Истина и брутална откритост или лицеприятна, но лъжовна престореност?

• 13 048
  • 592
  •   1
Отговори
# 465
  • сф
Uncommon, откритостта сама по себе си може да е достатъчна отплата за всичкото. ако това ти е едно от най-важните неща, както е в моя случай.
ревността е нормално чувство, вероятно сте чували, че и в някои моно двойки присъства. целта не е да се изкорени, а да се разбере, приеме и отработи.

Black Amarilis, кво да направя, че го преместиха за 1г в друга държава. да скъсам с него само защото логистиката се затруднява ли? ми не би ми било ок.

# 466
Охх и аз като други съфорумки съм на морето, свободна от ангажименти и само един мъж обгрижвам. Та имАх време и прочетох историята на авторката, то, който не иска да среща мечки да не ходи в гората на форума.
Нормална жена на 40 години, разделена с бащата, няма изневяра, някакъв лешперин дето го мързи да гледа и децата си.  Децата вече са 10-12 годишни, тя си е написала даже кога са родени. Иначе активна в разни сфери, има добри идеи, не отричам. Ще им обясни какво прави и с кой ама друг път. Писах, че си фантазира, сега направо ще кажа, че откровенно лъже и си измисля.

поздравявам ви, около 30% от написаното е така. само не виждам общото с полиамория/ЕНМ, каквато е темата, но 30% са си 30% Simple Smile
не ви завиждам ако с това се занимавате по време на отпуската си, впрочем. жалка работа
Ами ходя си на плаж със студена бира в ръка, не ми е на дневен ред да се справям с ревност. Под чадъра и морето си шуми наблизо, нека ми е зле, мерси!
Слушах една такава да ми споделя близо три години точно същите полиаморни глупотевини, ама ми е много близка роднина и защо не я разкарах и а се чудя, вече го направих ама късно, имунизирана съм. Та пиши си.

# 467
  • Някъде там
Аз пак да питам, ако децата ти поискат да прекратите и двамата паралелните си връзки ще се пожертвате ли за тях? Благодаря за отговора предварително. Не са ми нужни обяснения, само едно да или не, ми е достатъчно да се информирам.

Моите вече са големи. Сега ще ги питам как какво мислят по въпроса, че ми стана интересно запознати ли са с етичната  полиамория...😀

# 468
  • София
Във всяко едно отношение ли е тази искреност и не може ли да бъдете искрени, но самодостатъчни един за друг?
Защо обезателно обвързваш откритостта с връзките?
Вярваш ли, че всички останали хора не са открити, понеже нямат връзки или вярваш, че всички имат, но се лъжат взаимно?
Кое беше първото при вас - бяхте откровени преди нуждата от разнообразни партньори или изпитахте нуждата от откровеност, заради разнообразните партньори?

# 469
Uncommon, и аз такива хипи-пийс-комуна-любовчии Relaxed си представих, стана ми итересно да чуя как мислят тези хора на свободната любов, обаче в действителност нищо общо и хич не звучи весело. Затова и авторката се газира, задават й неудобни въпроси за деца, за семейните й отношения с партньора й и какво е разковничето да ти се появи такава идея в главата, при наличието, че си обикновен човек, изпитващ обикновени човешки емоции. 

Въпреки че и някои потребители доста я нападат, все едно техният мъж е казал, че иска отворен брак.

За мен ревността в здравословни граници е напълно нормална и хич не искам да я преработвам.

# 470
в ЕНМ не се цели избягването на ревността. целта е да се разберат добре корените й и да се отработи доколкото може. обикновено това е постепенен процес.
Значи все пак ревнуваш, ама викаш то с времето се свиква, и спира да ти пука... Интересно ми е, ако можеше да си в моногамна връзка, пак ли тази щеше да избереш.

# 471
  • сф
Fever Ray, когато се въвежда откритост за толкова чувствителна тема, то тя неминуемо се разпространява и във всякакви други аспекти от връзката и се превръща в нещо като култура на отношенията. даже се разпространява например и към роднинските и приятелските връзки. откритостта може да се възпитава и тренира.
вярвам, че много от хората не са открити и все пак нямат странични връзки, защото не искат да изневеряват фактически. обаче това става с напън. има и такива, които са открити, но пак нямат странични връзки - те са доста малко, но много им симпатизирам, понеже с тях имаме едно общо нещо - напълно автентични сме. жалко е, че са рядкост.
както вече писах няколко пъти, когато се запознахме знаехме за поли нагласите си. този разговор никога не е преставал между нас, но отворихме връзката на третата година.

в ЕНМ не се цели избягването на ревността. целта е да се разберат добре корените й и да се отработи доколкото може. обикновено това е постепенен процес.
Значи все пак ревнуваш, ама викаш то с времето се свиква, и спира да ти пука... Интересно ми е, ако можеше да си в моногамна връзка, пак ли тази щеше да избереш.
не, изобщо не "викам" това, можете да го прочетете още три пъти и вероятно ще го схванете. или поне опитайте.
да, абсолютно в тази връзка бих останала ако трябва да съм моно. реципрочно е.

# 472

Въпреки че и някои потребители доста я нападат, все едно техният мъж е казал, че иска отворен брак.

Аз не я нападам, поскоро й съчувствам. Видимо е, че има проблеми и не се чувства добре.

