Януарчета 2025 тема 2

• 42 649
  • 734
  •   1
Отговори
# 435
На мен ми изписаха Биозин мама и имунохелт фемин , пих ги два пъти и много ми подразниха корема и ги спрях. Май сега ще почна отново , но когато излязоха урината и кръвните изследвания са повече от перфектни , буквално няма нито един резултат , който да е близко до границите , както и витамините . Именно затова не се и притеснявам особено много,  като не ги пия.

# 436
  • Варна
Моят АГ каза да си пия фолиевата за сега, по- натам ще ми каже какво витамини да вземам. Последния път като го питах каза, ще не, по - натам ще ти кажа. Той е на мнение, че сме заобиколени от достатъчно много химия ежедневно и не ми се ще от сега да започвам. Разбирам го до някъде.
Относно непиенето на предни поколение съм на мнение, че към днешна дата храната ни е токова изкуствена, че не знам има ли витамини в нея. Отделно не се знае и в тези хапове колко витамин има, дали не е поредния маркетинг.
Аз за себе си гледам да се храня балансирано, даже здравословно бих казала. За последния месец нямам качени кг.
Пия Вит С и разни бабини илачи за имунитет.

# 437
Момичета, по повод храненето, бихте ли споделили Вашите менюта? И аз като повечето от Вас гледам да се храня здравословно, но все ми се дояжда и нещо вредничко и към сладкото изпитвам такава слабост, че… 😒

# 438
  • Варна
И мен ми се дояждат разни неща и си позволявам, но гледам да не е ежедневно.
Настроила съм се на здравословна вълна.
Закусвам плод или овесени ядки с кисело мляко, понякога слагам малко ядки или лъжичка мед.
Обядвам зеленчуци+протеин.Не съм по месото и предимно сирене, варени яйца, кашкавал…. е понякога и месо.
 Хляб ми е позволен черен, но аз ям хляб не повече от 2-3 филии седмично. Купувам си от Берьозката един страшно ми е вкусен.
Вечерям понякога кисело мляко или салата, или пак зеленчуци и протеин.
Ориз не съм яла от месец, картофи също съм ограничила много рядко ям.
Като цяло не съм на супер строг режим. Гледам да се придържам към изискванията, обаче ако утре се събудя и искам да закуся баничка ще ида и ще си взема, защото не съм яла от месец да речем. По същия начин съм вечеряла 2 сладоледа преди седмици. Та това е при мен.

# 439
Аз ям всичко... От всичко по малко. 🙂

# 440
На мен също ми спря фолиевата киселина за две седмици в трети месец и каза после да си почна с комбинираните. Отделно пия 5000 единици витамин Д, защото въпреки че пих един месец по 2000 пак съм под нормата, а фолиевата беше над норма и затова я спряхме. Скоро ще си правя рутинните изследвания и ще пусна сигурно и витамините пак да видим как се движат. Аз с предната бременност не съм пила комбинирани, но с тази реших да пия. АГ н държи да пия, освен Д-то, което е далече под нормата.

# 441
Аз си имам проблем с храненето и гаденето още.. И да искам не мога да се храня различно от здравословно.Така че ,карам на закуска с овесени ядки,кисело мляко и семена. На обяд най-често съм на плодове,вечер понякога пропускам ,ако ми е много зле. Месо почти не мога да ям.
Момичета, по повод храненето, бихте ли споделили Вашите менюта? И аз като повечето от Вас гледам да се храня здравословно, но все ми се дояжда и нещо вредничко и към сладкото изпитвам такава слабост, че… 😒

# 442
Здравейте! Включвам се в темата за първи път с някои въпроси Innocent

1. Имате ли на моменти по-силни болки ниско долу? При мен най-често се случва късно вечер и все се притеснявам Confused Cry

2. Усещате ли вече движенията на бебето?
Аз на моменти сякаш имам такова усещане, но не съм сигурна дали е бебето, или неразположение на червата Laughing

3. Колко често си позволявате да пишете съобщение на следващия ви лекар? Аз всеки път, когато му пиша, се чувствам натрапчиво. Confused

4. Ходите ли преглед повече от веднъж месечно и ако да, колко често?

5. Как се справяте с негативните емоции и тревожността?
Аз имам вече един missed и сега ми е трудно да повярвам, че всичко ще бъде наред, сякаш сама си търся проблеми с бременността Confused Confused

Извинявам се, ако въпросите са ми малко глупави, но имам малко нужда от подкрепа Hug

# 443
Имам болки ниско долу от 2-3 дни. Пробождащи, остри. Като си легна късно вечерта. И следобяд като полегна. Притесних се и аз. Но мисля, че бебето рита и се измества пикочния мехур...
Ходя в месеца веднъж на преглед.
Не търся АГ, освен в началото на бременността, когато имах зацапване.
Старая се да се занимавам с други неща, за да не се тревожа, но вечер ме гони безсъние.
Изнервям се лесно... Два дни подред ми се реве за всичко. Но ще мине Simple Smile

