Истина и брутална откритост или лицеприятна, но лъжовна престореност?

• 13 016
  • 592
  •   1
Отговори
# 540
  • София
...o, знам какво е да си да си постоянно заедно с Твоя човек - токсично. дори в моно динамиката е препоръчително да сте пълноценна и самодостатъчна личност ...
Явно опитът ви определено е бил горчив, за да решите да преминете на друг тип отношения. За втората част от цитираното мнение е абсолютно задължително за добри взаимоотношения. Разбрахме, че не вярвате в брака, поне надявам се, сте си узаконили имотните притежания и в случай на болест, смърт кой какви права има и при кого отиват децата. Важно е, както за хората в отворени връзки, така и за съжителстващите заедно ...
И всъщност да се върнем на основната причина за темата - искате да ни ограмотите /за нещо, което не е от днес измислено все пак, но и държа да кажа, че не е особено разпространено, именно заради егото на човека по принцип /, но защо, с какво това ще помогне на нас, вас?
И защо хорското мнение има такова голямо значение за вас?

# 541
  • Някъде там
А реално с този с който живееш, имате ли общо прекарано време с децата ти.  Гледате ли заедно телевизия, играете ли настолни игри, забавлявате ли се в къщи заедно ?
Излизате ли всички на вечеря,кино ?
Ходите ли заедно на почивка или екскурзии?

# 542
  • София
Нещо се бъркаш. Нито имам отношение към теб, нито ми влизаш в личното пространсто, но ти от самото начало заяви, че темата има за цел да ни ограмоти, затова опитвам да се ограмотя, да разбера кое точно е положителното на твоя модел, нищо повече. Кое те прави щастлива в него? Ама не усещам в теб щастие, защото заемаш отбранителна позиция, без някой да те напада.
Твърдиш, че си лектор по темата, но лекторите са спокойни, самоуверени, имат доводи, факти, примери, конкретика.
И не си позволявам да ти лепя етикети, което правиш ти, че дори и на себе си и на отношенията си сложи нееднократно.

# 543
  • сф
pilito, очеизвадно е къде си слагам хорското мнение. справка - темата. а всички ли полиаморни хора са нещастни като мен? или конкретно аз? т.е нещастността обща характеристика за поли хората ли е според вас?
daviz - да.
Fever Ray, заемам даже доста неутрална позиция спрямо жлъчта, която се изсипва. и я метат и пак се изсипва. единственото ми оплакване е, че се налага по няколко пъти да обяснявам някои неща, което е досадно. други оплаквания от темата нямам. питайте ме пак за положителни и отрицателни неща в полиаморията, че само 20 пъти ги обясних  общо и на няколко потребителя конкретно, поотделно.

# 544
  • София
Охх, нещо не четете както трябва, няма нужда да скачате - аз не ви смятам за нещастна, за мен сте просто такава, каквато сте, хайде спокойно - прочетете пак последното ми мнение.
Не ви дреме за хорското мнение, чудесно, и аз така, ама не отговорихте, защо аджеба искате да ни ограмотите на тема полиамория, това не разбрах или ако сте го казали някъде, моля подайте линк.

# 545
  • София
Отново подминаваш конкретни въпроси, говорейки общи приказки. И се самоопределяш като нещастна.
Досега всички поли-та, които съм срещала по един или друг повод, в един момент са се обръщали назад със срам, съжаление, саморазочарование. Дали с възрастта, дали с опита, но това съм виждала. Но пък доста от тях във фазата на прокламирането звучаха много по-ентусиазирано, по-убедително и по-вдъхновено от теб. Ти обаче изначално звучиш така, но може да идва от начина ти на изразяване, няма как да знаем, защото писменото общуване е различно от реалното (това и за връзките важи).
И аз продължавам да питам защо държиш да ни ограмотиш и защо държиш хората да знаят какво точно обичаш ти? Про положение, че никой не ти забранява да го правиш.

# 546
  • сф
Защото е хубаво да се знае, че има алтернативни отношения. За да може когато един ден човек бъде застигнат от подобно нещо, да е поне бегло запознат. Не става въпрос за това какво точно обичам аз, а затова, че все по-често хората ще се срещат с тази алтернатива и не е лошо да знаят. Запознаването с тази материя е доброволен процес, случва се само при наличен интерес, готовност и  капацитет човек да научи повече.

# 547
  • София
Ама защо си мислиш, че хората не знаят, че има всякакви алтернативи? Освен посочената в темата има най-различни девиации и обичайно грамотните хора са запознати с тях, дори и да не ги практикуват или не ги афишират.
И защо пишеш "застигнат", все едно е някакво нещастие? Нали е въпрос на личен избор на участниците, а не поставяне пред свършен факт или вкарване насила в подобни отношения, нито е примирение или приемане от немай къде? Как може да те засегне нещо, което не е по вкуса ти и не участваш в него?

