Истина и брутална откритост или лицеприятна, но лъжовна престореност?

• 13 203
  • 592
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Трябва ли да се разбира, че бракът/сериозната връзка превръща мъжете в простаци?
Ако не, защо трябва да се живее с простак, докато с истинската любов се свираш по хотели?

... Функционално ли е семейство на двама, които не си кръшкат, но няма страст между тях се и разбират добре в отглеждането на децата? Функционално ли е семейство на двама, които се обичат и стоварват грижата за децата върху бабите, за да могат да запазят стария си начин на живот? ... Функционално ли е семейството на жена, която има  изказвания  от типа "взимам СИ децата..."  ...

С изключение на самотната майка, което обичайно не е неин избор, другите не само не са функционални, а са чиста загуба на време, а човешкият живот е твърде кратък, за да бъде живян в дискомфорт, нито има рестарт за поправяне на грешките, когато осъзнаеш, че е късно.

# 196
Дискусия трудно става, когато бъркаш мнение с нападка, не отговаряш на стандартни въпроси и не познаваш материята.
Тази пишман ЕНМ в случая на авторката не идва от автентичен светоглед, а от страх да не изглежда тъпа рогоноска, докато документалният ù съпруг ходи по жени. Тя даже не я нарича с най-правилното наименование - отворена връзка. Пък като написа, че имала връзка от разстояние, ама не била фен на такива, съвсем се изясниха нещата. Няма нужда от допълнителна кларификация.
Допълвам се, понеже има още уточнения от авторката. Не иска да изглежда тъпа рогоноска ИЛИ разпасана кръшкачка.

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 11:15 от Нарцùса

# 197
  • сф
Ще се чувстваш ли предадена, ако "партньорът" ти реши да се раздели с теб, и създаде ново семейство с въпросната приятелка, или друга жена?
вероятно да, защото ще е изненадващо и неприятно спрямо очакванията, които е заложил у мен. със сигурност ще страдам много.
аз съм полиаморна, а не безчувствена.
Въпросът не е, че темата е поставена в мамата, а как е поставена ...
 А тази тема е толкова далеч от истината, че е тъжно.
доста сте продуктивна за в тема, поставена зле. количествено де, не качествено. посъветвайте ме как щеше да е добре поставена, дайте ми пример, научете ме.

Не се сърди, човече, не сте центъра на вселената ми, спокойно...
Знам. Вселената няма център Simple Smile

Друго се сетих да попитам.
Имате ли някакви травми от детството?
Когато забременяхте (ако имате деца), мъжете правиха ли тест за бащинство?
При бременност от любовника, конфигурацията променя ли се или постоянният си остава постоянен, радва се на бременността и ходи с вас на прегледи, грижи се за бебето и т.н.?
въпросите ви звучат адски нападателно и злонамерено. и да знаете, че няма хора без травми от детството. сещайте се за мен като си мислите за това.

# 198
Всъщност са напълно валидни въпроси.
Какво се случва при бременност например - без значение дали ще ражда съпругата или някоя от любовниците. Ако е съпругата - има ли изясняване кой точно е бащата и нормалните последици от това. Ако е някоя от любовниците - след това детето припознава ли се, има ли контакт със семейството по документи на бащата, та дори взимат ли го лятото на море с полубратята и полусестрите.

Щом се води етично, значи и тези вероятности трябва да са изяснени и съгласувани предварително. И решенията би трябвало да са в полза на децата.

# 199
  • сф
това зависи от хората и от изградените между тях отношения.
има полиаморни групи, които живеят заедно. при някои от тях бащинството има значение, при други няма и не се правят тестове. както с много други неща е: едни семейства захранват бебетата педиатрично, други педагогично, трети със ЗВБ. и всичките начини за захранване са валидни.
права сте за това, че темата е важна и е хубаво да бъде предварително съгласувана с всички, които ги касае.
в моя случай отговорът е, че никога не ми се е случвало да се правят тестове за бащинство на мои деца.

