КГБ = Клуб на Готините Баби - 222

• 30 435
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
Да я спука от бой нашата, българка е, корави сме. Няма да  е първата , дето я  бие, не са непобедими.  Да им се не знаят половете. Лесно беше едно време - мъжко и  женско. Но дават много примери от миналото на олимпиади ,към 1965 са въвели  да гледат пол, до тогава доста мъже са се състезавали при жените ,нищо ново ,само дето сега се шуми много.
 Ениса, сини сливи направи на нектар.  Повече ще изконсумира така. Вариш, претриваш, най-лесното, иначе сокоизстисквачка  след костилки да махаш ,но аз варих. Да бе наблизо да прескоча и донесе си мислех , ама не е . Стъкло не пътува пък. но има сливи и  е естествен начин, не става бързо обаче. То химията ако не помага ,че бърза,  не знам, мисля откак прочетох. Друто - доктор. Но да не бързате пак вие мисля ,да стане веднага ,не става така. Да не го докарате на обратното от много намеса - то по неприятно.

За жалост е  загубило нашето момиче.  Значи има значение мъж ли си ,жена ли.

# 631
Енисса, за запек при малки деца-  едно листенце здравец се измива и дръжката се мушва в дупето.  Може  същото и с малко  подострено сапунче.  Действа безотказно.

Вчера и аз правих поредната  доза  домати. Излязоха 7 големи и 3 малки  лютеничови буркана и при варенето + 3 малки бурканчета сладко от смокини.  Остава да направя още един път поне 10 малки бурканчета домати и стига за зимата.
После следва пипер ( чушки)- за пълнене, за пържене и печени по 5 пакета стигат.
Днес готвих леща гореща за мен, зелеви сърмички с ориз и кайма , а между тях пилешки мръвчета за цялото домочадие + бухти за внучката. За сега е ядено само от бухтите. Внук и син 2 спят,  снаха и син 1  довечера се връщат от  Бургаски уикенд. Кой , когато стигне, ако иска да яде. Утре всички заминават-  семейството на море в южната съседка, син 2 в командировка и аз ще съм  шапка на тояга!

Сега  сядам да си ям лещата.  
На Тану, честита украса, която разбрах, че е по необходимост!
На Мериан- приятна почивка!
На Нинка и съпруг приятен следобед!
На Айша и спътник в живота приятен релакс без Кербала в къщата!
На Бо-ряна - скорошни най-скъпи гости!
На всички -  приятна неделя!

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 13:31 от K.A.G.

# 632
Натъпках го с мека круша и му дадох вода от сини сливи. Чакаме,  в София съм естествено. Нали съм луда баба

# 633
Ениса, много е важно най-напред да се изходи и то да не е болезнено, че после ще се стиска сам и става по-лошо. Най добре със свещички. А след това давай всичко, което чуеш или прочетеш. Аз ще добавя смлени сурови тиквени семки с мед, сусамено семе, киви, смокини, домати или доматено пюре. Има и едни шоколадчета за разхлабване.
Пипи, голямо притеснение си имаш. То и без тия конфликти го мислиш. Дано всичко е наред!!!
Аиша, усеща се лека болка при татуирането, не е като без хич. Но не като убождане, а по-скоро като силно одраскване. Едно време така ни правеха проба за алергия към лекарства - с игла от инжекция драскаха по няколко черти на ръцете.
Днес и аз ще отварям КК за домати. Ама още не ми е дошла музата.
А, забравих да пиша, че след снощното споменаване на ритуала за дъжд, взе че заваля. Вярно, че само за пет минутки, но заваля. Ще взема да си припомня текста на припевките и ще ритуалствам Дано само не ме чуят съседите и да решат, че съм психясала. От ММ няма да се крия, защото той е сигурен в това и няма да се учуди на нищо.

# 634
  • Вила Великула
Тану, казвай текста за ритуала, пък дано като го изпея и тук да завали. Не е валяло от два месеца и снощи прекапа малко, но земята е суха. Както казва комшийката - дъжд, колкото да донесе мана по зеленчуците.
Ениса, пиши после като приключите да знаем как е пИателя.