# 548
Аз лично си го представях по-забавно. От написаното от авторката  не личи нито любов, нито да е обичана. Да обичаш повече от един, май според нея излиза да не обичаш особено никого. Виждала съм и по-вдъхновени кръшкачи, както и серийни изневерители, които убедено твърдят, че обичат както поредната любима, така и жена си.
Лично аз вярвам и знам, че е така -  можеш да обичаш повече от един човек, тоест можеш да си влюбен и запленен от някого, като същевременно съхраняваш дълбоката си привързаност към партньора, но като всяко влюбване и тази емоция прегаря и или изчезва (с разправии), или преминава към някаква спокойна и улегнала фаза. Човек обаче има определен капацитет на поддържане на връзки и не виждам никакъв смисъл да влачиш някакъв шлейф от попреминали любови.
Хубаво, живей си за удобство с бащата на децата, имайте си някакви въображаеми далечни връзки, все едно сте гимназисти. Но имай предвид, че най-вероятно такива истории завършват с появяването на някоя нова, млада звезда, която като нищо ще се окаже бременна от мъжа ти и ще му избие всякаква полиамория от главата. Подготви си предпазни въжета просто.

Защото е хубаво да се знае, че има алтернативни отношения. За да може когато един ден човек бъде застигнат от подобно нещо, да е поне бегло запознат. Не става въпрос за това какво точно обичам аз, а затова, че все по-често хората ще се срещат с тази алтернатива и не е лошо да знаят. Запознаването с тази материя е доброволен процес, случва се само при наличен интерес, готовност и  капацитет човек да научи повече.

Това са щуротии, всеки знае за тези варианти, хората просто не ги харесват.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 12:02 от Iris04

# 549
  • сф
виждам това, да, част от идеята беше да се разбере какви са нагласите. много ясно се разбра.

# 550
  • София
Все едно е научна материя някаква Simple Smile))
Нека да кажа за себе си - ако бъда застигната - ами не, няма да избера такъв тип отношения като вашите - просто защото не обичам да деля Simple Smile
Май и повечето хора не обичат да делят, според скромните ми наблюдения, или ако делят, са принудени от обстоятелства разни или нямат избор заради финанси, деца или други.
Още нещо, говорите за доброволен процес - нима чувствата се поддават на дресировка? Защото ако да, какво ви е пречило да продължите да си бъдете в моно-връзката си /в продължение на три години де, сегашната / и да подложите на доброволен процес на потушаване на привличането към друг мъж?
Нагласите са си такива, каквито са, това лично на вас не ви пречи, нали не се влияете от тях, или?

# 551
  • сф
запознаването с неща е доброволен процес.
ЕНМ-също.
човек може да се сблъска с материята не непременно във връзката си, а посредством приятели, роднини, деца итн.
нищо не ми е пречило, но това е изборът, който сме направили.

# 552
  • София
А защо следва човек да има отношение към сексуалния живот на приятели, роднини, деца и т.н.?
В тази връзка така и не сподели дали открито обсъждате страничните си отношения пред вашите близки, семейство, деца, приятели?

# 553
  • София
Ок, избрала сте да дадете воля на привличането си, и същевременно партньорът ви, му се налага да потуши в процес ревността си, до разумни граници, и нормализирал се напълно този процес, при намирането на жена, която го привлича и вие вече не сте център на вселената му.
Ок, сблъсквам се по един или друг начин с хора като вас, какво следва да направя? Ако съм друг потребител, не бива да ви хуля и т.н., но нали се разбрахме, че не ви пука за такива хора, то какво ми остава на мен, аз нямам проблем с нагласата ви - какво се очаква от мен?
пп. Fever Ray Хайде сега,  хорското мнение все пак има значение, защото ясно защо, тук в темата също жената е обект на нападки ..., как ли пък ще тръгне да се обяснява на роднини, които пък бидейки друго поколение съвсем няма да я разберат, а ще я обявят за Алената буква на рода.

# 554
Защото е хубаво да се знае, че има алтернативни отношения. За да може когато един ден човек бъде застигнат от подобно нещо, да е поне бегло запознат. Не става въпрос за това какво точно обичам аз, а затова, че все по-често хората ще се срещат с тази алтернатива и не е лошо да знаят. Запознаването с тази материя е доброволен процес, случва се само при наличен интерес, готовност и  капацитет човек да научи повече.

Ама ти застигната ли си от полиаморията? Аз мислех, че просто те влече, а ти го изкарваш като пътен инцидент или... изневяра.

Общи условия

Активация на акаунт