Януарчета 2025 тема 2

• 41 247
  • 734
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, тези които имате дечица, с каква разлика ще са с бебето? Мислили ли сте как ще се справяте, когато дойде време да се роди бебето и през първите месеци?

Ако е на термин, ще е 4г. без няколко дни, първото ми беше февруарче🩵Нямам притеснения относно гледането на децата за момента. Татково живот и здраве ще си е вкъщи с нас и ще помага. Ще оцелеем😅
И моето детенце е родено февруари 2021. Дано оцелеем 😁 Мислите ли да го пускате на градина?

# 466
Ако е на термин, ще е 4г. без няколко дни, първото ми беше февруарче🩵Нямам притеснения относно гледането на децата за момента. Татково живот и здраве ще си е вкъщи с нас и ще помага. Ще оцелеем😅
[/quote]
И моето детенце е родено февруари 2021. Дано оцелеем 😁 Мислите ли да го пускате на градина?
[/quote]

Ами иска ми се да си посещава редовно. Не исках хем ново бебе вкъщи, хем да го лиша от неговата си среда в градината. Все пак не е бебе вече, има си приятели, програма, занимания. Ще се радвам да си посещава. Евентуално ако раждането се засече с някоя ваканция може да задържа два три дни, но надали повече. Вече от гледна точка на вируси и грипове лошо ми става при мисълта, но каквото е писано😅

# 467
В нашия случай дъщеря ми тъкмо ще е навършила 2г., когато се роди сестричката й. Аз нямам търпение вече. Ще е малко лудница в началото, заради недоспиването, но и това ще мине. Засега няма да пускам каката на ясла, може би чак след първата ваксина на бебка.

# 468
Мамчета, сега сме във Варна временно и се прибираме веднъж в месеца. Пътуването е около 5 часа и половина. До кога е безопасно да пътувам на такова разстояние с кола , защото имам вариант да си се прибера вкъщи по всяко време ? Мислех към 30та седмица да се прибера, защото така или иначе тогава трябва  всяка седмица да ходим на тонове в София .

# 469
При нас ще са 7 години без 1 месец ако се роди Януари. Баткото е  Февруарче.
Като цяло ми е притеснено, защото таткото е моряк и през Февруари ще му предстои заминаване и ми е голям  Х. Баткото от тази година е ПГ в училището в което ще бъде първи клас догодина. Ще го водя сутрин, на обед да го взимам. Вечер е на тренировки по карате от 18-19ч. И на Британика сме го записали от тази година. Всяка вечер е на нещо. Та ще е интересно. Simple Smile

# 470
Здравейте, момичета!
Тези от вас, които бяха на ФМ, може ли да ми кажете колко ви измериха нухалната гънка?
На мен днес ми я измериха 59мм и ме насочи за амниоцинтеза. . В 20 г.с съм.
Някоя от вас сблъсквала ли се е с подобен резултат и правила ли си е амниоцинтеза? При БХС ми измериха 2.2 нухалнстс транслуценция.

# 471
Нухалната гънка не се ли мери само 11-14гс?
За първи път чувем да я мерят в 20гс.
при мен не са я мерили като бях на фетална в 20гс.
Поискай второ мнение.
Моя близка прави амнеоцентеза, и всичко изрезе отрицателно. Госпожицата е на 10г вече.
Дано и при теб всичко да е наред. Heart

Здравейте, момичета!
Тези от вас, които бяха на ФМ, може ли да ми кажете колко ви измериха нухалната гънка?
На мен днес ми я измериха 59мм и ме насочи за амниоцинтеза. . В 20 г.с съм.
Някоя от вас сблъсквала ли се е с подобен резултат и правила ли си е амниоцинтеза? При БХС ми измериха 2.2 нухалнстс транслуценция.

# 472
Показателят е обозначен N Fold - 5.9 mm.
При БХС е 2,2...

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 10:15 от Kanine

# 473
Днес бях на фетална в 20 седмица.
Нито съм питала, нито го спомена докторката.

# 474
Pifiella, може ли да видиш какво пише в резултатите? N Fold е съкращението.

# 475
Аз вчера бях на втора фетална и няма такова съкраюение. И аз не съм го коментирала с лекаря. Знам, че се мери на първата фетална. Прена тест имате ли ?

# 476
Не съм правила пренатест. Правих БХС при следващия ме АГ и резултатите бяха добри, с нисък риск.

# 477
Здравейте! Аз бях на фетална този понеделник (21+3 гестационен срок) и нухалната гънка е измерена 3,2mm.

Нухалната транслуценция се измерва в първия триместър 11-13 седмица, след това  тя се превръща в нухална гънка, която се измерва на феталната във втория триместър 20-22 седмица.

Оставям статия в която е описано, но за съжаление информацията за това е доста оскъдна в българските сайтове.

https://markovs.bg/specialnosti/akusherstvo/ehografski-markeri-v-purvi-trimestar

На места открих, че нормата за гънката е под 6mm. Моят съвет е да потърсиш още едно мнение и стискам палци всичко да е наред. ❤

# 478
Здравейте , мами! Ще си правите ли изследването за гестационен диабет? На мен ми предстои идната седмица. Моята гинеколожка каза , като мина 21а седмица да отида , въпреки че се прави и по-късно . Баща ми е с диабет Тип 2 и за щастие с първата бременност не развих , сега ще видим.

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 10:00 от Lovelysi

# 479
Pifiella, може ли да видиш какво пише в резултатите? N Fold е съкращението.
Няма такова съкращение в документите.
Lovelysi - аз съм с гестационен диабет от 11 -12 седмица. Съвет- направете си обременяването задължително.

Общи условия

Активация на акаунт