Истина и брутална откритост или лицеприятна, но лъжовна престореност?

• 12 991
  • 592
  •   1
Отговори
# 120
  • сф
Fever Ray, никой не ме попита нищо за никакви плюсове и нямам желание да ви ги натрапвам.
не знам каква е вашата дефиниция на "фръц", но явно не съвпада с моята. защото учтивото отговаряне на въпроси по темата не се вписва в моята дефиниция на "фръц".

# 121
Ти питаш, защо другите семейства не са като твоето. Ние ти отговаряме, че за нас това не е семейство.

# 122
  • сф
приемам отговора ви. благодаря

# 123
  • София
Е, какво очакваш да те питаме?
Ти задаваш темата и следва ти да обясниш какво е вълнуващото, щом другите не приемаме подобни отношения или ги приемаме негативно.
Аз дори те питах конкретни неща. Ти нищо не каза нито за отношенията ти с "партньора" ти, нито с "любовника", нито в семейството ви, нито за общуването.
Намеси децата, пък после се оказва, че те дори не са от този партньор (вероятно), с когото сте в тези свободни отношения. Разведена си - т.е. нямаш брак и не може да се говори за "отворен брак" в случая. Изобщо само някакви недомлъвки.
А фръц е в позата, че никой не те разбира и всички едва ли не сме някакви назадничави хора, вместо като теб смели и откровени.

# 124
Аз досега не съм видяла такива взаимоотношения да траят дълго и всички участници в тях да са щастливи. Защо някой поставя за обсъждане такава тема във форум? Да ни каже колко е велик или защото нещо не му се струва баш как си трябва?

# 125
Зад някакви модерни термини имаме съвсем просто всеки да се фраска както му е кеф, но да са семейство за пред хората, децата и да си делят сметките. Ок, не е толкова невероятно, случва се, но в почти всички случаи единия го налага, другият го приема от няма на къде. Колко функционира такива семейство трудно може да се каже, повече отива на сделка, но да се промотира като нещо много модерно, полезно и едва ли не всички си мечтаят за такива неща - по скоро изглежда жалко от страни. Не съм чел всичко, може авторката да е дала интересни подробности, за мен обаче тва си е жив т***шак.

# 126
  • сф
хора, никъде не съм поставяла въпроса за това кой колко е велик.
всъщност... ето: вие сте велики, моногамните отношения и те са велики. аз съм зле.

бих поставила конкретен казус за решаване, че да ме попитате на кого е жилището и да ме посъветвате мъдро, обаче нямам казус. задават ми се лични въпроси, които нямат отношение към темата.

Dincho, най-дългата такава връзка, за която аз знам, е 9г. имаше една по-стара, обаче миналата година се разделиха поради някакви финансови неразбирателства.
тези с 9 годишната... понякога са щастливи, понякога не. не е особено по-различно от връзките в традиционни отношения.

# 127
  • София
Ама вие заради жилището ли живеете заедно? Wink
Иначе за пореден път се врътваш и го удряш на комплекси кой е велик и кой е зле.
Дай накратко: изобщо твоята дистанционна връзка консумирана ли е някога или само си фантазираш? И имаш ли изобщо сериозна връзка/брак или си с някакъв партньор, с който флиртувате онлайн с други?
Конкретика напиши. Иначе е ясно - теоритизираш си на тема полиамория, ама дай малко и за любовта към семейството, партньора, децата, дома и т.н. Как ги съчетаваш конкретно ти нещата, че успяваш да си толкова удовлетворена от себе си?

Ето, признавам си. Аз съжителствам с човека до мен от 32 г. Имаме големи деца и внуче, имаме и малки деца, вкл. бебе. От няколко години не работя, за да имам време за децата си, дома си, за съпруга си, за пътувания, за почивка, за личностно развитие и т.н. Никога не ми е хрумнало да флиртувам с друг човек за разнообразие. Затова питам. Какво ти носи емоционално и физически това? Може пък аз да греша и да живея някакъв свръхскучен живот, общувайки само със съпруга ми и уплътнявайки си времето с плаж, екскурзии, разходки, спорт и подобни съвместни дейности, вместо в онлайн въздишане по друг човек.
Ще те разбера ако това е някаква фантазия, която ви възбужда и после ви подсилва страстта помежду ви или ако си чатите заедно с "онлайн другарчетата" и си обсъждате "сериала", докато пиете вино вечер, гушнати на дивана. Ама ако не си говорите и не общувате, а си пишете разни ох и ах с някакви онлайн "партньори" не мога да разбера.
Та обясни накратко.

