Кралски работи и клюки - юли и август 2024

• 170 398
  • 1 630
  •   1
Отговори
# 30

Ще снимат документален и игрален филм за живота на Фара Пахлави, последната императрица на Иран. - https://deadline.com/2024/06/farah-pahlavi-iran-empress-document … oject-1235958896/

# 31
  • Някъде там
Испанците председателстват връчването на кралските депеши за назначаване на работа и за назначаване на нови офицери от испанската армия и Гражданската гвардия в Генералната военна академия в Сарагоса.

Фелипе връчва на Леонор големия кръст за военни заслуги с бяла значка.

https://www.instagram.com/reel/C89UJyOMYUh/?igsh=cjgxNm8xeXo4dnF5

Колко е щастлива и горда Летисия.

Ох това бебче такъв сладур.

Завиждам и на Мери, колко много бебоци ще нагушка  и на малки деца ще се нарадва тези дни.

😀

# 32

Скрит текст:

# 33
Какви военни заслуги има Леонор? Стана ми интересно.

Допълвам с една много хубава Софи.

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 17:04 от G&B

# 34
  • Някъде там
В туитъра им от където взех снимките и инфото, че получава бяла значка на "кръста за заслуги" не пишеше, защо е наградена.
https://twitter.com/CasaReal/status/1808460293279781218?s=19
Ето какво представлява наградата и защо се присъжда и конкретно бялата значка.
Скрит текст:
Кръстовете за военни заслуги , наричани Орден за военни заслуги до 1995 г., са отличия от Испания , които имат няколко категории и са предназначени да възнаграждават членове на армията и Гражданската гвардия и други цивилни лица след извършване на действия и дела или предоставяне на услуги с изключителни заслуги.
Голям кръст
За генерални офицери и цивилни служители с институционален, административен, академичен или професионален ранг. Носи титлата "Отличник". Големият кръст представлява полирана златна взривена значка, с кръст от съответния цвят в центъра, ограден от два лъва и два сребърни замъка, пропорционални на цялото. Копринена лента, в същите цветове като лентата, от която висят кръстовете, съединена в краищата с примка от същата лента, от която ще виси Великият кръст на Венера, щампован с кралска корона, в златно, и прикрепен към лентата със златна халка. Кръстът ще се състои от кръст, съответстващ на заслугите и присъдената значка. Присъждат се следните отличия:
С бяла значка: присъждат се за заслуги, работа, действия, постъпки или отлични услуги, извършени по време на изпълнението на мисии или услуги, които обикновено или извънредно се възлагат на въоръжените сили или са свързани с отбраната и които не са определени в предходните три раздела на настоящата глава.
Тук подробно и за останалите.
https://es.wikipedia.org/wiki/Cruces_del_M%C3%A9rito_Militar
В Hola пише, че и Фелипе е получил същата значка от баща си някога.

# 35
Принцеса Лала Латифа, майката на краля на Мароко Мохамед VI, починала на 78 години в събота.
За нея не си спомням дали тук съм чела или я бъркам с друга🤔

Кралица Камила и херцогът на Единбург станаха членове на Ордена на бодила по време на служба за честване на най-великия шотландски рицарски орден днес.Те бяха назначени от краля за кралски рицари на ордена  на частна церемония, на която също присъстваха принц Уилям и херцогинята на Единбург по време на службата  в катедралата St Giles в Единбург.
Скрит текст:

# 36
# 37
  • Някъде там
Днес пътуват за друга част на Гренландия и нямат работни ангажименти.
Скрит текст:
Изследване и риболов във фиорда на Вечността.
Заобиколени от планини и ледници
Кралската двойка и Негово кралско височество
Принц Винсент се отправиха днес на плаване с яхта в
Фиорда на вечността.
Домакин на деня беше министър-председателят Муте Буруп Егеде, а по пътя семейството видя великолепната гренландска природа, както и китове, тюлени и арктически лисици.
Пътуването завърши с малък риболовен излет, по време на който бяха уловени десетина трески и подготвени за обратното пътуване до кралската яхта "Данеброг".
Утре кралското семейство ще пристигне в Нуук и ще продължи официалното си посещение в
Гренландия.
Страхотни снимки и особено клипчето. Много ми харесва как ловят рибки в екип.♥️🙂
https://www.instagram.com/reel/C8-EbF-gmuV/?igsh=Y2o0Z3doYmczY251

Красавец

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 11:03 от daviz

# 38
Шапката на Софи е забележителна!

Още снимки на Краля в Шотландия, винаги сияе като е облечен в килт Simple Smile
Джони също се подава на заден фон

# 39
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Като ги гледам всички кралски деца колко са пораснали и ме хваща носталгия.
Преди има няма едно 15-тина, че и повече години се вълнувахме от родителите им.
И досега обичам да гледам стари снимки, ами всички рояли са много готини.

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

# 40
Кралица Камила и крал Чарлз III присъстват на честване на 900-годишнината на град Единбург.

# 41
Разкошни снимки на млади хора.

# 42
  • София
Еха. Страхотни стари снимки.
Катрин не е "мръднала"- все така лъчезарна
На Максима косата и някога е била непокорна.
Летисия със сигурност ми е по симпатична със светла коса.
Рания и преди корекциите е била чаровна.
Като гледам Мери съм абсолютно сигурна че сега е с фасети на предните горни зъби, нещо там не ми харесва как са й направени( повдига й странно горната устна).

# 43
Рания и преди корекциите е била чаровна.
Какви корекции, нали само един нос й е пипан?

# 44
  • София
Някой гледа ли вече филма за Максима.
Попадна ми по една испанска телевизия, но не разбирам всичко 😐
Изглежда интересен, актрисата в ролята на Макси много ми допада.

Общи условия

Активация на акаунт