Истина и брутална откритост или лицеприятна, но лъжовна престореност?

• 13 078
  • 592
  •   1
Отговори
# 285
Защо да не е съгласен, нищо не искат от него, има си жената друг партньор, който, предполагам участва в битовите задължения, не искаш нищо от него, освен амория. Е, и изследвания.

Вчера, като писаха за развода, отворих и аз хронологията, още на първата страница имаше за бременност с хламидия. Доколкото знам, за хламидията има само един начин да се заразиш, и щом с това се е заразила, значи с други неща, че не се е, е чист късмет, който не е вечен. То има и период, в който на лабораторни изследвания заразяването все още не може да се хване. Ние тук ги смятаме четирима полиаморни във връзката, ама със сигурност, ако с такива разбирания и останалите двама, за да е етично и те си имат поне още двама, с които да се бодват. Не седят да ронят сълзи кога авторката и мъжът ѝ ще се сетят за тях.

# 286
  • София
Уж искаш дискусия, а стопираш такава.
Не си съгласна с нашите тълкувания, а не даваш пояснения.
За какво точно е темата? Не беше ли с цел да ни ограмотиш?

гледам да не си бъркам носа във връзките на другите, доколкото ми е възможно. един вид уважение към партньорите - достатъчно способни са да се оправят в другите си връзки и без да им се намесвам.

Чакай сега. Какви връзки на другите!? Нали сте в полиамория и въпросния "друг" е твоят партньор, а връзката между двама ви е водеща. Т.е. пак идваме до там, че сте обикновени съквартиранти, които отвреме-навреме правят секс помежду си и си делят домакинството, но страничните връзки не са изобщо странични, а са си основните и се съобразявате с тях. Т.е. любовницата на мъжа ти излиза, че е главният партньор, когато го представяш така. Той е другият главен, а ти си в подчинената позиция да търпиш и да си запълваш времето с чатове и копнежи от разстояние.
Защо отказваш да кажеш каквото и да е конкретно, освен някакви нахвърляни термини и реплики? Как да разберем тази "алтернатива", която прокламираш!?
Не мога да повярвам, че провеждаш лекции по въпроса, когато нямаш никакви доводи по въпроса.
И пак като вчера - "фръц" ("глупости", "правя каквото си искам"). То и никой не те е спрял. Не можеш обаче да ни убедиш колко си щастлива с решенията си, дори не звучат като твои решения (а на партньора ти).

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 14:56 от Fever Ray

# 287
  • сф
ама Fever Ray, аз нямам за цел да ви убеждавам в каквото и да било. да, отворили сме връзката по моя идея и не намирам, че съм в подчинена позиция, под връзките на другите имам предвид например тази на партньора ми с който живея с неговата партньорка - гледам там да не се бъркам. гледам да не се бъркам и във връзката между другия ми партньор и жена му.

защо можете вие да кажете "търпиш и си запълваш времето и си в подчинена позиция", а аз не мога да кажа "глупости", след като не съм съгласна с интерпретацията ви?

отговарям толкова ясно, колкото мога.

# 288
Пак се сетих за онази потребителка, която на дълго и на широко обясняваше колко е гот да си в отворен брак и колко много се обичат с мъжа си. Та и там всеки от конфигурацията си имаше и други партньори, та общо 12 ли, 14 ли човека си обменяха влагалищни секрети и други телесни течности, и всички бяха на ясно с това. Аз ли съм гнуслива, ама тук особен повод за гордост не виждам.
И май и тя първа беше "отворила" връзката, че даже обясняваше, че няма нищо против любовницата на мъжа й да забременее, щото искала още деца, освен нейните две. Е да, ама любовницата наистина забременя, и мъжът й избра нея, за съвсем едноаморна връзка.

# 289
гледам да не се бъркам и във връзката между другия ми партньор и жена му.

А те също ли са полиаморни, в смисъл и тя ли си има други амори?  Като отидеш при него в чужбина ще се криете ли от нея, или ще отседнеш в дома му?

# 290
  • София
Понеже авторката писа, че си правят изследвания преди всеки страничен секс, представям си как предварително всички тичат до лабораторията, за да предоставят и своите, и на партньорите си данни, защото някои заболявания се хващат и след седмици с изследвания, затова е добре всички да са чисти.
А може би ходят всеки понеделник или всяко първо число всички на изследвания и после си ги разпращат по имейлите, че не се знае дали случайно няма в бързината да се опрашат с някой неизследван или пък да лепнат нещо от басейн/градска тоалетна/т.н.

# 291
Ами да, примерно чужбинският партньор и жена му сигурно ще искат да погледнат изследванията на авторката, както и тя техните, нали така.