# 473
  • София
Манди, не следиш внимателно. Авторката държи изрично да не се наричат техните отношения отворен брак.

След последното й включване ми се изясниха много неща. Sad (присъединявам се към Динчо)

# 474
  • У дома... някъде
Това,че е преместен единият ти онлайн партньор е може би шанс,който ти се дава да бъдеш в нормални отношения със постоянният ти такъв.
Но както казах,насила с фуния не се налива.
Много сте ми интересни такива тип хора като теб,които толкова нямат смелостта да пуснат едното и да бъдат в нормална моновръзка.Тоест ти нямаш семейство и всичко е до интереси.
Дори и наличието на деца не те трогва в цялата тази поли-сбирщина.
Но,да! Иска се характер.
Нито един мъж не се включи в безумната ти тема.
Това прави ли ти впечатление?
Тук сме повечето майки,също като теб и е нелепо и смешно,получавайки отговори на въпросите ти още да се затрудняваш да отговориш защо не си в една връзка с един партньор,да си гледаш децата и бъдеш гордост и пример.
Мъже колкото искаш,но призванието да си майка на първо място е съвсем различно,видимо от ценностната ти система и отбягване на отговори,касаещи децата ти.
Може би в този случай  най-добре да последваш съвета ми преди няколко страници!
Имаш нужните качества,както и мотивация ли беше ,както и си наясно какво значи поли-сбирщина   използвай ги по предназначение.
И не! Не ми обяснявай сега колко е различно,щото имаш чувства към членове,не към хора.
Със здраве!

# 475
  • сф

Аз не я нападам, поскоро й съчувствам. Видимо е, че има проблеми и не се чувства добре.

с кое не ме нападате? добре че ви заметоха останалите ненападателни коментари.

Аз досега не съм видяла такива взаимоотношения да траят дълго и всички участници в тях да са щастливи. Защо някой поставя за обсъждане такава тема във форум? Да ни каже колко е велик или защото нещо не му се струва баш как си трябва?

Ко точно питаш? Дали си го слагаме с други ли? И дали го намираме за правилно ли?
Увереният в действията си човек няма нужда от чуждо одобрение.

Айде стига модерни глупости!
Някои хора си намират човек за цял живот, други си търсят оправдания за нещастието си.

Боже, уморих се от толкова мъка по тази земя.
Жено, никой не те иска сериозно, защо се напъваш да ни доказваш колко си щастлива между два-три-четири .... х@я

Black Amarilis, вземете един плик и дишайте бавно в него.
включиха се мъже, можете да си направите справка.
не смятам, че аз се затруднявам с отговарянето. вие се затруднявате с разбирането. аз съм си в нормални отношения с партньора си. с какво толкова ви гневи това, че има хора, които избират алтернативен вариант? в крайна сметка с нищо не ви застрашават...

# 476
Скрит текст:
Това,че е преместен единият ти онлайн партньор е може би шанс,който ти се дава да бъдеш в нормални отношения със постоянният ти такъв.
Но както казах,насила с фуния не се налива.
Много сте ми интересни такива тип хора като теб,които толкова нямат смелостта да пуснат едното и да бъдат в нормална моновръзка.
Скрит текст:
Тоест ти нямаш семейство и всичко е до интереси.
Дори и наличието на деца не те трогва в цялата тази поли-сбирщина.
Но,да! Иска се характер.
Нито един мъж не се включи в безумната ти тема.
Това прави ли ти впечатление?
Тук сме повечето майки,също като теб и е нелепо и смешно,получавайки отговори на въпросите ти още да се затрудняваш да отговориш защо не си в една връзка с един партньор,да си гледаш децата и бъдеш гордост и пример.
Мъже колкото искаш,но призванието да си майка на първо място е съвсем различно,видимо от ценностната ти система и отбягване на отговори,касаещи децата ти.
Може би в този случай  най-добре да последваш съвета ми преди няколко страници!
Имаш нужните качества,както и мотивация ли беше ,както и си наясно какво значи поли-сбирщина   използвай ги по предназначение.
И не! Не ми обяснявай сега колко е различно,щото имаш чувства към членове,не към хора.
Със здраве!
Аз също смятам, че да си в моногамна връзка е всъщност смелост, отдаденост и риск да бъдеш наранен, но да имаш доверие на друг човек, който не ти е ни баща, ни майка, ни брат. Всъщност семейството е много силна брънка, създадена от двама случайни човеци, избрали да си бъдат по-важни от всички останали, дори кръвни роднини. Какво по-велико от това? Поли явно е сметнала, че това е нещо имагинерно, че винаги има нещо скрито, измамно, лъжовно, престорено. Ми не е така.

# 477
Да, мисля че си много нещастна и ти пожелавам да си намериш равновесието.

# 478
По повод рейта на разводите, първият резултат в Гугъл твърди, че при полиаморните двойки е 92% Heart Eyes Понеже ми се видя твърде едностранчиво и удобно,  продължих към следващите резултати и най-ниските нива на разводите, които откроих, са 55% за полиаморните и 65% за моногамните връзки. Изглежда първо голяма и второ доста 'в полза' на моногамните разлика, но на практика това означава 6 обикновени човека срещу 5 полиаморни от 10. Т.е.в практиката разлика няма. Т.е.установяването на вариант на ЕНМ отношения не се е доказало като фактор с положително влияние в изграждането, поддържането и съхраняването на връзката и може и без него. QED.

# 479
  • сф
Dincho, благодаря! това с равновесието е неспирен процес... няма край, докато е жив човек Heart
Нарцùса, не съм ви обещавала, че ЕНМ ще ви спаси брака.

Общи условия

Активация на акаунт