Помощ Хламидии.........

• 152 290
  • 769
  •   1
Отговори
# 660
Дай референтни стойности де Simple Smile

# 661
  • София
Моля качете имам ли хламидии при тези стойности IgG 36AE , IgM 9AE
Дай и Рефер. граници

Имаш стара инфекция - трябва да се лекувате с партньора
АБ + Цитросепт + Пробиотик

Контрола - 40 дни след лечението
Никакъв секс по време на лечението - има опасност от реинфекция

# 662
  • Северозапада
Здравейте!
Направих си кръвен тест за хламидии IgM и IgG. Според мен резултатът е отрицателен, в понеделник съм на лекар, но искам и вашето мнение.
Chlamydia trach. IgG   2   АЕ   < 9 отр.; 9 - 11 граничен; > 11 пол.
Chlamydia trach. IgM   5   AE   < 9 отр.; 9 - 11граничен; >11 пол.
Теста е направен в Цибалаб

Благодаря!

# 663
Преди 5 години ми откриха хламидия IgG и IgM положителни,при мъжът ми отрицателни,пих АБ,след което ми гориха раничка и забременях с второто си дете.

Ross, а имаше ли някакви проблеми с бременността заради хламидията на мъжа си или всичко си беше нормално?

# 664
  • София
Здравейте!
Направих си кръвен тест за хламидии IgM и IgG. Според мен резултатът е отрицателен, в понеделник съм на лекар, но искам и вашето мнение.
Chlamydia trach. IgG   2   АЕ   < 9 отр.; 9 - 11 граничен; > 11 пол.
Chlamydia trach. IgM   5   AE   < 9 отр.; 9 - 11граничен; >11 пол.
Теста е направен в Цибалаб

Благодаря!

Супер е !
Браво Simple Smile

# 665
Здравейте, това са моите резултати
Chlamydia trach. IgG   36   АЕ   < 9 отр.; 9 - 11 граничен; > 11 пол.
Chlamydia trach. IgM   9   AE   < 9 отр.; 9 - 11граничен; >11 пол.
моят лекар ми каза, че съм имала стара инфекция и сега не трябва да пия нищо. Защото в момвнта нямам нищо. След 4-5 месеца да направа пак изследване и ако IgG-to не спада тогава ще ми изпише нешо. Но сега не трябва да взимам нищо. Вие какво мислите. ( Само да добава, че лекара при който ходя уж е много добър специалист и аз лично съм много доволна от него и не само аз.) Дали и сега е прав???

# 666
  • София
Здравейте, това са моите резултати
Chlamydia trach. IgG   36   АЕ   < 9 отр.; 9 - 11 граничен; > 11 пол.
Chlamydia trach. IgM   9   AE   < 9 отр.; 9 - 11граничен; >11 пол.
моят лекар ми каза, че съм имала стара инфекция и сега не трябва да пия нищо. Защото в момвнта нямам нищо. След 4-5 месеца да направа пак изследване и ако IgG-to не спада тогава ще ми изпише нешо. Но сега не трябва да взимам нищо. Вие какво мислите. ( Само да добава, че лекара при който ходя уж е много добър специалист и аз лично съм много доволна от него и не само аз.) Дали и сега е прав???
Имаш Хламидия - била си заразена преди много време - може и 4-5 год. Хламидията е още в теб.
Ако не се лекува /дори и стара/ Хламидията нанася поражения / маточни тръби, стави, кости и т.н./
Консултирай се и с друг лекар /и пиши какво е казал/

Трябва да се лекувате и двамата  /АБ + Цитросепт + Пробиотик/
Без секс по време на лечението
Контрола - 40 дни след лечението - в същата лаборатория

# 667
  • София
Преди 5 години ми откриха хламидия IgG и IgM положителни,при мъжът ми отрицателни,пих АБ,след което ми гориха раничка и забременях с второто си дете.

Ross, а имаше ли някакви проблеми с бременността заради хламидията на мъжа си или всичко си беше нормално?

Жълта роза,нямах никакви проблими нито по време на бременността,нито по време на раждането,нито след това.Забременях 3 месеца след лечението и 2 след горенето на раничката.Губи ми се само дали съм правила повторно изследване. newsm78
Всъщност хламидия имах аз,на него изследването му беше отрицателно тогава,затова сега се чудя как му дава стара инфекция...

# 668
Росс, мерси за инфото. Това с хламидията е много объркващо. Миналата година на мъжа ми изследванията бяха положителни, а моите-отрицателни. Последва антибиотична атака, пак леко положителни, ДНК-отрицателен. А междувременно правим ин-витро опити, та затова попитах.

