Истина и брутална откритост или лицеприятна, но лъжовна престореност?

• 12 980
  • 592
  •   1
Отговори
# 90
  • Някъде там
И какво излиза, че докато в началото се пишеше само за познат в такава връзка и че
не се касае за проект за дипломна работа,  а за списване на блог и проучване на нагласите, сега излиза, че самата авторка е в такава връзка, което беше пропускано в първоначалните постове.
Толкова за откровението...

# 91
  • София
Реално теб те вълнува как другите приемат подобни отношения, на нас не ни пука. Особено пък за някаква псевдоетика, която е губивреме, вместо това време да се ползва пълноценно за семейството.
Аз написах - имам професионален опит с много семейства, които се заиграват така и после следват грозни битки и сцени.
Но пък всеки има правото да си пропилява живота в нещастни връзки и в семейството, и извън него, надявайки се един ден нещата да се променят.

Полиаморията е удобно извинение за липсата на любов, нищо повече.

# 92
  • сф
А какво стана с развода ти, 2020 пишеш, че една година си се развеждала?

ами мина и замина. и няма общо с поставената тема. а вас защо ви интересува моя развод?

Fever Ray, на мен пък ми се струва, че доста хора се вълнуват, щом отговарят.

# 93
  • София
Ти зададе тема, а сега очакваш да не пишем по нея ли?

# 94
мога ли да задам един страничен въпрос? вас какво толкова ви напряга, че има хора, които искат и успяват да живеят в етична немоногамия и да имат чувства към повече от един човек? усещането ми е сякаш се опитвате да принизите този тип връзки, езикът и окачествяванията, които използвате ми говорят сякаш много ви дразни това. каква е причината?

Скрит текст:
Емоциите към друг са в разрез с разбиранията за полигамия.
ми както вече споменах много пъти, аз от полигамия не се интересувам. темата е за ЕНМ и полиамория.

Как, нали това те питаме. Как точно искате и успявате. Ти си пуснала тема, а трябва да ти се теглят думите с ченгел. Тук е форум, хората си излагат проблемите и потребителите коментират.

Според моето разбиране, товят казус е на  жена,  чиито мъж явно има друга симпатия и е принудена също да поддържа въображаема онлайн връзка. Имаш пълното ми разбиране и съчувствие по въпроса, макар че ти явно очакваш някаква валидация колко са прекрасни такива отношения. Според мен са тъжни.

Но те разбирам, малки деца, скорошен развод.

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 13:59 от Iris04

# 95
  • сф
чудя се, защо са толкова малко двойките, които нито биха се престрували на неразбрали, нито биха си прекратили връзката, а открито биха договорили нови правила за нея, в случай че единият или и двамата вече не намират моно-нормативната динамика помежду си за работеща.
но това го има и на първата страница. за четящите де.

# 96
Развели сте се и продължавате заедно? Или си с нов партньор? Как да няма общо с поставената тема... Полуистини някакви.

# 97
Нямаше го желаният от мен отговор в анкетата, затова не отговорих.
При евентуална разкрита от мен изневяра, си стягам багажчето и децата и се изнасяме всички вкупом. В началото на съвместния ни живот с човека до мен сме се разбрали какво може, какво не. Ясно съм заявила, че имам няколко червени линии, при чието пресичане аз просто си тръгвам. Една от тях е именно изневярата.
Понеже не смятам, че това е невъзможно да се случи, нямаше как да отбележа този отговор.. Все пак, никой не е застрахован от нищо.

Това, което няма как да стане е аз да изневеря.
Ако се влюбя в друг, ще потърся къде е пробойната в отношенията ни с мъжа ми, за да се стигне дотам. След това бих адресирала проблема.
Бих го счела за симптом на нещо сериозно, което се случва между мен и съпруга ми.
Третия човек просто се е озовал на "правилното" време и място.

През ум не би ми минало да развивам отношения, възникнали при такива обстоятелства.

Полиаморията, етична или не, не е за мен. Има риск от болести, непланирани бременности, сериозно обтягане на отношенията, дори риск от насилие, с една дума - струва ми се излишен стрес.

Това да станем голямо, щастливо семейство с още сума ти народ, да си народим челяд и да живеем в разбирателство не виждам как би се случило.

# 98
Може би, защото го намират за гнусно и неморално?

# 99
Защото хората не намират отсрещния за 'работещ', а не динамиката. Колкото и извънбрачен секс да правиш, колкото и да обикаляш по екскурзии с любовника, мъжа ти няма да стане по-интересен. За какво крепиш връзка с човек, който не харесваш?

# 100
мога ли да задам един страничен въпрос? вас какво толкова ви напряга, че има хора, които искат и успяват да живеят в етична немоногамия и да имат чувства към повече от един човек? усещането ми е сякаш се опитвате да принизите този тип връзки, езикът и окачествяванията, които използвате ми говорят сякаш много ви дразни това. каква е причината?

По-добре се запитай теб защо те напряга хорското неприемане на подобен начин на живот. Иначе то е ясно, че шансът да се получат нещата е минимален. Няма как и вкъщи да е любов, и навън да е любов, и всички да са щастливи. Все някой по веригата няма да е щастлив, и няма да приеме нещата.
Мисля, че сте едни много объркани хора, които не знаят какво искат, но се опитват да намерят някакъв дълбок смисъл в действията си. Всъщност нещата са много прости - липса на любов, невъзможност за изграждане на стабилна връзка.

# 101
За да не си развалят рахата. Удобно е на незнаещия партньор, да се прави на незнаещ. Нека изневеряващият, пардон искащият да живее в етична немоногамия се чуваства гузен. Той обикновено крие като мишка и чака да стовари отговорността на другия, в стил: такъв съм, какво да правя.
чудя се, защо са толкова малко двойките, които нито биха се престрували на неразбрали, нито биха си прекратили връзката, а открито биха договорили нови правила за нея, в случай че единият или и двамата вече не намират моно-нормативната динамика помежду си за работеща.

# 102
  • София
Ти постави темата, така, че в началото става дума за моногамна връзка, която после се превръща в такава със странични забежки.
В човешката природа е да търсиш сигурност, любов, доверие и при намирането на такъв човек да градите общност, в която да няма опасност да попаднат чужди хора, чужди деца (направени от любовника или на любовницата), да пазиш себе си чист физически и емоционално и т.н.
Затова и повечето хора не приемат живот в комуна. Не, че историята не познава такива опити и то в широки мащаби. Винаги изходът е в свеждането на комуната до двойки. И това е исторически факт.
Колкото и да го повтаряш, явно ти е трудно да се самоубедиш колко е прекрасно.
В старите ти теми става ясно, че в основата е липсата на самочувствие и явно търсиш някакъв вид валидация, но не я намираш на правилното място (не говоря за форума, а за партньора/партньорите ти).
Открито "полиаморните" хора, когато имат доблестта да се заявяват такива в началото на връзките  си, нямат такъв проблем, защото играят със свалени карти и намират партньори като тях, затова не им се налага да се валидират пред непознати.

# 103

Защото по същество това е  "Оставаме заедно заради децата (или каквото там)". Нищо по-възвишено, нищо по-етично от тези, които се правят че не знаят. Ефектът е същият - оставаш с фиктивен партньор, които има и други.

# 104
Мъжът ти не те ще, любовникът ти не те ще, и ти питаш, защо и при другите двойки не е така?

Общи условия

Активация на акаунт