Януарчета 2025 тема 2

• 41 253
  • 734
  •   1
Отговори
# 450
Отговорям на въпросите ти😁
1. Имам болки в кръста, корема и понеже съм имала две успешни бременности, редовно чета къде какво съм писала и се оказва, че и с тях съм си имала тези болки и неразположения.
2. Усещам отскоро бебето( влизам в 19гс) вечер и сутрин когато лежа, но не е осезаемо,по-лекичко.
3. Не пиша на АГ🙄
4. Ходя веднъж месечно на този етап и на ФМ,  занапред обмислям към 8м да включа допълнителни прегледи, ще видим.
5. Имам много тревожни мисли🙄 Преди тази бременност имам кухо яйце и аборт съответно 😔
Дано не се смеете, но имам ужасна мисъл , че ще ми се спукат водите и ще загубя бебето.
Всички сме на един хал както се казва!

# 451
Нямам лоши мисли, правим ремонт и съм на 100% там и разглеждам мебели. Отделно работя и се разсейвам. Веднъж в месеца ме вика АГ.
А за мен бившата ми шефка казала пред друга колежка, че много съм била недебеляла. Явно имам проблеми с мъжа ми и давя мъката с ядене. А те не знаят, че съм в петия месец, но да… дебелея от мъка 😃😃😃
А въпросната дама изглежда потресаващо, аз разбирам някоя засукана русокоса мацурана да ме коментира, ама това нещо..

# 452
Дааа, все някакви Фиони правят грозни коментари. Абе, топ мацки сме си и с тумбаци , важното е да сме живи и здрави и с бебетата всичко да е наред . На вас текат ли ви зърната? Мъжът ми много обича своите стрес топки , но онзи ден пуснаха малко водидичка и се стъписахме и двамата . Joy

# 453
Дааа, все някакви Фиони правят грозни коментари. Абе, топ мацки сме си и с тумбаци , важното е да сме живи и здрави и с бебетата всичко да е наред . На вас текат ли ви зърната? Мъжът ми много обича своите стрес топки , но онзи ден пуснаха малко водидичка и се стъписахме и двамата . Joy
На мен не. Ама знам и че мачкането им предизвиква контракции, което не е много добре в момента.

# 454
Да отговоря и аз на въпросите:
1. Имам болки в кръста, ако лежа дълго време. Отделно чат пат ме придърпва като стана по рязко или ако се протегна за нещо
2. Не усещам бебето - първа бременност ми е и съм с предна плацента. Очаква се скоро да започна обаче да го усещам Simple Smile
3. Не пиша на АГ изобщо. Звъня му по телефона, ако нещо ме притеснява. Той винаги отговоря или връща обаждане до час.
4. Ходя веднъж на 3 седмици. Той си ми казва всеки път кога ме иска на следващ преглед.
5. Имам много тревожни мисли също . Дали ще вдигна кръвно, дали всичко ще е наред, изследванията ок ли ще са Simple Smile Общо взето си мисля за всичко, аз съм от притеснителните по принцип. Като цяло работя, разхождам се , споделям с мъжа си и така. Гледам да се разсейвам.

# 455
Първо да отговоря на въпросите на dreamer-97

1. Болки не бих казала, по-скоро лек дискомфорт.

2. Усещам ги от началото на 17 г.с. - със задна плацента съм.

3. Казал ми е по всяко време да му пиша. А за звънене - незабавно 24/7 ако се случи нещо недай си боже.. Пиша му, когато съм правила разни изследвания, за да му изпращам резултатите.

4. Съвсем спокойна бременност си изкарвам за момента, заета съм през повечето време, работя и нямам натрапчиви мисли, може би мнооого рядко.

Относно мнението на хората: Имам чувството, че винаги повечето хора правят сравнение на бременната жена м/у дъщеря им/снаха им и прочие. "Моята беше по-слаба; Оная имаше по-голям корем от теб в този месец; Не изглеждаш да си качила килограми; и т.н.". Сякаш все ти намират кусур, независимо как изглеждаш. Сравнения, сравнения и пак сравнения. Аз за мое щастие до момента никой не се е изказал, защото почти никой не знае, но ако попадна на невежи, не на място изказвания и коментари, няма да остана длъжна.Laughing

