Истина и брутална откритост или лицеприятна, но лъжовна престореност?

• 12 989
  • 592
  •   1
Отговори
# 105
  • сф
wtf, Прекрасная Василиса, това умозаключение откъде дойде?

# 106
Хората отговориха доста пъти на въпроса ти. Не искат, не е тяхното. 
Аз не виждам смисъл да се водим семейни, а всъщност да си губим времето с външни.
Не всеки, който не е навит да се е6е с външни, докато по документи е съпруг/а за пример, е пропуснал великото просветление.

# 107
децата са в училищна възраст. и двамата имаме връзки от разстояние с по един партньор.
Steana, доколкото съм запозната - а аз на практика не съм - в секс клуб може да влезе и човек, който е във връзка/брак, а партньорът му не знае за посещенията му в секс клуб. та не знам, за вас това може и да е етично. за мен не е.

Големи приказки и анкети, нула реален опит за бла бла глупости, етично незнам си какво, накрая голата истина.

# 108
  • София
"Аз за една приятелка питам" 🤣🤣
Ааа, то и мъжа, и любовника са фиктивни?
Перфектно!
Чакай да забия форумния въпрос: На кого е жилището, където живеете?

# 109
Нито един от отговорите.
Моят отговор би бил нещо такова
"Искам да ми се каже веднага, ако партньора ми се влюби в друга и ще прекратя връзката."
Аз съм лоялна и моногамна и изисквам същото. Ако няма, никакви ултиматуми, направо бай бай. Да е мислил преди това.

# 110
Всъщност нещата са много прости.
Събират се двама човека, правят си деца, после в един момент един от тях решава, че вече не иска да живее като  семеен, а като свободен човек и да осъществява емоционални и сексуални връзки с външни хора и убеждава и другия да опитат да живеят заедно, ама всеки да си има и други. И авторката счита, че това е най-етичния вариант.

Пак си отхвърлен, пак си измамен в очакванията си да остарееш като любимата жена на тоя човек,  от какъв зор да влачите някакви куци отношения, като можеш да си намериш друг. Вместо да поддържаш онлайн връзки, или да тичаш в лабораторията, за да легнеш с някого. Чудно ли е, че има хора, на които не им харесва.

Време е ти да ни кажеш, авторке, какво ти харесва в такива отношения, с какво превъзхождат връзката без намесени трети и пети лица? Може пък ти да си права и всъщност да е много хубаво.

# 111
  • София
В конкретния случай май нещата са следните. Събират се двама души, семейство, деца, изневяра от негова страна, раздяла по нейно желание, а после се събират отново, но вече не като обичащи се хора, а като съквартиранти с привилегии и общи деца, а емоционалните липси запълват с други хора, но се опитват да си намерят приемливо извинение, че се търпят.

# 112
  • Някъде там
Обаче нищо не казва за лоялността, откровеността, отговорността и обичта към децата, която в случая ми се струва, че липсва. Деца които растат в заблуда, че имат семейство и обичащи се родители, а всъщност майка им и баща им са съквартиранти с уговорки някакви...

# 113
Развели сте се и продължавате заедно? Или си с нов партньор? Как да няма общо с поставената тема... Полуистини някакви.

Естествено, че има общо. Разведена, живееща с някакъв, с който няма общи деца и ангажименти, пратила децата при баща им, когато Уизеър имат билети на промоция, за да се среща с любовника (колко пъти, в края на краищата, 1-2-3 пъти годишно или по-често, или пък лонг дистансът е толкова лонг, че го кара само на онлайн полиамория?), изобщо не е някакво функциониращо семейство, та да се дава за пример как може и е успешно, стига да работиш здраво. То има хора, официално разведени, които продължават да живеят в едно и също жилище, и които сигурно имат повече общи ангажименти от авторката и новия й партньор, ама не са истинско семейство вече. Или и авторката е от тях и живее с бащата на децата заради общи интереси.

И да попитам, след като 33% от хората се кефели на етична полигамност, защо все се оказва, че любовниците са минимум от друг град, а тук направо и от друга държава? Някъде по-близичко няма ли полигамни сродни души?

# 114
  • сф
хахах, толкова много въображение провокирах, при това без да искам.
имам въпрос - защо всичките ви хипотези са толкова негативни и защо в тях прозира далеч повече от обикновено несъгласие? би трябвало да не ви пука принципно - някаква си там, живее си по някакъв си начин - какво толкова?! защо се скача така?

понеже съм във форум, а не искам да му нарушавам правилата като излизам извън рамките на зададената тема, нека поясня следното: на мен ми се струва, че ЕНМ темата масово бива приета като застрашаваща моногамната динамика. иначе нямаше да провокира толкова много нападащи коментари. права ли съм?

личното ми мнение е, че няма никакво противопоставяне между традиционните отношения (няма да ги наричам моногамни, защото рядко са такива) и ЕНМ.
ЕНМ изисква доста смелост и сила на характера, способността да си безкрайно откровен и съответно уязвим.

кукумицинка - имаше, ама се преместиха. но не ме мисли, ще се върнат в обозримо бъдеще.

# 115
Преди години една потребителка развиваше същата теория... те с мъжа й били по-виши хора, защото всеки си имал забежка настрани, а иначе били семейство за пример. Еми разведоха се със скандали след май година.

# 116
Абе направо имаш семейство за пример. Честни и откровени взаимоотношения, сила на характера, истинска любов, бла-бла. На нас не ни пука, ама ти кого се опитваш да убедиш колко ти е готино така?
Преди години една потребителка развиваше същата теория... те с мъжа й били по-виши хора, защото всеки си имал забежка настрани, а иначе били семейство за пример. Еми разведоха се със скандали след май година.
Помним я, само обясняваше колко се обичат с мъжа си, и как имат общо, преки и косвени отношения, сексуални, с още 12 души... И колко е готино. Докато любовницата на мъжа не забременя.

# 117
Абе направо имаш семейство за пример. Честни и откровени взаимоотношения, сила на характера, истинска любов, бла-бла. На нас не ни пука, ама ти кого се опитваш да убедиш колко ти е готино така?
Мама, татко, другите роднини и приятели, ъ-ъ-ъ партньора, ако още не знае.

# 118
  • сф
върнах се назад, но не видях да убеждавам никого. десет пъти написах, че това не е за всеки и уважавам моногамния начин на живот. никъде не написах, че ЕНМ е нещо повече от традиционните отношения.
не съм за пример и не го твърдя. просто повдигам темата. обаче не разбирам защо дразня толкова много хора, и то по начин, който ги кара да си измислят истории за мен.

# 119
  • София
Аз заплаха не чувствам, даже съм благодарна за подобни заблуди, защото така винаги ще имаме клиенти в кантората. Wink

Очаквах как авторката ще ни обясни ползите и плюсовете от подобни отношения. Да разберем какво губим. А то само фръц.

Общи условия

Активация на акаунт