# 444
Dreamer-97, от скоро имам болки ниско долу и ми се случват понякога като стана права от седнало или легнало положение. Тези дни пък ми се струва, че ми е поомекнал коремът, мъжо казва, че си е същият. Аз съм с 2 ранни спонтанни аборта и на мен също ми е трудно да повярвам, че всичко е наред. Май прекалено много се вглеждам и си търся проблеми. Иначе приятелки ми завиждат на леката бременност - не съм имала гадене, киселини, не ми е било лошо. Работя си и то на крак, но явно точно защото нямам изявени симптоми и започвам да мисля нещо лошо. Ходя 1 път в месеца на преглед, до сега не съм ходила извънредно. Пиша на аг, когато сметна за необходимо. Например за болките не съм писала, тъй като бях чела, че са нормални, предвид уголемяването на матка, таз и т.н. Относно справянето с тревожността, не мога да кажа, че се справям, просто като се усетя, че се панирам, започвам да мисля позитивно и се захващам да правя нещо, за да не мисля като цяло. Не усещам още движения, но аз съм в 16г.с. Аг каза да очаквам около 18г.с. Дано тогава се кротна повече🤣

# 445
Dreamer-97, имам болки в корема и кръста при претоварване. Приемам го като бебето да ми казва “Спри се малко, почивай.” Не са непоносими.
Усещам го, въпреки предната плацента. Най-активен е вечер, когато седна да си почивам наистина, явно тогава се разбужда.
Ходя на преглед веднъж месечно от 13та седмица. Така ще продължават прегледите до 36-та седмица. Иначе вероятно ще психиясам повече, ако е по-често.
Гинекологът ми е страхотен и разполагам с личният му номер от години. Винаги отговаря независимо дали е 23ч вечерта или неделя. Разбира, се пиша в наистина спешни случаи, не разпитвам за всяко нещо.
На мен това ми е пета бременност. Имам един прекрасен син от втората си бременност и съответно три бременности, които не завършиха добре. Страховете и притесненията няма да ни напуснат докато не чуем как бебетата изплачат, но няма какво да се направи. Когато имаш такъв лош опит розовият балон се пука и сме повече реалисти отколкото оптимисти.
Вярвам, че всичко ще бъде наред!🍀

# 446
Здравейте , мамчета . Реших да се включа с по-различна тема , да споделя нещо , което не вярвах , че ще ми се случи . В 20та седмица съм без един ден , не съм качила нито един килограм, млада съм , смятам се за хубава жена. Имаме една стара съседка,  която сякаш се храни от чуждото нещастие и се старае да те унижи по всевъзможни начини. Преди месец беше направила коментар зад гърба ми на моята свекърва ,  че съм много напълняла и изглеждам като в шести месец. Не ми го е казала лично , не, за да не ме обиди, а защото знае, че свекърва ми така или иначе ще ми каже , просто тя няма тази смелост.  Не знам дали е от хормоните или преигравам,   но не знам как все още има толкова нагли хора, които си позволяват да коментират външния вид на една жена, която в себе си създава живот, която сияе от щастие и се разкрасява с всеки изминал ден. Такива хора се хранят от чуждото нещастие и мразят да стават свидетели на щастието на другите. Надявам се с времето да спре да ми прави впечатление човешката завист и глупост. Пожелавам ви да сте обградени само от хора, които се радвам на вас и за вас. 
Поздрави!

# 447
  • София
Аналогичен случай: на опашката пред лабораторията. Пред мен възрастна жена пази ред за дъщеря си. Почна да ме подпитва кой месец съм, тогава бях 4ти. И ми казва, че ти изглеждаш колкото дъщеря ми, пък тя е 7ми. Аз не смятам, че дори и сега изглеждам като бременна в 7ми месец, но всеки различно си преценява. Така и не се появи въпросната дъщеря, че да 'премерим кореми' Stuck Out Tongue Closed Eyes

Последна редакция: нд, 25 авг 2024, 15:22 от Pampita

# 448
Kanine, Анонимна*, ГрейсСън- Благодаря ви за изчерпателността! Joy Flowers Four Leaf Clover
Наистина, ГрейсСън, оптимизмът след такъв опит е много труден за постигане. Все пак се надявам на щастлива развръзка за всички Flowers Four Leaf Clover

# 449
Включвам се и аз да кажа нещо за бедните душици.

В 7-ми месец, коремът видимо показва, че съм в напреднала бременност, излизам от дкц-то на болницата в нашия град.
На вратата предимство имат излизащите, така е възпитано. Така и е на автобуса.
Да, ама аз виждам един прегърбен дядо, който едвам клеца с бастунчето си и бабата му, която го води за ръка и решавам да им задържа вратата, защото ми е мъчно и не ми коства нищо и така съм възпитана - на уважение и респект към по-уязвимите.
След тях се нареждат младо семейство, което е с две малки деца, жена на средна възраст, няколко мъже на средна възраст… докато те се изредят да минат, докато аз им държа вратата да влезнат, всички ми огледаха тумбака, но никой не се почувства неудобно. Не си придавам излишна важност, съобразителна съм и бе да съм в деликатна ситуация. Не, не е дребнавост, просто възпитание, на което тая паплач не е научена и го предава и след себе си. И това ме натъжава много дори без излишъка от хормони…

Общи условия

Активация на акаунт