Истина и брутална откритост или лицеприятна, но лъжовна престореност?

• 13 853
  • 592
  •   1
Отговори
# 255
Това е като да направиш тема за хомосексуалните отношения, за да знаели хората, че има алтернатива. Какво значение има тази алтернатива, при положение, че това не те привлича?

И защо всяко засърбяване трябва да има специално формулирано наименование?
Алтернатива на какво?
на моно-нормативните отношения.

# 256
  • сф
полигамия, savii_,  е многобрачие и се използва за обозначаване на брачни връзки на един мъж с много жени. в полигамията няма условия за съгласие и информираност. затова аз не се интересувам от полигамия.
Това е като да направиш тема за хомосексуалните отношения, за да знаели хората, че има алтернатива. Какво значение има тази алтернатива, при положение, че това не те привлича?

И защо всяко засърбяване трябва да има специално формулирано наименование?
може би има значение да се дава гласност, за да се нормализира темата и да спрат разни олигофрени да ги сегрегират, дискриминират и да ги ритат по улиците?

не знам защо трябва да има дума, може би за да се прави разлика между нещата. примерно като се запозная с някого, когото харесвам да мога да му кажа "полиаморна съм', а не да му се обяснявам половин ден.
може би е както с музикалните стилове - за да мога просто да кажа "трипхоп", а не например "това малко прилича на морчийба, обаче ритъма бие повече на масив атак, а текстът е като на принцес нокиа". дали това обяснение дава известен смисъл за наличието на думи?

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 12:12 от people.of.poly

# 257
  • Някъде там
daviz, вие като пуснете тема във форум, можете ли да влияете на това кой списва в нея? където и да го напишете, с какъвто си изберете шрифт.
заяждайте се на дребно ако искате, но хей - свободна страна - всеки, който не нарушава правилата може да коментира каквото си иска.
Ако заглавието  е  "Има ли във форума хора практикуващи полиамория,  за да споделим вижданията и опита си по темата" едва ли ще се включат много такива които нямат интерес към нея, но тук формулировката на заглавието  и първи  пост е съвсем различна, за да се очаква дискусия с 10 човека.
Но както и да е, то днес вече фокуса и желанията и главните герои са други.

# 258
Какво точно значи съгласие от партньора? Трябва ли да е съгласен дали ще правите секс, дали ще ходите на почивка, дали тази вечер ще ходите на кино или направо на хотел? За всеки нов ли бива попитан и трябва да даде съгласие? И какво става, ако вече не е съгласен, с другата връзка?

# 259
Авторката просто събира материал за блога си, но нещо тегаво върви работата...  И не защото е нещо скандално, по скоро е изтъркано, дори и облечено в нови термини. 

Отворена връзка, чудо голямо.

# 260
  • сф
Какво точно значи съгласие от партньора? Трябва ли да е съгласен дали ще правите секс, дали ще ходите на почивка, дали тази вечер ще ходите на кино или направо на хотел? За всеки нов ли бива попитан и трябва да даде съгласие? И какво става, ако вече не е съгласен, с другата връзка?

става дума за съгласие, че и двамата можете да се виждате с други хора най-общо казано.

# 261
Аз, понеже съм си проста, и не мога да водя лекции и да ограмотявам хората на модерни  сексуални взаимоотношения, да попитам само, полигамия е когато богат арабин има 4 жени, а полиамория е, когато разни нещастници се трескат с когото им падне , докато уж са във връзка, щото така им харесва, за да са в крак с модата на социалното си обкръжение, или щото нямат друг избор?

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 12:21 от Прекрасная Василиса

# 262
  • София

не знам защо трябва да има дума, може би за да се прави разлика между нещата. примерно като се запозная с някого, когото харесвам да мога да му кажа "полиаморна съм', а не да му се обяснявам половин ден.

Теб какво те спира да си казваш? И защо мислиш, че хората не знаят термина или какво стои зад него?
Вече друг е въпросът, когато му кажеш, дали той ще плесне с ръце и ще се зарадва, или ще си каже, че си просто лесно достъпна.

Василиса, явно полигамия е, когато само единият има право на полиаморфност. Wink

# 263
Четете фолклор, там всичко си е написано преди доста време.

# 264
  • сф
Аз, понеже съм си проста, и не мога да водя лекции и да ограмотявам хората на модерни  сексуални взаимоотношения, да попитам само, полигамия е когато богат арабин има 4 жени, а полиамория е, когато разни нещастници се трескат с когото им падне , само за да са в крак с модата, или щото нямат друг избор?
има ги обяснени и на предишните страници, но знаете ли, интернет може да бъде прекрасен източник за обогатяване на знанията при грамотно ползване. обаче невинаги истината е забавна и услижлива като свободните интерпретации.

...

Теб какво те спира да си казваш? И защо мислиш, че хората не знаят термина или какво стои зад него?
Вече друг е въпросът, когато му кажеш, дали той ще плесне с ръце и ще се зарадва, или ще си каже, че си просто лесно достъпна.

Василиса, явно полигамия е, когато само единият има право на полиаморфност. Wink

поли-какво?!

# 265
  • София
Поли-това, което Василиса даде в примера с арабина с четирите жени. Те са полигамни, защото са 4 на 1, а той е полиаморен, защото ги обича всички и спи с всички. Сега, във филмите за възрастни, арабките също са полиаморни помежду си, но за това "харем" идва от "харам" и останалото е мълчание. Wink

Ааа, може би така до питат? Ами то и аз вече го обърнах на майтап, та май ще спирам.

# 266
Важното е да е поли, няма значение какво. На мен наистина ми е странно, че хората се занимават с такива прости неща, които ги има от време оно, пък и даже ги представят като много модерни.

# 267
Скрит текст:
Имате ли някакви травми от детството?
Когато забременяхте (ако имате деца), мъжете правиха ли тест за бащинство?
При бременност от любовника, конфигурацията променя ли се или постоянният си остава постоянен, радва се на бременността и ходи с вас на прегледи, грижи се за бебето и т.н.?
въпросите ви звучат адски нападателно и злонамерено. и да знаете, че няма хора без травми от детството. сещайте се за мен като си мислите за това.
Не е била такава целта ми. Първия въпрос зададох, защото в случая с нашите имаше травма и самата жена подозираше нея като причина за решението си.
Останалите ми въпроси са от чисто любопитство. Нали искате да дадете гласност и да запознаете обществото с характера на този тип връзки? Ето - имате възможност.

# 268
И преди съм писал, имаше една такава статия по темата. През 60-те в сащ по време на хипи движението се създават няколко такива комуни да практикуват свободната любов. Всеки със всеки и там вече евентуално да гледат общо децата си. Учените проследяват този доброволен експеримент с интерес. След първоначалния ентусиазъм у всички бързо се почват интригите и скандалите в комуната и само за няколко месеца всичко се разпада на отделни двойки, естествено след серия от шумни скандали. Това се случва неизбежно колкото и пъти да е повтарян екскремента.
Такава е човешката природа, някои си кръшкат, но истинска полигамия трудно може да съществува трайно.

# 269
Според мен пък, като се запознае с някой и му каже, че е полиаморна той много ще се зарадва. Какъв му е проблема, все едно му казва, че иска само секс без ангажименти.

Виж, ако някоя жена, като се запознае с мъж и го чуе това нещо, обикновено не е доволна.  Но обратният вариант сигурно е окей.

Общи условия

Активация на акаунт