Истина и брутална откритост или лицеприятна, но лъжовна престореност?

• 13 169
  • 592
  •   1
Отговори
# 510
  • Някъде там
Благодаря за отговора.
Тоест ти в момента не си в полиаморна връзка. 
С този в чужбина не сте във сексуална връзка, за разлика от този с който живееш и който има такава. Неговите връзки са полиаморни, защото и той и ти и другата сте съгласни и той прави секс и с двете ви, а ти само си пишеш с някой.
Реално не правиш секс с двама а този с който съжителстваш да.
И не чата и обясненията колко си липсвате не са връзка, поне не интимна,сексуална и тн.
Пъшкането пред екрана не е връзка. 😀

# 511
  • сф
обясних ситуацията десетки пъти. щом връзката, при която сте на голямо разстояние и вижданията са по-редки и с усложнена логистика не е връзка за вас, ок. хубаво че изяснихме какво вие мислите.

# 512
  • Някъде там
Поздравче 😀

Определено не е. Ако си в брак с този човек и се налага да сте разделени за известно време го разбирам, да си във връзка от разстояние. Иначе за мен не е връзка това, а просто "веднъж годишно" задоволяване на сексуалните нужди, които този с който обитавате едно жилище не успява да задоволи. Бутафория някаква.

Това е моето виждане да. За мен ти в момента не си във полиаморна връзка. Този с който делиш един покрив е. Но щом така си щастлива.

# 513
  • сф
ма както искайте го възприемайте. това, че връзките БЕЗ БРАК от разстояние, не са връзки за вас, на мен не ми пречи. дори да не съм в никаква връзка - аз няма да нужда да съм в никаква връзка, за да повдигам тази тема или за да  се аргументирам.

# 514
...аз не държа да съм в течение с подробности...
Това ме изненада. Най-нормалното нещо е да проявяваме искрен интерес към нещата, които правят партньора ни и нас щастливи. Приятно ни е да си споделяме подробно нещата, които ни радват, да виждаме емоциите, които изпитваме, блясъка в очите и т.н.
Наистина е странно, че нещо, което е толкова приятно за вас и стои в основата на връзката, се премълчава. Защо?

# 515
  • Някъде там
Естествено че можеш.
Но, все пак целта не е ли да разбереш нагласите ?Хората си пишат мненията,  а ти не трябва ли освен да ги прочетеш какви са и да информираш за плюсовете и минусите на такива връзки?
Ако някой е заинтригуван да му разкажеш какво удоволствие е да успееш да имаш и запазиш такава връзка.
Благодаря, но от твоя пример и това което ти обясняваш, излиза че минусите са много повече от плюсовете,особено пък с такава като твоята връзка.
 Този с който живееш ще си прави секс когато му е кеф...а ти ще чакаш...той да избере теб...другия да избере теб.
Еми минус до минус пак минус...
Но, явно не разбирам, защото аз съм от тия сбърканите, които никога не са изпитвали нужда да лъжат половинката и да правят секс с друг освен с любимия.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 08:10 от daviz

# 516
  • сф
добре daviz, имате право на гледната си точка. от моята нещата изглеждат по друг начин. убедена съм, че е по-скоро някакъв блокаж, отколкото проблем в комуникацията. здраве да е.

Не се сърди, човече, говорите за т.нар compersion. засега превод на бг не знам. имам способността да проявявам compersion само по отношение на партньори на мои партньори, които познавам лично. не съм сигурна защо имам тази особеност.

# 517
Е как не се познавате лично? Това пък защо? Щом всичко е открито, всички сте щастливи и в една връзка, би трябвало да се познавате с най-близките си хора. Доведи другия човек у вас, запознай го с мъжа ти, все пак да е спокоен и той, че не си с някой опасен. После ще ви изпрати, със сигурност щастлив, че отивате да се забавлявате. И като се върнеш му разкажи подробно какво сте правили, колкото хубаво ти е било и нямаш търпение пак да се видите. Също и ти се запознай с другата жена, 100% ще си допаднете, щом имате еднакъв вкус.

Иначе теорията за откритост никак не се връзва с това да си криете партньорите и да не обелвате дума за нещата, с които ви правят щастливи.

# 518
Мда. Побеснялата чорлава разревана съпруга знае повече за любовницата на мъжа си, включително къде, как, защо и колко пъти, как изглежда, какво работи и що дири тя с мъжа й, отколкото откритите и искрени поли хора.

# 519
  • сф
Не се сърди, човече, и на вас ли отделно да обяснявам. те помежду си се познават. ние с нея не се познаваме.
при удобен случай бих. на мен ми се струва stretch да пропътувам  хиляди километри само за да се запознаем, съжалявам ако това не ви се вписва в представата.
Mandy Bo, добро сравнение между полиаморията и това, което тук наричате моногамност, обаче моля ви, не ги противопоставяйте така. искаме да създадем култура на приемственост, нали така Simple Smile

# 520
  • София
Какво пътуване, когато безброй пъти ни обясни, че твоят страничен партньор живее далеч и се виждате рядко, а страничната на основния ти партньор е наблизо и се виждат по-често!?
Защо нещата все повече звучат, че т.нар.основен си живее в чужбина с жена си, а за страничен броиш бившия си мъж?
То при толкова участници. Wink
В Гугъл има речници, проверявай си думичките, щом те затруднява българският.

# 521
  • сф
мъжът, с когото живея има връзка с жена, която не живее в страната. те се виждат рядко. аз и другият ми партньор се виждаме също по-рядко, откакто той живее в чужбина. Fever Ray, ако само единият от нас ще чете, а другият ще си измисля, няма да се получи смислен диалог.

# 522
  • София
Четем, четем.
Накрая излезе от цялата полиамория, че и на двамата страничните връзки са на хиляди километри и се виждате по 3-4 пъти в годината с тях. Нищо общо с теорията за полиаморията.

# 523
  • сф
Първо, т.нар теория на полиаморията не противоречи с наличието на връзки, които са временно или перманентно от разстояние, при които логистиката и реалността налагат по-рядко виждане.
Второ, няма нужда да съм в каквато и да било връзка, за да обсъждам полиамория или енм. И монахиня да съм, това няма отношение към въпроса.
Откъде сега дойде тоя бивш като четете не ми е ясно. Защо пишете глупости, че приятелката на партньора ми живее наблизо като четете?
Не е нужно да ми отговаряте на последните два въпроса. Те са тук, колкото да илюстрират колко четете.

# 524
  • София
Бившият дойде от теб. Ти написа, че си разведена. И не уточни дали той сега ти е настоящ или друг.
Ако си монахиня надали точно полиаморията ще ти е идеал.

Общи условия

Активация на акаунт