подобрения и не бих рискувала.

# 647
Миналата седмица закупихме тази сушилня:
https://zora.bg/product/tr718l2e-8-kg-a-byal
вече я ползваме 4-5 пъти но има една странна миризма при сушене, не мога да стоя в стаята без да е отворен прозорецът. При вас в началото така ли беше при сушене?
Имам много чувствителен нос, усещам миризми от далеч, но чак толкова да мирише се чудя нормално ли е и кога ще спре. Ползвам прахообразен прах Персил бебешки, ако има значение.
Усещам и когато мият стълбището в кооперацията при затворена входна врата (тя е и допълнително уплътнена)  и прозорци.

# 648
Всеки нов уред има специфична миризма, при мен се измирисват между 2-3 седмици до месец или просто се свиква с миризмата, но не се тревожете ще се отмирише. Все пак е била опакована найлони, картони и т.н.

# 649
При мен нямаше тази миризма, не знам на какво да го отдам. Но и преди в темата съм чела, че някои доста продължително време отдават такава миризма, отбелязано е и в книжката, поне в моята, помня, че имаше такова предупреждение. 

# 650
Втора сушилня ползвам. Мирис при първоначална употреба никога не съм имала.

# 651
  • Велики Преслав
Аз имах лека първоначална миризма… па скоро аромат.

А иначе комбито на Аристон при сушене си смърди вече 12 година.

# 652
ужас, това 12 г е наказание направо. Ще се надявам както са писали и други да се отмирисва до 1-2 месеца. В книжката пишеше, че е нормално да мирише в началото, но не очаквах да мирише след 4тото петото ползване. Благодаря Ви, ще чакам търпеливо да се отмирише най-скоро време.

# 653
  • Велики Преслав
Да, но това е комбинирана пералня със сушилня и там вони на гума.

Отделната ми сушилня се отмириса към 10-15 ползване. При мен аромата беше един сладникав ненатрапчив.

# 654
Здравейте и благодаря за полезната тема. Искам да питам тези от вас, които имат по-стари модели сушилня - трябва ли да се чисти топлообменника и ако да, как точно става това? Тези метални пластини са толкова тънки, че няма как да се пъхне каквото и да е. С прахосмукачка не става нищо, с компесор за гуми имаше някакъв прогрес, но не мога да кажа, че е изчистено. Уредът е с нагревател,  доволна съм, но напоследък не работи добре и спира по време на сушенето и когато отворя и извадя топлообменника и другото нещо, което стои пред него има доста вода.

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 13:53 от delight

# 655
Има специални четки за почистване на кондензатор (не знам дали това е друго име на топлообменник, ще ме прощавате), но съм виждала в описанието да се посочват конкретни марки. Трябва да се види дали има универсални или една да е подходяща за повече машини (напр. тази за Електролукс да е подходяща и за АЕГ). Вероятно обаче трябва да се направи и професионална профилактика и почистване в сервиз, особено ако е гаранционна.

# 656
Здравейте и благодаря за полезната тема. Искам да питам тези от вас, които имат по-стари модели сушилня - трябва ли да се чисти топлообменника и ако да, как точно става това? Тези метални пластини са толкова тънки, че няма как да се пъхне каквото и да е. С прахосмукачка не става нищо, с компесор за гъби имаше някакъв прогрес, но не мога да кажа, че е изчистено. Уредът е с нагревател, но с термопомпа и съм безкрайно доволна, но напоследък не работи добре и спира по време на сушенето и когато отворя и извадя топлообменника и другото нещо, което стои пред него има доста вода.

Скрит текст:

Какъв е този" компесор за гъби"? Не знам какво е това....
Няма как да е с нагревател и с термопомпа едновременно.
Ей така става, мие се:

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 13:09 от petiaivanov

# 657
  • Велики Преслав
Не е термопомпена сушилня това, просто авторката на поста го е объркала с помпата за вода.

# 658
  • София
Здравейте,
от ДМ си купих един ароматизор за сушилня Денкмит, течен. Въпросът ми е къде трябва да се сложи - там където се слага омекотителя ли? Сушилнята е комбинирана с пералня. За първи път я пуснахме снощи, изсуши всичко идеално, имаше лека миризма по време на сушенето, а самите дрехи не миришат на нищо /нито на лошо, нито на хубаво/ и ми се иска да ароматизирам процеса на сушене. Вие какво ползвате?

# 659
Коригирах си грешките, извинете. Компресорът е за гуми. Машината е с нагревател. Благодаря за съветите и видеото.

Общи условия

Активация на акаунт