Истина и брутална откритост или лицеприятна, но лъжовна престореност?

• 13 055
  • 592
  •   1
Отговори
# 450
  • сф
не твърдя, че е новаторско, а че не е много разпространено. не и с наличието на информираност и съгласие на страните.

# 451
Добре аск, донт тел - кое му е по-етичното от редовата изневяра, където си затварят очите поради разни причини и пак не питат и не искат да знаят Joy
Разликата е, че наричаш любовниците си партньори, а не любовници. Някак по-възвишено звучи и никой не говори за изневери.

# 452
Авторката, явно се опитваш да отработиш някакви си твои травми, но не мисля, че поли....незнамсикакво е верният път. Ако беше убедена и нямаше съмнения, изобщо нямаше да пускаш тема, а да си живееш живота.

# 453
Познавах такова семейство, и двамата се плющяха, с когото им падне, като и двамата знаеха за страничните си аморета. Е, разведоха се, детето щом стана на възраст за училище. Друго такова семейство, първо мъжът си хвана любовница, също семейна, без да се крие, после и жената - също. Разказзвала ми е как и двамата си лежат в леглото, всеки си чати с аморето и си коментират какво си пишат. И те се разведоха. Тоест, ако бяха толкова ок такива отношения, дали нямаше да си стоят заедно? И дали нямаше да са далеч по разпространени?

# 454
  • У дома... някъде
Ахааа,значи за да бъда модерна и поли,трябва да кажа на милото след малко,че лягам да спя следобеден сън при комшията примерно,който е атлетичен и провокативен.
Милото  се съгласява и казва,че няма проблем и ще ходи и той където си иска.
Тогава аз казвам ок,имаш свобода,договорихме се етично и сключихме устен договор да е така.
Ако милото реши тогава изведнъж да смени пола на комшията,онзи атлетичния,сещате се,който описах по-горе.(сещате се какво имам в предвид)Sweat Smile
Тогава броят ли се неговите отношения с комшията за поли?Sweat Smile
Нали има чувства видимо между комшията,милото.
Аз примерно имам чувства към милото и комшията.
Страничната на милото също има чувства към милото ми и мен(негативни)...
Нали поли било секс с чувства със знанието на всички партньори?
Хайде сега да чуем мнение.Баш по темата ви,авторке???

# 455
  • сф
Познавах такова семейство, и двамата се плющяха, с когото им падне, като и двамата знаеха за страничните си аморета. Е, разведоха се, детето щом стана на възраст за училище. Друго такова семейство, първо мъжът си хвана любовница, също семейна, без да се крие, после и жената - също. Разказзвала ми е как и двамата си лежат в леглото, всеки си чати с аморето и си коментират какво си пишат. И те се разведоха. Тоест, ако бяха толкова ок такива отношения, дали нямаше да си стоят заедно? И дали нямаше да са далеч по разпространени?

еми хубаво, аз пък познавам такива, които са се развели и без ЕНМ, познавам и такива в ЕНМ, които не са се развели.
тези отношения не за всеки са ОК, а само за който иска да работи за тях и в крайна сметка успее да се справи с възникналите трудности. а трудности, знаете има във всички типове връзки, не само в ЕНМ.

Dincho, ако имах съмнения и исках да бъда валидирана, щях да си пусна темата в някоя група за полиамория (не-български се намират тук-там). нямаше да пусна във форум, в който ми беше предварително ясно, че ще има опити да ми обяснят колко съм зле. за вас го правя, не за себе си Heart Simple Smile

# 456
  • София
Ако пък им допадне  и искат да пробват същото, ще ги насърчи ли  да имат две паралелни връзки.
Да, ще ги насърчи и още как, като почне от това, че такова животно като вярност няма и бракът/ или живот в двойка, в смисъла който всички ние моно-тата влагаме е напълно излишен. И така ще стигнем до момента, за който авторката мечтае Simple Smile да не е малцинство ...
EmmaT Тъй е, ама като го облечем в определена форма - неслучайно авторката се е ровила доста да опише и види каква е тая работа с извънбрачните връзки и е открила полиаморията - в нейния случай йеархична мисля .., някак така излиза по-научно и успокояващо.
Динчо Тя вече си е отработила травмата за определено време, като автомат .. само дето нещата не стават така, не и когато са намесени чувства.
Василица Нема нужда от пространствени описания, че ще те нарочи за злобна и завиждаща лелка, ако вече не е ..
people.of.poly Не си зле, просто си различна. Няма как да ни разбереш, нито ние теб, просто имаме фундаментални различия за понятието любов.

# 457
Ми щом за нас го правиш, а не за себе си, сподели все пак плюсовете и минусите на такава връзка, може да решим и ние да опитаме. Да кажа на мъжът ми - мило, искам да бодна един колега, ако искаш, и ти ходи да се боцкаш.