# 635
Прибрахме се след някакъв резултат, нямаше рев, надявам се след всичко с което сме го натъпкали да има ефект. Дадох му круша, голяма и много мека, пи вода от сини сливи. Те са му дали и някакви капки, още от вчера.
Отложих морето, от хотела бяха много любезни, нали си е нашия хотел...Та ще го изчакаме някой ден, дано бързо се нормализира.

# 636
  • София
О, Ениса ще има, ще има резултат. Чакам с нетърпение добрата новина.
Скрит текст:
Ще ви разкажа истинска случка с моя чичо - брат на баща ми. Млад лекар току що завършил е назначен в гара/село Белово и обслужва и околностите. Годината е някъде 1927/1928 . Той казваше, че се е приемал за всичко знаещ лекар, който всичко разбира и преглеждал всеки, който дойде и му предписва лекарства. Имал е оборудван в кметството кабинет с всичко необходимо. Един ден идва при него млад мъж, който се превива от болки в коремната област и казва, че не е ходил по голяма нужда цяла седмица. Пил какво ли не, но нищо не помага. Чичо ми решил да действа веднага и го накарал да седне на акушерския стол обратно. Взел една пинсета и започнал  да рови в ануса му и вади парченца. След като изровил доста, изведнъж се получил  страхотен гейзер, който го залял целия. Човекът  бил облекчен, а младия лекар съкрушен и засрамен от себе си. Чичо много ни разказваше за това свое преживяване, което му е дало добър урок, че винаги трябва да се мисли и никога човек да не самоуверен. По късно чичо ми става един от най-добрите лекари в Пазарджик и  е записан в историята на града. 

# 637
  • София
Ениса,пиша със закъснение.Дано сте разрешили проблема.КАГ и Тану са ти дали добри съвети.Аз съм на тяхното мнение.Дръжка от мушкато,сапунче,бучка масло...,но първо да се освободи изхода.
Скрит текст:
Преди години една моя приятелка с подобен проблем и след силно действие на разхлабващи ,получи скъсване на свинкстера.Тапата е била по-широка от него,а налягането голямо.Изпускаше се,не можеше да се контролира.Не помня колко време лежа по гръб,но се оправи без шиене.
    По повод на спортистката се сетих,че имаше една волейболистка от Перник,забраниха и да спортува заради проблеми с пола.Сестра и също беше такава/Олга мъжката/Ениса,не знам дали си я заварила,ловеше бримки в едно павилионче някъде около розовия блок.

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 17:14 от Яжка

# 638
  • Кубрат/ Пишурка
Момичета, някой гледа ли новините днес? За убитите деца в Саутпорт. На зетя най - добрия приятел се измести там и понеже сега е в България Анжела ходи да му храни котката и морските свинчета. Градът е на няколко км от Престън и тя ходи с автобус. Децата са били наръгани с нож от 17 годишен младеж само минути, след като Анжела е минала от там на път към автогарата. Беше в шок. Това се случва миналата седмица и не знам защо нашите новинари го отразяват чак днес. Всъщност са били наръгани доста деца, но само 3 са починали. И нещо, което не казаха по новините : започнали са масови протести. Полицията се е опитала да ги спре, но протестиращите са ги нападнали. В резултат 34 полицаи са в болница и имало запалени полицейски коли .
Божееее, ако Анжела се беше забавила нещо - не ми се мисли!

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 20:47 от Янче-то

# 639
видях ,но не знам, че Анджела е била наблизо. Катрин имаше послание веднага, с Уилям. Протестират и  с право хората. Не са като нас да спят.
 Асо чакаме нашите новинари ,нищо не казват, сега едни джендъри им в ума и олимпиадата.
 На къде върви светът, не знам.

# 640
  • София
Янке,  отразиха го веднага след случката. Споменаваха после няколко дни. Не знам защо при тебе чак днес е отразено.
Бог да прости дечицата, няма какво друго да се помисли.
А изроди винаги ще има и на най-неочаквани места.
Почти всяка седмица в САЩ, а вече и по Европата /но по-рядко/  някое учениче или студент превърта и трепе наред.
Иначе как е Анжелка след ваканцията?
А с Тони какво става?