# 456
Това е кофтито, като не си бременна - защо не си бременна, време ти е. Като си бременна - слаба си яж , дебела си не яж, не прави това , прави онова. Общо взето хората се намират на приказка, поне аз така го отразявам и толкова. Колкото до свекървите явно аз съм случила , може би ме познава добре и знае, че не и е работа да се бърка където и да било Grinning

# 457
Аз минавам само да се оплача, че не знам лепнах ли нещо, хранително натравяне ли е, но за една нощ смъкнах 4кг и направо място не мога да си намеря. Като прегазена от влак съм. АГ изписа разни неща за взимане и пиене и много течности, но всяка глътка връщам. Отделно и детето е болно с ларингит и сме в безкрайна поредица от лекарства и дискомфорти, а есента едва сега започва😭 Бебето милото се съсипа да рита по време на пиковите моменти, всички тези спазми и него сигурно са изтормозили. Сега е по-спокоен поне, надявам се да минава днес и да забравя. Пазете се, че е страшно това. Беше ми странно една приятелка втората бременност изкара с всевъзможни вирусчета и болежки и раздразнения, първата беше песен. За сега 19 седмици и при мен се очертава така😭😅

# 458
ГрейсСън дано мине бързо.

И аз да се оплача, че от няколко дни ми се случва да ми се гади доста, а днес даже до повръщане го докарах. Вместо в началото да ми беше така, то наобратно при мен..

И да питам има ли някоя мама, която се следи в Майчин Дом? Искам да задам един много глупав въпрос, по възможност на лично, да не се срамя пред всички 😂😂

# 459
Момичета, тези които имате дечица, с каква разлика ще са с бебето? Мислили ли сте как ще се справяте, когато дойде време да се роди бебето и през първите месеци?

# 460
  • София
Момичета, тези които имате дечица, с каква разлика ще са с бебето? Мислили ли сте как ще се справяте, когато дойде време да се роди бебето и през първите месеци?

Между каките разликата беше 1г10м, малката се роди 890 грама в 30г.с. Като бебето се роди момичетата ще са на 7 и 5, като голямата ще е в първи клас тази година. Имам опит с малка разлика, сега ще видим с голяма разлика как е Grin
Честно казано, ако успеем да минем по късметлийската линия и по изключение да не лепят сополи и кашлици, които да носят на горкото си братче, аз не виждам какво би ме затруднило. В сравнение с това, което преживяхме с малката като се роди, и година след това, ако бебока сега е доносен и няма проблеми, просто би било невероятно приятно да си се отглеждаме с него и с девойките паралелно Grinning
По-скоро виждам една идилична картина, в която всеки живее чудесен живот, а аз спя по 5 часа в денонощие сумарно, в останалите кърмя някъде по трасето между училището и детската градина и уроците на каките Joy Като сега на този етап планирам малката да НЕ ходи на градина поне 2-3 месеца след раждането, за да пропуснем поне от там ковид, грип, коклюш, градински сопол и прочие вълната. Евентуално.

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 02:12 от 3vcheto

# 461

Ако е на термин, ще е 4г. без няколко дни, първото ми беше февруарче🩵Нямам притеснения относно гледането на децата за момента. Татково живот и здраве ще си е вкъщи с нас и ще помага. Ще оцелеем😅

# 462
Ако се роди на термин,  а не избърза като брат си, ще са точно с 2г и 9 месеца 😁
Притеснява ме как ще реагира малкия.. засега е много щастлив , че ще става батко...
Но е много ревнив и най-вероятно ще има известно връщане в развитието.
Другото, което ме притеснява и все още се чудим дали и кога да го пуснем на ясла.
Приет и записан е, след средата на септември трябва да започне, но изобщо не ми се иска да носи всякакви гадости вкъщи.
От друга страна, ако го пуснем чак след раждането, отново мисля, че би било стресиращо за него.
Един вид идва бебето и него го пращат на градина Sad(
Като цяло и аз и той сме много чувствителни и не знам кое е най-правилното/безболезнено решение ...

# 463
1 години и 7 месеца ще бъде разликата им. Нямам търпение да започне екшънът. Joy

# 464
При нас малкия батко ще е на 2г4м, а големия на 8г. Големия не ме притеснява, но малкия си е още бебе и си се тръшка и реве понякога, та ще е чудо особено в моментите когато ще си е вкъщи. Той си ходи на ясла и за момента не мисля да го спирам

Общи условия

Активация на акаунт