Истина и брутална откритост или лицеприятна, но лъжовна престореност?

• 13 023
  • 592
  •   1
Отговори
# 135
Нарци, какво е фомо?

# 136
  • sofia
Без да искам кликнах на грешен отговор , а всъщност щом заподозрях и разбрах , приключих брака!

# 137
  • сф
не знам, но ми звучи ужасно нечестно и никога не бих се съгласила.

емоционално носи възможността да си напълно открит и автентичен с партньора си. минават месеци, години и си привлечен от друг човек - обсъждаш с партньора какво ти се случва, през какво минаваш. получаваш от него мнение, подкрепа, заинтересованост.
не отричам, че го има елемента на събуждане на страстта и не вярвам това да изненадва някого.
относно "онлайн партньора" поясних, че в момента връзката е от разстояние, но невинаги е била такава и няма да остане такава завинаги.
нещото, което най-много ми дава ЕНМ е непосредствена автентичност. най-трудното дотук ми е било справянето с ревността, когато се е появявала. изискваше адски много труд...

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 16:44 от people.of.poly

# 138
Като говорим за статистика: към момента 1428 души за прегледали, или са погледнали темата. От тях 34 души са попълнили анкетата, тоест - намерили са отговор, който да съответства на тяхната очаквана реакция. И 7 от попълнилите са гласували за живот открито и без тайни и недомлъвки в полиамория.
Тоест, 0.42% от започналите да четат темата са избрали полиамория. А 1394 души не са намерили подходящия отговор, както и аз не го намерих - че ще прекратят връзката, щом не върви.

Мога и аз да кажа с какво ме дразни темата: с опита един обикновен отворен брак да се нарече с някакви много тънко специализирани термини, които го възвисяват неимоверно до съвсем друго ниво, където въздухът е много по-разреден и могат да оцелеят само най-силните и качествени индивиди. Мен ако питаш - имаш връзка, даже не си омъжена или обвързана с деца и имоти/бизнес с този човек, ами направи като 98% от започналите да четат темата: разделете се за доброто на всички.
Ама не ме питаш, така че не ти давам този съвет.

# 139
Какво е  "непосредствена автентичност"?

# 140
  • София
Т.е. превръщаш партньора в съквартирант и заместител, докато няма нищо по-добро.
С партньора по дифолт следва да си открит и честен, а ревност има там, където има лъжи. Двете неща нямат общо с копнежите навън.
Какво друго ви държи заедно, освен споделените копнежи към трети и четвърти хора?
Как общувате? Как прекарвате времето си заедно? Как се разнообразявате извън страничните забежки?
Интересно ми е в това отношение как са нещата.

# 141
Е, щом си успяла да се справиш с ревността на партньора, хубаво. Цъфне ли ми партньорът с идеята, колко е хубаво да си има нова любов и какви възвишени чувства предизвиква това, за мен означава, край на нашата и хич не искам да знам за чувствата му. Ще искам да знам, как да взема повече пари и имоти за мен и децата, пък той да се оправя с чувствата си. Той моите чувства вече не ги зачита след като си има нова изгора, защо аз трябва да съм мила и добра и да зачитам неговите?

# 142
  • сф
да, абсолютно не питам и не приемам този недаден съвет.
моето мнение както 10 пъти вече казах, е че няма противопоставяне между ЕНМ и традиционно настроените хора. не виждам как и защо може едното да бъде поставяно над другото.
иначе не аз съм измислила как да се казват тези отношения. не съжалявам, че ви дразни де, все ми е едно.

Как общувате? Как прекарвате времето си заедно? Как се разнообразявате извън страничните забежки?
Интересно ми е в това отношение как са нещата.
ревността е доста по-сложна композитна емоция и не е налична само там, където има лъжи. може да има ревност и без да има лъжи, а може и там където има лъжи, да няма ревност. когато на хората не им пука че ги лъжат например. ревността се провокира предимно от вътрешна несигурност или пък завист да речем. често е въображаема, обаче понякога не е и си е баш на място.
общуваме... как... толкова открито, колкото можем. извън това да спим с други хора, харесваме тривиални неща, свързани с прекарване на време на на открито.
Deni-meni, справила съм се със своята ревност, не с тази на партньора. като цяло се очаква хората могат да влияят основно на своите си чувства, не на други лица.

# 143
  • София
Ясно, тривиалност и скука, която разнообразявате със страничен секс, вместо с нещо градивно. Поне така звучи отстрани.

Интересно ми е при тази откритост дали ще сте ок ти да родиш от любовника или той да те зарадва с 1-2 бебета от други партньорки? И продължаваш да не казваш дали говориш за съпруг или гадже, но при съпружески отношения дали ще си ок твоите/вашите деца някой ден да делят наследство с децата на любовниците?

# 144
  • София
Интересно, ако онлайн тръпката ти реши на свой ред да се отвори към нови тръпки и така в един момент, шА стане всеки с всеки ... Bowtie
И защо, ако си напълно ок с начина си на живот авторке, търсиш прилики, сравнения, подобни на вас поли- незнам си кво и с други думи валидация на тези отношения?
Децата ви са малки към момента, как ще обясните ситуацията си с тях, когато поотраснат и видят едни доста интересни отношения, които не изискват особено дълбоки чувства, да не кажа просто служебни отношения? Че това е новото нормално? Или това си е Ваша работа и не ги касае мама и тате, с кой поред се обичат.. Всъщност ще ги касае, когато опре въпроса кой е главния наследник, както подсказа Fever Ray И тогава ще стане още по-интересно.
Имам чувството, че вие самата не се обичате достатъчно, за да искате пълнокръвен партньор ...
И как се криете зад термини и сложен словоред ...

# 145
Да започвам връзка стакъв партньор, с който изначално да бъда свободна и откровена, че и автентична, че да смятам, че за в бъдеще ще бъде съвсем нормално мен да ме привличат и други хора, или него, и всеки да си ходи на една страна, още не ми се е случвало, и на вярвам да ми се случи. Все пак това означава, че от самото начало правиш огромен компромис.
Защо?

# 146
  • София
Човек прави подобен компромис, когато вярва, че не заслужава да бъде обичан и единствен за друг човек, не вярва, че е достоен да е центърът на нечия вселена.

# 147
  • сф
Fever Ray, може и така да го тълкувате. аз не съм съгласна, но вашето тълкувание не ми пречи.
не ми влиза в плановете да раждам от други хора, а и смея да твърдя, че знаем поне как да не направим деца.

като цяло съм против брака за себе си. за останалите - каквото искат да правят, даже единият ми партньор има узаконено фактическо съжителство или както там се нарича, не съм наясно.

pilito, правя всичко по силите си да се изразявам ясно. съжалявам ако не ми се получава.

# 148
Ами то няма моя отговор, така че аз не съм гласувала. Няма отговор "ще прекратя връзката без обяснения" Ако авторката иска статистически данни наистина, то трябва да има всички възможни отговори. А то най-важния го няма - не приемам, бай. Този с "ултиматума" не е такъв. Няма да има никакви такива, няма избор, просто като се разбере чао.

# 149
Наистина ми е интересно каква е концепцията зад това да имаш партньор, уж, но и да искаш да излизаш и спиш и с други хора? Каква е идеята на това да си във връзка? Така де, имаш дете/деца, развеждала си се, дето с вика - разбрала си за какво иде реч, какво те кара да жонглираш с такива отношения?

То между двама единият винаги обича повече, какво остава между четирима. Все някой е прецакан.

Общи условия

Активация на акаунт