# 669
Здравйте! Бях обещала да пиша след окончателното решение на лекарите. В крайна сметка решиха, че с автоимунно заболяване ще убиват гадинките с Вибрамицин. Оказа се подходящ антибиотик. Ще го пия 10 дни като за начало, заедно с партньора. После ще правя изследвания и после лекаря ще преценява какво да правим според изследванията. Дано да даде резултат...!
Успех на всички в борбата!

# 670
  • София
Здравйте! Бях обещала да пиша след окончателното решение на лекарите. В крайна сметка решиха, че с автоимунно заболяване ще убиват гадинките с Вибрамицин. Оказа се подходящ антибиотик. Ще го пия 10 дни като за начало, заедно с партньора. После ще правя изследвания и после лекаря ще преценява какво да правим според изследванията. Дано да даде резултат...!
Успех на всички в борбата!

Ще даде резултат и ще се излекуваш , не се притеснявай

Пиши след контролата какви са резултатите
Успех Simple Smile

# 671
  • София
Айде и аз тук,ще ме извините за невежеството,но не съм много запозната с проблема.Откриха ми хламидия,но не с кръвен тест а с секрет.Лечението е 10дни-2x500mg.Ofloksin и след това 3 седмици през 7дни 2x500mg.Sumamed,такааа до тук добре,днес свършихме с 1-вия антибиотик и понеже не ми беше ясно,кога трябва да започнем 2-рия  се обадих на д-ра да питам и тя ми каза веднага,т.е утре...Е хубаво,ние не сме в къщи,а антибиотика си стои в нас...и понеже хич не е ефтин се чудя,може ли в неделя да го изпием???И после през 7 дни останалите.И  друго да питам,лекуваме се и 2-мата,но не ми казаха нищо за секса и ние си правим секс:(и сега:(

# 672
  • София
Айде и аз тук,ще ме извините за невежеството,но не съм много запозната с проблема.Откриха ми хламидия,но не с кръвен тест а с секрет.Лечението е 10дни-2x500mg.Ofloksin и след това 3 седмици през 7дни 2x500mg.Sumamed,такааа до тук добре,днес свършихме с 1-вия антибиотик и понеже не ми беше ясно,кога трябва да започнем 2-рия  се обадих на д-ра да питам и тя ми каза веднага,т.е утре...Е хубаво,ние не сме в къщи,а антибиотика си стои в нас...и понеже хич не е ефтин се чудя,може ли в неделя да го изпием???И после през 7 дни останалите.И  друго да питам,лекуваме се и 2-мата,но не ми казаха нищо за секса и ние си правим секс:(и сега:(

По време на лечението не се прави секс - има опасност от реинфекция

Контрола пусни 40 дни след лечението
Иг.А и Иг.Г /кръвен тест/

# 673
Здравейте, преди около 1седмица започнах да се оплаквам от парене в уретрата, тъпа болка в двата тестиса, в слабинната област и температура от 37.3. Направих си изследвания за Хламидия - кръвен                      
Хламидия IgA - ELISA            0.11      <0.8 отр.,0.8-1.1 граничен >1.1 пол.

Хламидия IgG - ELISA            0.16      <0.8 отр.,0.8-1.1 граничен >1.1 пол.

Казаха ми, че е отрицателен, но поради сходните симптоми продължавам да си мисля, че е хламидия. М/у временно лекарят ме лекува с Доксициклин. Пия го вече 5 дни, но няма никакъв резултат. Моля Ви помогнете - какъв тест да направя, за да съм сигурен, че нямам тази гадост?
      Не трябва ли да ми направят и IgM - пресен имунен отговор, при протичаща инфекция?

Последна редакция: сб, 03 мар 2012, 18:51 от Ivanov85

# 674
  • София
Здравейте, преди около 1седмица започнах да се оплаквам от парене в уретрата, тъпа болка в двата тестиса, в слабинната област и температура от 37.3. Направих си изследвания за Хламидия - кръвен                       
Хламидия IgA - ELISA            0.11      <0.8 отр.,0.8-1.1 граничен >1.1 пол.

Хламидия IgG - ELISA            0.16      <0.8 отр.,0.8-1.1 граничен >1.1 пол.

Казаха ми, че е отрицателен, но поради сходните симптоми продължавам да си мисля, че е хламидия. М/у временно лекарят ме лекува с Доксициклин. Пия го вече 5 дни, но няма никакъв резултат. Моля Ви помогнете - какъв тест да направя, за да съм сигурен, че нямам тази гадост?
      Не трябва ли да ми направят и IgM - пресен имунен отговор, при протичаща инфекция?

Нямаш Хламидия - в повечето случаи тя протича безсимптомно
Добре е да си  направиш МБ - може причината да е друг патоген.
Може да е също и някакво възпаление -   уретрит, простатит, епидидимит, орхид,орхиепидидимит  и т.н.  Посети лекар-специалист /уролог/

Общи условия

Активация на акаунт