Януарчета 2025 тема 2

• 42 665
  • 734
  •   1
Отговори
# 420
Даа,всеки ден по едно сутрин.Не се живее иначе 🤣 Пиех по 3 4 на ден,АГ ми каза че ако констатирам ниско кръвно следобед може и второ,но не рискувам,тъй като сутрешното ми е най-важно

[b[/b]
Аз си я слушам с доплера😁 и като шава се чува, понякога трудно намирам пулса все шава ♥
Днес следобед ми беше много зле, наложи се да вися пред лекарския кабинет 2 часа за направление за детето.
Около 30 минути на крак... И като ме почна главоболие, болки в кръста, чак повръщах🙄
Милата!Добре,  че сме си гъсти с нашия личен и веднага ни пуска с малко детенце и бременна.
Вие пийвате ли си кафенце ? Аз много обичам , въпреки че знам ,че до 200 гр. кофеин на ден не е опасно , все се притеснявам с това кафе.

# 421
  • Варна
Аз не пия кафе от 4 години вече,заместих го с чай, но покрай бременноста и чай не пия.
Скоро имам ходене до Турция, ще си позволя черен чай, по 1 на ден.

# 422
Доволни ли сте от този доплер?🤔
От къде си го взехте и каква марка е
Чудя се само дали няма да се вманиача ако имам такова нещо в ръцете си🤣

Аз си я слушам с доплера😁 и като шава се чува, понякога трудно намирам пулса все шава ♥
Днес следобед ми беше много зле, наложи се да вися пред лекарския кабинет 2 часа за направление за детето.
Около 30 минути на крак... И като ме почна главоболие, болки в кръста, чак повръщах🙄

# 423
Доволни ли сте от този доплер?🤔
От къде си го взехте и каква марка е
Чудя се само дали няма да се вманиача ако имам такова нещо в ръцете си🤣

Аз си взех доплер за 30 лв от olx. Ползвах го първите седмици докато не усещах все още бебето, в момента вече не ми трябва, защото достатъчно силно усещам шутовете Simple Smile Май беше прибързана покупка.

# 424
Всяка вечер слушам🙄, все още не я усещам отчетливо.
Кафе пия сутринта с кофеин, следобед безкофеиново.
Позволявам си понякога и чаша бира😁

# 425
Здравейте, мами, записвам се в групичката с термин януари, макар, че не знам колко ще съм активна в нея. Терминът ми е 27 януари, втора бременност. В момента съм 17 седмица с предна плацента и чакам с нетърпение да усещам бебчо. От време на време се усеща преобръщане, ама не е толкова ясно.
Относно рязкото опъване, за което писахте, нормално е. Затова избягвайте рязко ставане и изобщо резките движения.

# 426
Даа,всеки ден по едно сутрин.Не се живее иначе 🤣 Пиех по 3 4 на ден,АГ ми каза че ако констатирам ниско кръвно следобед може и второ,но не рискувам,тъй като сутрешното ми е най-важно

[b[/b]
Милата!Добре,  че сме си гъсти с нашия личен и веднага ни пуска с малко детенце и бременна.
Вие пийвате ли си кафенце ? Аз много обичам , въпреки че знам ,че до 200 гр. кофеин на ден не е опасно , все се притеснявам с това кафе.
Защо да не пиеш следобяд? Две кафета май са добре. Аз толкоз пия. Какво може да навреди?

# 427

[b[/b]
Защо да не пиеш следобяд? Две кафета май са добре. Аз толкоз пия. Какво може да навреди?
Аз се панирам.На втората глъдка и бебчо винаги започва да се преобръща . Мисля, че кофеинът преминава през плацентата и намалява кръвотока към бебето  . Четох едни проучвания , че високият прием ( около 500мг. кофеин на ден ) има зависимост с аборти, но аз не познавам мами, които да пият по 4-5 чаши на ден .

# 428
Аз попринцип си пиех по 1-2 на ден, в началото на бременността изпитвах отвращение и може би не пиех първите 2-3 месеца, но сега отново съм с чашата в ръка всяка сутрин. Иска ми се понякога и едно късо следобед да пия, но към момента се ограничавам.

# 429
Момичета, има ли на някоя от вас, на която АГ-то е спряла фолиевата киселина. Аз я приемах 4-5 месеца под формата на пълен Б комплекс преди да забременея по други причини, след това преминах на Неофолик мета, но колкото пъти пусках кръвни винаги беше над нормата(не съм правила пауза преди изследване) и като влязох в 4тия месец, АГ-то каза, че спирам да пия.

# 430
Аз пия ПреМама Дуо по съвет на АГ. Там има фолиева киселина 400мг.
Чудя се дали е нормално да се пият витамини през цялата бременност? Как мислите?

# 431
И аз съм се чудела доста и си следя нивата на основните. Според мен е важно дали човекили недостиг или не, като се има предвид, че през бременността логично имаме повече нужда от тях. Аз започнах на комбинирани , където дозите примерно на Д и Б12 са минимални. Проследих ги и дивях , че ако продължавам така буквално гоня долната граница. Започнах да си вземам отделно по- големи дози Д и Б12 примерно, фолата също си го пия. Просто си мисля, че в момента, ако оставя всички витамини, въпреки, че се храня достатъчно разнообразно , ще паднат нивата. Не знам, дали това ще е добре нито за майката, нито за бебето. Чувала съм, че в по- високи месеци изведнъж на някой мами им гледат Б12, че е под гланицата и се почва направо удърно с инжекцийте, за да се навакса, при условие , че ако се приемат промерно...няма да се стигне до липса.

# 432
С познати на майка ми като говоря - едно поколение по-възрастни от нас, жените споделят, че не са пили витамини и всичко е било наред... Сега всички пием .. странно ми е.

# 433
Мен не ме кара да пия комбинирани. Следи ми изследванията. Не съм спирала приема на вит. Д и Б12, Омега 3, а вече и магнезий, друго не ме кара да пия. След това каза, че ще включи желязо.

# 434
Да,аз също не пия фолиева от около месец вече.Приемах неофолик и когато ми казаха да пия комбинирани в случая Огестан,АГ ми каза да си допия неофолик и да остана само на тях

Момичета, има ли на някоя от вас, на която АГ-то е спряла фолиевата киселина. Аз я приемах 4-5 месеца под формата на пълен Б комплекс преди да забременея по други причини, след това преминах на Неофолик мета, но колкото пъти пусках кръвни винаги беше над нормата(не съм правила пауза преди изследване) и като влязох в 4тия месец, АГ-то каза, че спирам да пия.

Общи условия

Активация на акаунт