Всичко това е толкова уморително...  Наистина ли си струва, вместо да си имаш един партньор и откъде въобще ги вземаш тия амори, особено за  хора на по сериозна възраст, каквато авторката сигурно е, след като има две големи деца... направо се изморих само като си го представих.

# 292
Авторката нали не иска да им се меси. След като не познава любовницата на мъжа си, която си е тук наблизо (твърде невероятно ще е и тя да се е преместила в друга държава), надали има достъп до нейните изследвания. За контактите на онлайн аморето пък вероятно съвсем няма представа кои са, колко са и пр.

# 293
  • сф
След като не познава любовницата на мъжа си, която си е тук наблизо (твърде невероятно ще е и тя да се е преместила в друга държава), надали има достъп до нейните изследвания.
това кой живее тук и кой не, вече е обсъдено и не сте права в допускането си. тя не се е местила, защото си живее там, където си живее.

логистиката около тестовете е измислена така, че да може да има максимално добър баланс между сигурност и удобство. ако някой е имал някакъв вид да кажем компроментиран контакт, възобновявам контакта с него чак след като се е карантинирал за колкото сме се разбрали и се е тествал. не е някаква научна фантастика.

интересно ми е да науча какви са в  днешно време нравите в моногамния свят относно здравната култура.
гледам да не се бъркам и във връзката между другия ми партньор и жена му.

А те също ли са полиаморни, в смисъл и тя ли си има други амори?  Като отидеш при него в чужбина ще се криете ли от нея, или ще отседнеш в дома му?

не внимавате, Iris04. полиаморията предполага съгласие и информираност. от какъв зор бихме се крили?!

# 294
  • София
Т.е. любовниците и любовниците на любовниците, и техните любовници, и т.н. Всички си докладват моментално за "нерегламентираните" забежки. Че то кога ви остава време за обикновения живот извън секса и това постоянно споделяне? Wink

Щом няма да се криеш от аморето на аморето, у тях ли ще отседнеш или тя тогава ще е при друго аморе?

# 295
  • сф
тя няма други връзки, защото не иска да има.
на него му се налага да пътува заради работата и реално няма да сме в общия им дом.

# 296
Боже, уморих се от толкова мъка по тази земя.
Жено, никой не те иска сериозно, защо се напъваш да ни доказваш колко си щастлива между два-три-четири .... х@я

# 297
Хубаво де, последно, познаваш ли любовницата на мъжът ти, или не? А нейният партньор? А неговите останали партньорки? А на другият ти партньор, на жена му, другите партньори? А техните? Уж всички се обичате, ама май всеки по отделно, и за теб все не остава...
И, изобщо не вярвам, че ти първа си отворила връзката, ако може да се нарече такава. По скоро имаш съквартирант с когото си лягате, като няма с кой друг, права ли съм?

# 298
  • София
Т.е. жената на любовника ти не е полиаморфна, а е рогоноска. Така ти издиша всеобщото щастие, защото той ще пътува някъде по работа и ще използвате времето да се "позабавлявате", докато жена му отказва да играе тази игра. Евентуално твоят любовник е сериен кръшкач, затова пък и има (освен теб) още нерегламентирани допълнителни връзки.
Сега да не се окаже, че и мъжът на любовницата на мъжа ти не е полиаморен, а тя си наляга при него парцалите и това е единствената причина мъжът ти да стои при теб.
И съвсем спря да работи теорията, когато срещна практиката.
Май-май наистина никой не те иска, а ти се опитваш да си повярваш колко голямо сърце имаш за всички. Леле, аз съм напълно съгласна с Василиса в някаква тема ( направо ще обърна нещо).

# 299
  • сф
Боже, уморих се от толкова мъка по тази земя.
Жено, никой не те иска сериозно, защо се напъваш да ни доказваш колко си щастлива между два-три-четири .... х@я

о, изглежда сякаш се пъна ли? не... просто гледам, че дискусията върви и се забавлявам.
ето малко храна за размисъл:
https://www.google.com/search?sca_esv=23f4d2fe96db8c88&sca_upv=1 … pcQ7xYoAHoECAoQAQ
&biw=1280&bih=551&dpr=1.5#fpstate=ive&vld=cid:cf672041,vid:rRC6JYSbgsE,st:0

Хубаво де, последно, познаваш ли любовницата на мъжът ти, или не? А нейният партньор? А неговите останали партньорки? А на другият ти партньор, на жена му, другите партньори? А техните? Уж всички се обичате, ама май всеки по отделно, и за теб все не остава...
И, изобщо не вярвам, че ти първа си отворила връзката, ако може да се нарече такава. По скоро имаш съквартирант с когото си лягате, като няма с кой друг, права ли съм?

познавам лично само част от партньорите на партньорите си, защото не всички ме интересуват. иначе не се оплаквам от това, което "остава" за мен.

Общи условия

Активация на акаунт