# 641
  • София
Янче,казаха и за протестите.На морето не си успяла да следиш новините.И аз треперя като теб.Сега четох за земетресение в Благоевградско.Следя новините  за Германия,земетресения,пожари в югозападна България...там са ми регионите за наблюдение.
Скрит текст:
Ах как ми се иска , на Гучи със ризка
да крача по Шанз Елизе...
С чадърче и кокче,с обувки на токче
да слушам основно Бизе 🤣
На яхта по бански да пия шампанско
на бряг екзотичен - коктейл...
Цял месец на Бали да правя мандали
във някой шестзвезден хотел.
Със тумби другарски по Алпи Швейцарски
да карам сноуборд и шейна.
Във царската хижа на чай, и без грижа
пред огъня да топля снага 😃
В далечна Осака, суши да джвакам,
сакури над мен да цъфтят...
И в Мексико Сити, после в Хаити ...
Да ходя по целия свят.
Ами кво ли да правя, ей тъй си мечтая...
Докато копая усърдно картоф 🥔
И чакам го оня ... Баш принца на коня,
да падне пред мен от любов 🤣
Да бъде божествен и много мъжествен.
Имотен, мангизен и ларж...
А аз хубавица, почти и девица 🤣
Да съм в сърцето му...Шанс...
Къде ли се бави, или ме забрави...
Или Ковид някакъв го тръшна 🤔
Аз чакам години, но с тез карантини,
съвсем се обърка ПланА.
И копая и мисля, много ли искам.
А пък така ми се ще 🤣
През нашето село, така опустело,
ще мине ли принца въобще...
Мотиката трака, че къра ме чака 🤣
Кокошки, мисирки, яйца...
А как ми се иска море да ме плиска...
Ама трябва и кози да доя 😃😃😃😃😃
Автор : #Дея

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 22:10 от Яжка

# 642
  • София
Добро утро, мили приятелки!
Да пием кафето днес - понеделник:
Тази сутрин има облаци и е по-хладно. Дано вече завали навсякъде и загаси пожарите, а и земята плаче за дъжд.
Днес - 5 август е Международният ден на бирата. Любителите на пивото почитат тази дата вече 11-та поредна година.
Сред любопитните факти за бирата са, че в нея има витамини и заздравява костите. Пивото е обявено за невинно и по отношение на така нареченото бирено коремче, а авторът на книгата „Митът за храната" твърди, че белгийската бира може да помогне в отслабването. Пийте бира днес и да ви е сладко.
Хубав ден на всички.

# 643
Я да кажа едно добър ден след доброто утро на Нинка Simple Smile
Днес е по хладничко и май сте ршили  да се юрвате или по разходки или да отмятате задачки. Каквото и да правите нека да е успешно!
Ениса, как е пИятеля, успяхте ли да овладеете положението?
Янче,  аз новини избягвам да гледам и не съм разбрала за този инцидент ли какво да го нарека. Добре, че Анжела е тръгнала по рано от това място. Светът не отива на добре, явно няма да се вразумят тия които го правят да е така.... Sad
Примен нищо ново и интересно. Вчера ми беше мълчалив ден, 2 г. откакто мама си отиде. Събрахме се в къщи всички ние и племеницата и снахата /на брат ми  съпругата, че той е в чужбива/. Цял ден нищо не ми се правеше, само приготвих каквото си бях решила за вечеря и толкова. Спомнихме си, споменахме и така......  Днес отпочнах новата работна седмица. Рутинни задачки като всяко начало на месец, демек пак всичко отначало.

# 644
Привет на всички! Нещо ни е налагало ежедневието, никой не се обажда.
Аз съм на работа, прекъсвам и пускам отпуски на поразия.
За пИятеля не казвам, че като се похваля и айдееее отново с проблемите.
Касс, съжалявам мила. Има и такива неща, такива дни. Живота продължава, докато си ги спомняме, ще са с нас. И аз още не мога да свикна.
 В очакване съм да избутам и утрешния работен ден.
Прохладен и успешен ден ви желая!

Общи условия

Активация на акаунт