Януарчета 2025 тема 2

• 40 221
  • 734
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте и от мен! Бременна съм с близнаци след инвитро процедура в 11+3 г.с. Днес много се притесних защото ми казаха, че TSH по време на бременност трябва да бъде до 2. А моят преди трансфера беше 2.8. Утре ще отида да си пусна пак изследвания. Обаче много се притеснявам да не би да се е покачил още и да са се увредили бебетата. 😥😥
Някой ако има опит, би ли споделил?

Нормално е да скочи ТСХ при бременност, до колкото знам. . До около 7 месец мисля скача постоянно. Когато започне  функцията на щитовидната жлеза на плода , тогава започна да спада при нас. Ще ви назначат изследвания и ще се следи. Ако има нужда ще се консултирате с ендокринолог и ще ви изпишат лекарства, с които да се коригира.

# 16
Не се притеснявайте излишно. Ще ви дадат хапчета и ще се следите. Не са увредени бебетата.

# 17
Гледам ,че другите мами по темите имат интересни линкове. И доста готино им изглеждат групите. Искате ли да си барнем и нашата така Simple Smile

# 18
  • София
Гледам ,че другите мами по темите имат интересни линкове. И доста готино им изглеждат групите. Искате ли да си барнем и нашата така Simple Smile

Ако искаш да те направя админ във фейсбук, щом имаш време и желание да твориш?

# 19

Ако искаш да те направя админ във фейсбук, щом имаш време и желание да твориш?

Ааа нямам, просто ги видях и ми бяха интересни някой статии. Реших да ги споделя. Пуснах ги във ФБ, ама тоз ФБ много грозно ги прави...

# 20
Здравей,
Не е много високо, но трябва да се следи и терапия. Аз също съм след инвитро, по-точно ЗЕТ. Следиха ТСХ много стриктно.
След положителния тест ми казаха да го следя през 4 седмици. Последния път беше 0.62 и ми спряха лекарствата. Преди това приемах 0,25 Елтироксин през ден, ТСХ беше 2,92 когато го започнах.
Сега съм 12 +3 гс.

Здравейте и от мен! Бременна съм с близнаци след инвитро процедура в 11+3 г.с. Днес много се притесних защото ми казаха, че TSH по време на бременност трябва да бъде до 2. А моят преди трансфера беше 2.8. Утре ще отида да си пусна пак изследвания. Обаче много се притеснявам да не би да се е покачил още и да са се увредили бебетата. 😥😥
Някой ако има опит, би ли споделил?

# 21
Днес установих, че не ме болят гърдите почти и съм в шок! С кухото яйце спряха да ме болят и сега ще умра..
Иначе са ди големи и пълни... Но болка има много слаба почти никаква.
В 11гс и 3д съм.... Бях на преглед в понеделник и всичко беше наред!
Вие как сте, вашите гърди болят ли ви все така? Споделете, че ще откача...
Сега чета за TSH... Моето е 2.98 чак 1 август съм на лекар! Бях спокойна защото е в норма! 🥺

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 21:15 от tedi_eneva

# 22
И моите  не са така болезнени вече, но са си големички. Дори си купих следващ размер сутиен, че моите вече не ги издържах. Вече съм 12+3. За този период трябва да отшумяват симптомите и да започне най-хубавия период от бременноста. Поне при мен с първото ми дете беши така.
Ако се притеснямаш много отиди на лекар.

Днес установих, че не ме болят гърдите почти и съм в шок! С кухото яйце спряха да ме болят и сега ще умра..
Иначе са ди големи и пълни... Но болка има много слаба почти никаква.
В 11гс и 3д съм.... Бях на преглед в понеделник и всичко беше наред!
Вие как сте, вашите гърди болят ли ви все така? Споделете, че ще откача....

# 23
Аз съм 13+6 днес и от два-три дни също не усещам гърдите така болезнени. Зърната остават много чувствителни на допир, гърдите също като ги натисна са леко болезнени, но не е като преди седмица-две.
И аз се притесних, а съм на ЖК чак на 22ри. Надявам се да е нормално… с мисед-а от миналата година симптомите ми продължиха и отшумявах 1-2 седмици след абразиото, за това и не ми е гаранция много това, че не боли..

# 24
Аз имам един въпрос, понеже съм любопитна а нямам никаква яснота.. . Тези изследвания които си пускате, изискват се от проследяващия гинеколог или са по ваше желание? Примерно аз не знам какви са ми стойностите на ТСХ и дали изобщо са пускани такъв вид изследвания. Тук в Германия на всеки преглед взимат кръв, пускат се някакви изследвания, но ако всичко е наред не ме информират, дори не ми се показват резултатите. Ако вече има нещо притеснително, ми се обаждат веднага по телефона. Тук също има изследвания които са препоръчителни да се направят, но не са задължителни, съответно си заплащам и гинеколожката праща проба в лабораторията, след което резултатите ги получава тя. Даже малко се ошашавих, понеже бях прочела някъде, че за някакъв пълен пакет изследвания, се заплаща от порядъка на 1500-2000 лева, което си е сериозна сума все пак, а тук най скъпото изследване което се предлага струва 300 евро.

# 25
И при мен симптомите почти отшумяха, само гаденето остана от време на време. Почти забравих, че съм бременна😀
С първата бременност по същия начин към края на 3тия месец, даже ходих на лекар. Каза ми да се радвам, че нямам симптоми, бебчето си живее живота 😀
Все пак, да, ако имате притеснения, по-добре един преглед повече, но да сме си спокойни, че всичко е наред Simple Smile

# 26
Изследванията ми ги пуска следващо АГ по нейна преценка.
Незнам от какво вече ама имам болка отвреме на време между гърдите, което супер много ме уплаши! Може са притеснение нещо знам ли,но досега никога не ме е боляло там. Мерих кръвно, добре е.

# 27
  • София
Аз съм в 9гс и от днес не ме болят гърдите, не са толкова напрегнати, както бяха. Във вторник се пръснах от повръщане, защото лепнахме чревен вирус или се натровихме с децата, буквално не бях яла нищо и само спях и днес се събудих добре, но без симптоми. На лекар съм чак на 10ти. Надявам се всичко да си му е наред на бебочето.
Честно казано с предишните две бременности не си спомням да са ме боляли гърдите...

# 28
Аз спрях да повръщам, но гаденето и чувствителността към много миризми си остана. Гаденето е една идея по-добре някои дни, други пак се чудя какво да ям, а съм непрекъснато гладна. Започна да ме боли кръст и то много странно. Болката тръгва от опашката и някой път остава там, друг път се вдига нагоре към кръста. Отначало мислих, че е като повървя повече, но най се оказа, че и като лежа вкъщи също ме боли. Има ли някой с такива болки?

# 29
Аз спрях да повръщам, но гаденето и чувствителността към много миризми си остана. Гаденето е една идея по-добре някои дни, други пак се чудя какво да ям, а съм непрекъснато гладна. Започна да ме боли кръст и то много странно. Болката тръгва от опашката и някой път остава там, друг път се вдига нагоре към кръста. Отначало мислих, че е като повървя повече, но най се оказа, че и като лежа вкъщи също ме боли. Има ли някой с такива болки?

И аз започнах да имам болки в опашката, на моменти са остри и е много неприятно, като прорязване, през другото време е по-поносимо, сякаш мускулите или костта отвътре ме болят. Гаденето също си стои...

Общи условия

Активация на акаунт