Нищо от това което пишеш сега, не си написала в първи пост и когато хората си изказват мненията, както си поискала, за пореден път си сменяш рязко очакванията и мнението.
направило ми е впечатление, че не обичате дълги постове.
честно казано малко са ми безсмислени вече коментари тип "що си с шапка/що си без шапка". свободна страна, пускам каквито си искам теми според преценката си. както виждате, все още съм тук и отговарям културно. не аз съм използвала нападки и  цинизми в общуването с вас дотук.

целта ми не била непременно да общувам само със съмишленици, а да видя какво ще стане. е, виждам какво стана.

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 08:23 от people.of.poly

# 200
Позната така поддържаше полиаморна “връзка” няколко години и се надяваше да стане нормална връзка, ама не стана. Господинът чужденец или беше женен,  или разведен не ѝ стана ясно. Не я запозна със син/дъщеря, роднини, караше я да се крие от съседите, като му ходеше на гости. Цяла година чат и 2-3 пъти виждане на живо, когато му е кеф. Иначе тя си беше свободна да се вижда с който си иска и да си разказват онлайн за тръпките. Нищо переспективно, загуба на време и толкова.

# 201
  • София
Т.е. вие си лягате и двамата с други хора, но децата се приемат за заченати в семейството или по време на раждането на децата не сте били още толкова етични и не сте си лягали с други?

# 202
  • сф
Позната така поддържаше полиаморна “връзка” няколко години и се надяваше да стане нормална връзка, ама не стана. Господинът чужденец или беше женен,  или разведен не ѝ стана ясно. Не я запозна със син/дъщеря, роднини, караше я да се крие от съседите, като му ходеше на гости. Цяла година чат и 2-3 пъти виждане на живо, когато му е кеф. Иначе тя си беше свободна да се вижда с който си иска и да си разказват онлайн за тръпките. Нищо переспективно, загуба на време и толкова.
за мен това да влезеш в ЕНМ отношения с идеята да ги промениш към традиционни е предизвестена загуба. не бих...
впрочем не е невъзможно поли отношения да преминат в традиционна моно-динаика, обаче или при специфични условия, или напълно спонтанно при дадени събития. но да съзнателно да вися да чакам някой полиаморен да кандиса да си затворим връзката... скептична съм

# 203
Тук и сега е морално да си част от моногамна двойка или самотен родител, някъде и някъде е било напълно морално да имаш любовник, след като си изпълнила дълга си към титуляра да го снабдиш с наследник от мъжки пол. Такъв ни е социо- икономическия контекст, така се гледат по- лесно деца, предвид ресурсите, с които разполагаме. Преди 30 години на разведените, че и на децата им се лепваше клеймо (най- вероятно от същия тип жени, които днес си позволяват да пишат за к***ви по форумите), вече е норма. Това е положението. За другото не мога да приема да се дават етични дефиниции, защото опира до правила в самата двойки/тройка/четворка. За мен "етично" в този тесен контекст е всичко, което е по взаимно съгласие при наличност на цялата информация. Със сигурност е много по- трудно, отколкото в стандартната парадигма на ексклузивност или шут, защото изисква по- голяма степен на осъзнатост на собствените ти желания и граници.Относно функционалността на подобно семейство...Как точно я определяте? Функционално ли е семейство на двама, които не си кръшкат, но няма страст между тях се и разбират добре в отглеждането на децата? Функционално ли е семейство на двама, които се обичат и стоварват грижата за децата върху бабите, за да могат да запазят стария си начин на живот?  Функционално ли е семейство на самотна майка?  Функционално ли е семейството на жена, която има  изказвания  от типа "взимам СИ децата..."  Тази тема запали пламенност у жените, любопитно ми е дали би имало същата емоционалност, ако беше повдигната в мъжки форум Simple Smile

Я не се опитвай да прехвърляш проблема от болната глава на здравата! Защо си позволяваш да слагаш знак за равенство между разведените жени с различна съдба и разни р*********, дето си чудят с кого да се търкалят в леглото извън дома си? Плосък опит да предизвикаш осъждане на несъгласните с такова " нефункционално семейство" като го приравняваш с напълно нормално, но без единия партньор, нямат нищо общо, освен в твоята глава.

