Януарчета 2025 тема 2

• 41 249
  • 734
  •   1
Отговори
# 480
Hachi, благодаря! Ще се консултирам задължително с поне още един специалист. 5.9 мм я измери гънката. С предишната бременност в 22+2 г с ми е била 4.9мм.
Препоръча ми амниоцинтеза, като ме заюрка в кратък срок до понеделник да взема решение.... Стреснах се първоначално, но сега действам по-спокойно. Запазих час за другата сряда при друг специалист. Всичко друго било както трябва...
Pifiella, а има ли само N ...?

# 481
Аз поразгледах моите резултати от ФМ и ако правилно виждам, при мен съкращението е NF = 4.23mm в 20 г.с.

Но ако имате колебания, най-добре потърсете друг специалист.

# 482
  • Варна
И аз ще правя изследвания за гестационен диабет по препоръка на АГ. Също съм фамилно обременена.
За Варна да препоръчате ендокринолог?

# 483
Да ви питам вие с какво почиствате банята и тоалетната чиния? Ползвате ли някакви специални препарати? Аз сега ползвах черния доместос ама мирише направо убийствено силно. Оставих вратата отворена и ползвах сравнително по малко препарат но пак мирише много. Та се замислих до колко е вредно това ми действие според вас? Разбира се ще взема нещо което не мирише и повече нама да го ползвам.

# 484
Здравейте майчета!Аз се включвам с питане дали някоя има проблем с гърдите и по конкретно зърната🤔 едни сухи са раздразнени и на няколко пъти имаше като засъхнала кръв?
Ходила съм на лекар,казаха ми че е наред всичко но въпреки това да питам и вас,дали ви се е случвало това преди кърмене изобщо

# 485
Здравейте, дами Simple Smile
И аз ще ходя на насищане с глюкоза, но ендо-то ме прати чак 24-та седмица. Имате ли представа колко време отнема цялото изследване?
@DsklvM21, сухи и раздразнени са и моите, но до кръв не се е стигало, имам само засъхнала коластра отвреме навреме. При теб щом се е стигнало до кръв, трябва да е било доста болезнено? Sweat

# 486
И мен ме пращат на обременяване с глюкоза след като два пъти кръвната ми захар е 5.05, 5.07 било високо. Възможно ли е да се вдига фалшиво захарта понеже имам страх от игли и всеки път се притеснявам преди това ? Изследването би трябвало да трае 2 часа взима се на гладно, след 1 час и след още 1.

# 487
Отивате гладни и жадни, взимат ви кръв. После си разтваряте глюкозата, по- добре си купете, защото не навсякъде имат налична. Пиете я и след един час пак венозна кръв. На втория час отново. Препоръчва се да се седи в лабораторията , за да няма излишни движения и вълнение. Разбира се, ако искате ще излезете и ще се разхождате, но това оказва влияние на резултатите.  Говоря като човек правил нас 10 обременявания в последните години.
Нормалната КЗ за бременна жена е под 5,1.
Зависи какво сте яли вечерта и в колко часа.

# 488
  • Варна
От коя седмица се започва да се прави обременяване, или зависи от ендокринолога? Т.Е. Когато той каже се започва. Чудя се кога да взема направление.

# 489
От коя седмица се започва да се прави обременяване, или зависи от ендокринолога? Т.Е. Когато той каже се започва. Чудя се кога да взема направление.
В 24-та се прави, ако няма други показания. Ако бебето е по- голямо или има нещо друго съмнително, се дава по- рано направлението.

# 490
Здравейте, има ли някоя от вас, чието бебе върви по-назад с дни/седмици?

# 491
Аз бях сега в 21+4 на фетална и пише 6.06, ако правилно гледам
Лекарката, която прави ФМ, каза, че няма никакви забележки...

Здравейте, момичета!
Тези от вас, които бяха на ФМ, може ли да ми кажете колко ви измериха нухалната гънка?
На мен днес ми я измериха 59мм и ме насочи за амниоцинтеза. . В 20 г.с съм.
Някоя от вас сблъсквала ли се е с подобен резултат и правила ли си е амниоцинтеза? При БХС ми измериха 2.2 нухалнстс транслуценция.

# 492
Много ви благодаря! Прочетох доста материали и се успокоих след прегледа.
Мисля, че всичко е в норма. Ще ходя другата седмица отново при друг лекар. При тази ,,специалистка,, ми се струва че просто иска да ми вземе едно 500лв + за УСЛУГАТА.
От четвъртък ми даде краен срок до вторник за извършване на амниоцинтеза...което е абсолютна подигравка с жена в нашето състояние. Всичко друго било наред....

# 493
Много ви благодаря! Прочетох доста материали и се успокоих след прегледа.
Мисля, че всичко е в норма. Ще ходя другата седмица отново при друг лекар. При тази ,,специалистка,, ми се струва че просто иска да ми вземе едно 500лв + за УСЛУГАТА.
От четвъртък ми даде краен срок до вторник за извършване на амниоцинтеза...което е абсолютна подигравка с жена в нашето състояние. Всичко друго било наред....

И аз мисля, че всичко е наред. Прегледах пак моите документи и нямам N. Разбира се, повтори прегледа.
Кажи, ако прецениш, коя е тази лекарка, че те шашка така да си имаме едно на ум за нея.

# 494
Апостолова в Селена - Пловдив...
С първата ми бременност тя пак ми направи ФМ, но тогава си бях правила и БХС при нея. Сега си правих БХС при следващия ми лекар. Имам усещането, че се изпразни на това...
В заключителнитето два пъти е написала: Пациентката идва за ПЪРВИ ПЪТ. Явно е от голямо значение.... Бебето беше застанало напречно и тя се изнерви, нямаше търпение, не можа да изчака 5 Мин, Ами ме разкарва по коридорите, влизах 4 пъти, като чаках всеки път да прегледа друга жена... от 12 часа, приключих в 14:50... накрая ми съобщи тези подробности, като каза че има риск, но може и да е здраво. Имало и по-мъничка брадичка... а бебето тогава се прозяваше и според мен брадичката му отиде по-назад .. Вижте заключението й. Не споменах, че и показах снимки от БХС, и тя каза, че там всичко е било наред, както ми каза и моята АГ когато ми излезнаха резултатите...

Тестовете били много скъпи. И ме изпрати в мазето на болницата да търся от цитогенетика жената, която уведоми по телефона да ме чака, за да ми обясни финансовата страна на нещата. Отидох, нямаше никой... Не знам какво налага тази спешност. Стискайте палци. В сряда съм на преглед...
Дано е така, както мисля. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт