Януарчета 2025 тема 2

• 40 251
  • 734
  •   1
Отговори
# 690
И аз гледам да се разхождам, понякога изпитвам голяма тежест и болка в гърба,но мисля че вече в 7ми месец е нормално. На вас пускаха ли ви някакви изследвания в 6ти месец и правиха ли ви обременяване с глюкоза?

Аз носих ПКК,СУЕ , урина и седимент, урокултура, tsh, глюкоза и витамин д. Микробиология ми прави. И това е май. Като ги видя принципно ми препоръча обременяване, но каза че и да не направя не е страшно. Още се чудя. Ще ходя да пускам пак глюкоза да видя как върви и ще видя.

# 691
Аз днес правих глюкозата 🤢 Доста неприятно изживяване.

# 692
Аз правих миналата седмица....леко повишени нива  на захарта...Изпратиха ме ендокринолог.Засега ,ще се спазва диета

# 693
Здравейте,
И аз преди 10-тина дни правих обременяването с глюкоза и поради завишена захар на 1-вия час изключих всякакво сладко, купих си глюкомер и меря преди всяко основно хранене и 1 час след него. А захарта на гладно винаги и досега ми е ок. 🙄 Част от тези изследвания беше и стерилна урина, в която излезнаха и две бактерии и в момента съм на антибиотик, утре го приключвам и нямам търпение, микробиологиите засега бяха чисти.
Не знам дали си въобразявам, но движенията на бебето са по-разредени и в повечето случаи по-леки от по принцип, страх ме е да не е от антибиотика.

# 694
Аз правих точно в края на 6-ти месец - ПКК, Урина, кръвна захар, витамини (по мое желание) и обременяване с глюкоза. Всичко ми е в норми.

# 695
Аз тъкмо се връщам от обременяване с глюкоза. Разтворът въобще не беше чак толкова сладък и гаден, и само 300 мл (не знам защо си мислех, че ще е 500). Добре беше, че имаше от едни медицински като кресла дето лягат назад и така имаше как да си чакам удобно. То беше една голяма лаборатория с номерца и нещо ме пропусна компютъра и между втората  и третото вземане чакаш почти час и половина. Нямах търпение да си изям кроасана дето си носех. Довечера трябва да има резултати. Стискайте ми палци 🤞

# 696
За мен обременяването не бе кой знае какво освен че бях гладна. Изпих си глюкозата и си давах кръв и това беше. Междувременно си бях взела компа с мен и си работех. Не разбирам защо се драматизира толкова 🙄🤷🏻♀

# 697
  • Пловдив
На мен също не ми е чак толкова неприятно. Правила съм няколко пъти. Да, трябва да седиш в лабораторията, но ако си вземеш книга и е по- спокойно, времето минава бързо. Това, което ме притеснява, е кадърността на лицата, които взимат кръв. При едното обременяване на третия час не можа да ми хване вената и дълба и дълба с тая игла. Е, тогава ми стана лошо от самата процедура.

# 698
Здравейте, хора
Има ли някоя дама в темата, която е имала кашлица (по-продължителна) по време на бременноста си?
Днес започна да ме боли отдясно заради кашлицата ми, а предходните дни просто едно напрежение в корема, мина ми мисълта за скъсяване на шийката😐...

# 699
Момичета, как са разположени бебчетата? Вчера бях на преглед и ми казаха, че сега е седалищно (26 г.с.).

# 700
Момичета, как са разположени бебчетата? Вчера бях на преглед и ми казаха, че сега е седалищно (26 г.с.).

Главично е моето в момента, същата седмица. Но още е много рано, широко им е и са малки и имат много място да се въртят. В по-голям процент от случаите се въртят почти до края😅

# 701
Моето бебче е главично. Но не се притеснявай, с първото детенце беше главично към тази седмица и после се обърна седалищно. После пак си се обърна главично. Ако се притесняваш, има пози, с помощта на които може да му помогнеш да се обърне както трябва. Прочети за тях.

# 702
  • Варна
И моят момък е седалищно 22 гс.

# 703
Въпрос към тези, които ще раждате в Селена:
Защо избрахте именно Селена? (Като изключим, че там е АГ-то на една от вас)
Има ли някоя дама в темата, която се е насочила към Пълмед?
Аз уж съм се насочила към Св. Георги. Разучавам още гинеколозите, положението и отношението там.
На последния АГ-преглед се заговорихме с безпристрастна докторка за раждането.
Споделих ѝ, че и при второто раждане от първите контракции до появата на малкия човек изминаха цифром и словом 2 часа.
Коментирахме, че третото раждане обикновено протичало много по-бързо от предните и е малко вероятно за толкова кратко време да дойде гинеколога, с който евентуално бих направила предварителна уговорка, ако в момента не е на смяна. Тоест предварителната уговорка със заплащане за доктор и екип не ѝ изглежда оправдано!? Отделен е въпросът пък, че имам поне час път до Пловдив.

# 704
  • Пловдив

И при мен едната в 26 е седалищно.

Общи условия

Активация на акаунт