# 204
Ами тя се влюби в него и вече не я устройваха полиаморните отношения, искаше да бъде само с нея. Първоначално всичко си беше окей.

# 205
  • сф

Я не се опитвай да прехвърляш проблема от болната глава на здравата! Защо си позволяваш да слагаш знак за равенство между разведените жени с различна съдба и разни р*********, дето си чудят с кого да се търкалят в леглото извън дома си? Плосък опит да предизвикаш осъждане на несъгласните с такова " нефункционално семейство" като го приравняваш с напълно нормално, но без единия партньор, нямат нищо общо, освен в твоята глава.

Ън, целта е да ви се покаже и другото нормално, така че да не сте крайно изненадана, когато нещо подобно ви застигне и вас под някаква форма. уинк-уинк.

Ами тя се влюби в него и вече не я устройваха полиаморните отношения, искаше да бъде само с нея. Първоначално всичко си беше окей.
често това се случва, когато единият партньор е настроен по традиционния начин, а другият - ЕНМ. учебникарски случай с предизвестен край. моно партньорът инстинктивно бута към моно-нормативната динамика, развива ревност и несигурност, а другият се отдръпва, защото се чувства притиснат и може би донякъде измамен. чупила съм си главата по този начин и не беше приятно късане.

# 206
  • София
Ън, целта е да ви се покаже и другото нормално, така че да не сте крайно изненадана, когато нещо подобно ви застигне и вас под някаква форма. уинк-уинк.

Интересен изказ, показващ, че т.нар. нормално изобщо не го намирате за нормално (поддръжниците му).
Как точно подобен отворен брак (нека го наричаме с правилния термин на български) може да застигне някой, който не е поддръжник на подобни разбирания?

# 207
  • сф
ми един прекрасен ден може да се окаже, че нечие  близко семейство, приятели, роднини или деца живеят по този начин Simple Smile

или и те са като гейовете - на вас не може да ви се случи?

# 208
Нормалното е само едно и в една държава/култура то е средностатистическото.
Ако детето трябва да обяснява в детската градина, че не знае кой е баща му или че мама има трима партньори, а тате две сериозни партньорки и една свалка, не е нормално. Сега ще кажете, че детето не е нужно да е наясно с живота на родителите. Ами наясно е. Или ако не е, то има нещо счупено в семейството. На въпроса къде излиза мама/тате и защо не се прибира цяла нощ трябва до края на живота му да го лъжете, че е на работа.
Трябва да обясните на майка си/брат си и приятелите си, че сте полиаморни. Че тази седмица трябва да гледат кучето/детето, защото отивате на почивка с гадже номер 2. В случай на болест/финансови проблеми кого питате за помощ - партньор 1,2 или 3?
Ако в полиаморната връзка няма вариант за сериозна връзка (тук не казвам моногамна и ексклузивна, а сериозна), за разчитане на другия по важни въпроси, за запознаване със семейството, за заживяване заедно, това не е никакъв амор по общоприетите разбирания. Това е проблемът в това определение. В някои семейства си изневеряват и двамата и го знаят, но не му казват любов.

# 209
  • София
ми един прекрасен ден може да се окаже, че нечие  близко семейство, приятели, роднини или деца живеят по този начин Simple Smile

или и те са като гейовете - на вас не може да ви се случи?

Всъщност, както писах, професионално познавам много такива семейства. Особено ясно виждам последиците от тях и изобщо не са красиви, когато дойде отрезвяването.
Всеки може да си ляга с когото иска, стига да не се опитва да изкарва девиациите за нормални.
Имам близка приятелка лесбийка. Никога не ми е обяснявала колко прекрасно е, какво изпускам и колко нормално е нейното семейство с нейната иначе прекрасна жена.

Общи условия

Активация на акаунт