Кралски работи и клюки - юли и август 2024

• 170 399
  • 1 630
  •   1
Отговори
# 15
Много хубави снимки на датчаните. Много ме кефят традиционните облекла и особено ботушите им Simple Smile

# 16
Защо ги пишат " регентска двойка"?

# 17
Кралят и кралицата, заедно с херцога и херцогинята на Единбург, посрещнаха около 8000 шотландци в градините на Холирудхаус. Гостите на градинското парти представляват всички слоеве на обществото и всички са оказали положително влияние в своята общност.

# 18
  • Някъде там
Защо ги пишат " регентска двойка"?
Не знам. Там от където взех програмата на английски в нея пишеше Regent couple и така си го и превежда авто превода.

# 19
regent – член на академичния персонал (в някои английски университети)

# 20
Датското “регент” идва от “reges”, което е “крале” (както нa латински е “rex”), а не от “regent” в смисъл на временно управляващ от името на краля. Коректно би било да се преведе “кралска двойка”.

# 21
Страхотно изглеждат и Софи и Камила, много приятни тоалети и шапки!

Софи през уикенда е участвала в игра, която изисква едновременно да управлява карета и да пие.

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 19:51 от Април

# 22
  • Down south
Четейки пилотния пост на темата, някак си се принесох в книгите от Фани Попова - Мутафова.

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 14:50 от Daylily

# 23
Много красиви тоалети на кралицата и на Софи, в нежна синя гама.
Майката на Пат Тилман е заявила, че е против такава противоречива личност да получи наградата в чест на сина й, хиляди са подписали петиция, че има по-достойни хора, които да я получат. Двама от бившите носители са подкрепили тазгодишния носител.

# 24
Кралица Матилде на посещение на лагер за деца борещи се с рак.
От 1989 г. всяка година насам фондация „Против рака” организира почивен лагер за деца и младежи, които се лекуват. 
От организацията казват, че младите пациенти продължават лечението си през целия си престой, с доброволци лекари и медицински персонал. 

# 25
  • София
На път за Сисимиут.
Страхотно изглеждат в традиционни дрехи. Личи си с каква гордост и уважение ги носят.

Оу, невероятно. Цветовете са разкошни.

# 26
Кралят и кралицата, заедно с херцога и херцогинята на Единбург, посрещнаха около 8000 шотландци в градините на Холирудхаус. Гостите на градинското парти представляват всички слоеве на обществото и всички са оказали положително влияние в своята общност.

Разкошни са двете дами! Камила е много стилна кралица.

# 27
  • Някъде там
Още от вчера в Гренландия.
Сестрата на Матилде от адвокат става професионална актриса.
Много си приличат

Скрит текст:
Графиня Елен д'Удекем д'Акоз прави своя дебют в театъра. Сестрата на белгийската кралица Матилде започва новата си кариера като актриса.Първата й пиеса Rollekebol е в програмата на Avignon Off Festival. Бившата адвокатка коренно промени кариерата си и сега се посвещава изцяло на театъра.
На 44 г. Елен д'Удекем д'Акоз започва нов живот. Именно в Авиньон, на сцената на театър Episcene в Авиньон, можем да видим от 22 юни сестрата на кралицата на Белгийците в ролята на депресирана майка. Тя посвети рядко интервю на Paris Match Belgium, за да говори за това неочаквано професионално преобразуване.
За първата си игра като професионална актриса графиня Елен има шанса да отиде директно на сцената на фестивала Avignon Off. Преди няколко години снахата на крал Филип пледира в съда. След като пледира няколко години, Елен се присъединява, все още като адвокат, към голяма финансова компания. Хелен винаги се е борила с изключителна срамежливост, дори със страх да говори публично. Тогава тя взе решение да се запише в Cours Florent през 2018 г.
От 2013 г. известната парижка школа Cours Florent отвори заведение в Брюксел. Училището в Брюксел осигурява професионално обучение на актьори в продължение на три години. Елен открива повече от страст, а призвание. Това, което просто трябваше да й помогне да преодолее страха, се превърна в откровение, когато усети повика на сцената. След обучението си Елен изоставя живота си като адвокат и се посвещава на театъра, като първо се присъединява към преподавателския екип на Cours Florent като асистент, след това участва в постановката на пиеса и се присъединява към трупата.

През 1999 г. Матилде д'Удекем д'Акоз се жени за принц Филип, херцог на Брабант, най-големият син и наследник на белгийския крал Алберт II. По повод този брак крал Алберт II издига семейството на новата си снаха в ранг на граф. Матилде е родена през 1973 г., най-голямото от петте деца, включително по-малката й сестра Мари-Аликс (1974 г.), която загина при автомобилна катастрофа с баба си през 1997 г.
Елизабет е четири години по-млада от Матилде, след това идва Елен (1979 г.) и накрая Чарлс Хенри(1985). Елен беше само на 19 години, когато по-голямата й сестра се омъжи за бъдещия седми крал на белгийците. Хелен също е кръстница на своята племенница, принцеса Елизабет, херцогиня на Брабант, най-голямата дъщеря на
кралете и бъдеща кралица на Белгийците.
Rollekebol разказва историята на болен баща, депресирана майка, син, който се лута и дъщеря, търсеща независимост. Hélène d'Udekem започва това произведение с майсторски монолог, който ни потапя в историята на тази майка на ръба на бездната. Родителите, макар и разведени, по изключение се събират около децата си за 30-ия рожден ден на сина си. Събиранията са сложни. „Неспособни да се обичат, неспособни да се мразят“ , четем в резюмето на пиесата, която се играе в театър Episcene в Авиньон до 21 юли. "Докато майката се опитва да се научи отново как да живее, бащата трябва да се научи да умира." Шоуто, създадено от Nicolas Godart, е режисирано от Clément Croiseau, а Hélène споделя сцената с François Hoffmann, Nicolas Godart, Lily Moreau и Camille Malnory.
Максима пристига на работна среща на NCFG.
Много свежа и лятна. 🥰

Страхотни обици.

# 28
  • София
Максима е перфектна Heart Eyes
Матилде не ми хареса нещо тоя път, вижда ми се уморена.

# 29
  • Някъде там
Максима е перфектна Heart Eyes
Матилде не ми хареса нещо тоя път, вижда ми се уморена.

И на мен ми се струва някак различна. Направи ми впечатление, че  юни месец нямаше много ангажименти. Бяха единствено посещенията на музикалния конкурс. Да, те бяха няколко ,но други не забелязах да има, а това е нетипично за нея. Може да съм ги пропуснала обаче.

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 11:06 от daviz

Общи условия

Активация на акаунт