# 458
Повечето хора не се развеждат/разделят заради изневяра. С това не казвам, че които не са се развел, значи си живеят заедно и си изневеряват, а че има далеч по-разпространени причини за развод или за раздяла. Ако ще генерализираме, мръсните чорапи натежават като причина над засуканата комшийка. Въобще, проблемите и ангажиментите, възникващи след раждането на детето, недостатъчното участие на единия, са вероятно много по-ключови за повечето раздели.

# 459

Dincho, ако имах съмнения и исках да бъда валидирана, щях да си пусна темата в някоя група за полиамория (не-български се намират тук-там). нямаше да пусна във форум, в който ми беше предварително ясно, че ще има опити да ми обяснят колко съм зле. за вас го правя, не за себе си Heart Simple Smile

Тоест ти мислиш, че ние сме зле и трябва да ни просвещаваш?

# 460
  • У дома... някъде
Ми щом за нас го правиш, а не за себе си, сподели все пак плюсовете и минусите на такава връзка, може да решим и ние да опитаме. Да кажа на мъжът ми - мило, искам да бодна един колега, ако искаш, и ти ходи да се боцкаш.
Именно!
Или поне дай първоначални стъпки,ако решим да пробваме такива отношения,от къде трябва да започнем и какво трябва да направим?
Нали това е целта на темата.Да ни въведеш в материята като безплатен онлайн курс.
Нали сме лелки,злобни?
Хайде помогни ни....

# 461
Скрит текст:
Iris04, както когато вие отивате на маникюр, децата ги гледа този, който не е отишъл на маникюр. мисля, че е самообяснително.

Добре аск, донт тел - кое му е по-етичното от редовата изневяра, където си затварят очите поради разни причини и пак не питат и не искат да знаят Joy

разликата с изневярата е следната:
изневяра: партньорът ви плющи някого извън къщи и вие никога не разбирате за това / разбирате по адски нелицеприятен начин и става мяу.
енм: с партньорът ви сте се съгласили, че искате да имате и други партньори, обаче вие сте заявили, че не желаете да знаете нищо, което изрично не попитате за тях и той уважава молбата ви.
Мда, егото (ревността, както искаш го наричай) не може да се избегне. Може да се скрие, притъпи, преглътне, отплати, реваншира, но не и да изчезне.

# 462
  • сф
в ЕНМ не се цели избягването на ревността. целта е да се разберат добре корените й и да се отработи доколкото може. обикновено това е постепенен процес.

# 463
емоционално носи възможността да си напълно открит и автентичен с партньора си. минават месеци, години и си привлечен от друг човек - обсъждаш с партньора какво ти се случва, през какво минаваш. получаваш от него мнение, подкрепа, заинтересованост.
не отричам, че го има елемента на събуждане на страстта и не вярвам това да изненадва някого.
относно "онлайн партньора" поясних, че в момента връзката е от разстояние, но невинаги е била такава и няма да остане такава завинаги.
нещото, което най-много ми дава ЕНМ е непосредствена автентичност. най-трудното дотук ми е било справянето с ревността, когато се е появявала. изискваше адски много труд...
Бих си представила едни хора, на които не им пречи, че партньорът / партньорката прави секс с други, защото например си мислят, че не е толкова важно с кого правиш секс, а е важно с кого си заедно.
Един вид, както аз имам приятели-мъже, с които се виждаме понякога и си говорим, така и някоя жена да се вижда, но кафето да е с райбер, защото това влиза в нейната ценностна система и не прехвалва верността, защото не й е важна. Цени други неща.

Ето това си представям, ако някакви хора кажат, че са разкрепостени и си имат странични партньори.
Но ако това е така, тогава от къде ревност, защо? Нали не ти е травма, че партньорът ти се среща с още една или повече жени, щом все пак се прибира при теб?
Значи тази откровеност и честност не са панацея все пак, щом е чак такава борба и труд, и поставяне на граници и какво ли не още...
Камо ли пък този oversharing - предполагам, че споделя неща за другата жена, които ти не искаш да чуваш, защото се чувстваш пренебрегната - също като моногамната жена, на която мъжът й е изневерил. Ако е така, значи няма постижение, освен, че си ги казвате нещата "право куме, та в очи" - честност, да. Но приемане на фактите - очевидно трудно.

# 464
  • У дома... някъде
Прочетох препратката,но наистина нищо не разбрах.
Онлайн връзка НЕ е връзка.
Което автоматично означава,че филма е само във вашата глава.
Върви  с ..... комшията,колегата по уместно ще е да кажеш,че всичко поли е хубаво.
Очевидно някои жени след развода силно изтрещяват.
Нито децата им,нито обществото,нито родителите могат да ги спрат!
Радвам,се че не съм от вашата да се изразя малко по-нежно *поли-сбирщина).
Но все пак всеки сам избира своя път!
Насила с фуния не можеш да налееш сивичко.

Общи условия

Активация на акаунт