Истина и брутална откритост или лицеприятна, но лъжовна престореност?

• 13 201
  • 592
  •   1
Отговори
# 270
Полиамория и ЕНМ (да използвям новия термин) за мен има, само когато всички си живеят като едно семейство, напр. хареми или 2 мъже с една жена или 2 мъже с 2 жени, но заедно в една къща. Имат общи задължения за децата, финансите и т.н. Това разбирам аз под връзка. Иначе нещата не са равнопоставени.
Това е и моето мнение. Самата същност на поли[...], не само в между човешките отношения, а и изобщо, означава практическа равнопоставеност, взаимозаменяемост, подобност, еднаквост на две и повече неща, индивиди, връзки. Т.е.ако единият не е част от домакинството или пък е, но не получава същото отношение и бенефити, или има различна тежест мнението му - никакво поли няма. Пример - двама мъже и една жена, единият от мъжете не е в домакинството, а си има отделно домакинство от един човек - това не е поли. Пример - пак двама мъже и една жена, жената не прави секс с единия - това не е поли. Пример - произволна комбинация между двата пола, единият пол не участва във вземането на решенията - това не е поли. Пример - произволна комбинация от полове с наличие на деца, които не наричат всички мъже татко, нито всички жени мамо, а само биологичните си родители - това не е поли. И т.н., и т.н.

# 271
  • сф
конкретно нашето разбиране е, че с партньора ми се съобразяваме един с друг на първо място и че не желаем да влизаме в битови отношения  (напр да живеем) с други партньори. което не означава, че третираме другите като хора втора ръка, а просто когато разпределяме (например) времето, първо проверяваме един с друг.

# 272
  • София
Т.е. вие сте най-отгоре в йерархията, а страничните връзки са в подчинено положение. Те наясно ли са с това и съгласни ли са? И доколко всеки от вас двамата има право да се намесва в отношенията на другия със страничните му партньори?

# 273
  • сф
те са наясно и са съгласни. с нищо от останалото, което сте писали не съм съгласна и не е така.

# 274
  • София
С кое не си съгласна? С връзките на партньора си ли?
Пишеш много неразбираемо.
Попитах дали всеки от вас двамата с основния ти партньор има думата по отношение на страничните връзки на другия. След като двамата сте равнопоставени така би следвало да е.

# 275
Колко много приказки, за да се обясни нещо с две изречения.
Мъжът ми си има любовница, и ми каза, че и аз съм свободна да си намеря някой.
Само че, на мен не ми се получава, и сега се чудя от колко кладенеца мога да изкопам вода, щото не мога да си тръгна.

# 276
Попитах дали всеки от вас двамата с основния ти партньор има думата по отношение на страничните връзки на другия. След като двамата сте равнопоставени така би следвало да е.

След като изобщо не я познава коя е, ясно доколко има думата.

# 277
А, със сигурност я знае коя е, може лично да не се познават, ама се знаят. И другата със сигурност си има мъж, иначе авторката нямаше да си търси нелепи обяснения в Интернет защо още не си е тръгнала...

# 278
  • София
Авторке, на колко години си?

# 279
Наистина са празни приказки, лошото е, че има хора да им се връзват. Едно е се търси човек с конкретна цел - секс, друго е да му се обяснява, че са във връзка, ама точно с него връзката е сурогатна, после да се пита защо не е съгласен. Ами нормално да не е съгласен, това е брутална липса на респект. Много по-уважително е да му кажеш, че ти трябва някой за секс, без да ти усложнява живота. Това е кръшкане с позволение, отворена връзка с титуляра...но не е нищо поли.

# 280
Защо да не е съгласен, нищо не искат от него, има си жената друг партньор, който, предполагам участва в битовите задължения, не искаш нищо от него, освен амория. Е, и изследвания.

# 281
Е, така като го казваш Grinning А ако е жена?

# 282
  • сф

с представата и интерпретацията ви.
Колко много приказки, за да се обясни нещо с две изречения.
Мъжът ми си има любовница, и ми каза, че и аз съм свободна да си намеря някой.
Само че, на мен не ми се получава, и сега се чудя от колко кладенеца мога да изкопам вода, щото не мога да си тръгна.
глупости.

След като изобщо не я познава коя е, ясно доколко има думата.
гледам да не си бъркам носа във връзките на другите, доколкото ми е възможно. един вид уважение към партньорите - достатъчно способни са да се оправят в другите си връзки и без да им се намесвам.

Авторке, на колко години си?
ако само го пишеше някъде...
Наистина са празни приказки, лошото е, че има хора да им се връзват. Едно е се търси човек с конкретна цел - секс, друго е да му се обяснява, че са във връзка, ама точно с него връзката е сурогатна, после да се пита защо не е съгласен. Ами нормално да не е съгласен, това е брутална липса на респект. Много по-уважително е да му кажеш, че ти трябва някой за секс, без да ти усложнява живота. Това е кръшкане с позволение, отворена връзка с титуляра...но не е нищо поли.
интерпретации на кило, но имате право на тях.

# 283
Интерпретацията е всъщност твоя. Намерила си някакви английски думички да опишат, че правиш секс извън семейството, обаче сега внезапно срещаш опоненти, на които им е ясно, и изпадаш в истерия с всички прилежащи фасони, епитетченца, фръцкания и други комедийни прояви. Ироничното е, че осираш собствената си тема - ако ти се разкараш, може и да стане обсъждане, има достатъчно участници, които са по-запознати от теб.

# 284
  • сф
твърдите, че фенси думичките са моя измислица ли?

свободна страна, форум, мога да правя каквото си искам, кво да се прави. сори.

Общи условия

Активация на акаунт