Иначе и с по 20-годишни подобни "отношения" са идвали да се развеждат и (поне) единият от двамата е ревал колко отвратен и унизен се е чуствал от игричките, в които дори самият той уж с готовност е участвал.

# 128
върнах се назад, но не видях да убеждавам никого. десет пъти написах, че това не е за всеки и уважавам моногамния начин на живот. никъде не написах, че ЕНМ е нещо повече от традиционните отношения.
не съм за пример и не го твърдя. просто повдигам темата. обаче не разбирам защо дразня толкова много хора, и то по начин, който ги кара да си измислят истории за мен.

Според мен дразнещото е, че поставяш някакви абревиатури и термини на нещо, което е съвсем тривиално, а именно хората да са фиктивно семейство  - заради децата, или те си знаят - като всеки си живее свободно и с други партньори. Защо ти е нужно да го квалифицираш?  Старо като света. Не се изискват никакви особени качества, нито по-специфично възприемане и извисеност, просто здрави нерви и снижена до някаква степен себеоценка, понеже, общо взето всеки, дори и против реалността, счита, че заслужава повече. Затова  е макар и не чак рядко срещано, но рядко се афишира. Ето, че и ти се опитваш да го обвиеш в някаква идеология.

Не мисля, че някой те обвинява за нещо, всеки живее както може, идеални взаимоотношения рядко има, даже май никога. Но и това е жална работа. Според мен, ти така и не каза какво му е хубавото.

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 15:56 от Iris04

# 129
  • Някъде там
Зад някакви модерни термини имаме съвсем просто всеки да се фраска както му е кеф, но да са семейство за пред хората, децата и да си делят сметките. Ок, не е толкова невероятно, случва се, но в почти всички случаи единия го налага, другият го приема от няма на къде. Колко функционира такива семейство трудно може да се каже, повече отива на сделка, но да се промотира като нещо много модерно, полезно и едва ли не всички си мечтаят за такива неща - по скоро изглежда жалко от страни. Не съм чел всичко, може авторката да е дала интересни подробности, за мен обаче тва си е жив т***шак.
Сделка в  която  прекрацакани са най вече тези които нито са питани, нито имат право на избор или каквото и да било право на мнение.
Ако всички участници имаха право на мнение в ситуацията щеше да е морално поне...

# 130
Виж сега, има много семейства, в които всеки, или поне единият, все гледа да бодне нещо странично. Обикновено и двамата се досещат, че са им такива отношенията. Ама чак пък да си имат  ясна договорка всеки да си го слага с когото ни иска, говори за пълна незаинтересованост за чувствата и достойнството на партньора. И за сделка, не за любов. Та и ти си наясно, че такива отношения не са ок за теб, за това чрез форума се опитваш да се самоубедиш, че е по добре сте си брутално откровени един с друг, демек, не ме кефиш, не си ми достатъчна, ще си ходя с други, с теб съм по някакви причини, ходи и ти където искаш, защото или не искаш, или не можеш да излезеш от подобни взаимоотношения. Ако ти харесваха, нямаше да пускаш тема и да питаш другите дали биха стояли в подобна връзка. И да търсиш псевдонаучни термини, които да оправдаят подобни отношения, типични за примитивни общества, или за определен тип хора, с някакви девиации. Дори и единият партньор да е много шавлив, ако държи на половинката си, не би й дал с лека ръка разрешение и тя да ходи където си иска. Все пак сме хора, не примати.

# 131
Ние едва имаме време един за друг и в момента си чукваме срещи, както когато бяхме гаджета, та не знам как хората поддържат паралелни връзки, ей това се нарича добър тайм мениджмънт. Може полиаморните двойки да си го впишат като умение в линкдин.
Как бих реагирала - отговорих с ултиматум, въпреки че към момента направо бих се разделила. Да кажем напред в годинките по бих дала шансове и може би ултиматуми. Но сега чувствам, че лесно и бързо ще започна от начало нов живот - и връзка, и семейство, и дом.
Мога да извадя триста довода защо не е ок да се връткаш с двама, пък камоли безразборно, ама на всички ни е ясно какви са последиците.

# 132
А защо в подобни полиаморни, или както и там се наричат подобни връзки, при 99 процента от случаите, един мъж има няколко "жени"? А жените трябва да търпят, и да се правят, че им е много приятно, да са част от харем?

# 133
Уф, двайсе години го гледам този банален плитък маниер с претенции, а всъщност чиста разпасаност и комплексарско фомо. Ще пуснете целия свят да ви мине, сакън да не се минете.

# 134
Защо няма опции в анкетата като намазване на ските както биха постъпили доста голям процент от хората, както и това е една от най честите причини за разводи/ раздели на семейни двойки?

Общи условия

Активация на акаунт