КГБ = Клуб на Готините Баби - 222

• 30 420
  • 759
  •   1
Отговори
# 690
Фло, дано не съм те разстроила с въпроса си! Но ми беше любопитно да разбера какви са отзивите от нея и семейството ѝ.  Ами какво да кажа?!  Потвърждение на  думите, че германците са студени хора.
Иначе съм на мнението на Касс.  Добрината ще ви се върне под друга форма.

Енисса, приятно изкарване! Хубаво да се осолите и напясъчите!

Бо_ряна,  като дойдат всичко ще ти мине.  От опит го казвам.

До скоро!

# 691
  • Кубрат/ Пишурка
Фло и аз бях любопитна. Очаквах едни суперлативи...
Всъщност и аз имам подобен случай, макар и не като твоя. Казвала съм ви за Саша от Донецк, с когото бяхме на студентска бригада в Полша през 1977 ма.На следващата 1978 година брат му Сергей дойде на екскурзия в България. Знаех кога ще бъде в София. Взех си стипендията и заминах за София. Там беше и брат ми / на кандидат - студентски изпит /. С помощта на братовчед ми открихме руския Сергей. Вечерта го заведохме в някакво ханче с програма от народни танци и песни. На сутринта го изпратих на гарата с подаръци / кукли, облечени в народни носии /. И... Саша спря да ми пише. Преди десетина години го открих в Одноклассники. В един от първите разговори го попитах защо спря да ми пише. Оказа се, че брат му Сергей му е забранил, защото съм била пушачка и той не ме е харесал. А аз просто исках да го посрещна като приятел! И още нещо - вече беше починал.

# 692
  • София
Редувам работа с почивка и не ми е омръзнало. Ще поработя още. Бря чи съм работна! Grinning А какви красноречиви емотикони имаше едно време...
Момичета, никак не сте ме разстроили. Почти всички приятели ме питаха как сме се разделили, какво са казали родителите на Маги. Беше интересно за всички. Та всичките ни приятели, роднини и вие като съпричастни се интересувахте от нея и нашите преживелици. Това е съвсем естествено. В началото питах МАМСИ, питах ЯЖКА, какво да му готвя на детето, та да се чувства добре. Получих ценни указания, за което им благодаря! Всеобщо мнение беше, че са студени хора. Повярвайте, нищо не съм очаквала от тях. Нищо не съм правила за поклони и подаръци, но едно благодаря, мисля, че беше нормално. Все пак имахме притеснения, когато се разболя. Майката разпореждаше от там, всеки ден нови и нови изследвания искаше да правим, а ние летяхме по лабораториите, ходихме при педиатри, че стигнахме и до проф, Стефанов, най- известния детски ревматолог, И всичкото това само за един ден - от днес за вчера, както се казва. Ангажирах моя ЛЛ и детската ни ЛЛ, всички се включиха. Коментара на детската лекарка беше - Това в Германия не може да се случи. Там щяха да чакат за прием при професор поне 3 месеца. Та такива ми ти неща. Не съм споделила тук, а само с някои дружки в разговор, че Маги е заявила, че през август ще им отиде на гости за една седмица и няма да е сама, а с приятелка. Попитах я кога нашите момичета и майка им ще им отидат на гости, а тя реши, че няма да има време, защото в началото на септември започват училище. Joy Не знам как да си го обясня. Че е малка? Ами не е съвсем малка - вече е на 16. От семейството ли зависи, културална особеност ли е? Не знам.
Свърши ми почивката, хайде пак на работа. Още малко. После ще гледам телевизия и ще гладя по хлад.

# 693
  • София
Фло, със закъснение - да е жива и здрава рожденичката!
За Маги, приключи сагата, изпратихте я жива и здрава и забравете.
Както тя забрави дори елементарните благодарности за подаръците чак за дядо и баба. Не знам къде иска да ходи на гости с приятелка, но като не  контактувате - няма как.
Не е виновно детето, а родителите. Не са я научили на културни обноски, защото и те ги нямат.  Самия факт, че са я пуснали в т.н. развиваща се страна сама, 16 годишна говори как не са заинтересувани, не мислят за детето си. Да, за тях не сме равностойни, въпреки ЕС и подобни дивотии. А и тия класове са важни за евентуалното следване после.
Преди години с Ани и г-жа Главната баба ходихме на огледи на квартири. Бабата и Ани все се мазнеха, съгласяваха с всичко безропотно, а аз гледах мълчаливо, но подробно. Питах за изложение, за цена на отопление, за други изисквания.  Във всяка за собствениците бях много екзотична и питаха къде живеем в Бг, виждала ли съм апартамент като подпокривен етаж в къща. Ми, не -  не съм оглеждала гълъбарници. Като им обясних бавно на английски и повторих на руски, че имам 3 апарт, 2 вили в столичното Бевърли и къща на морето започваха да мигат като светофар на жълто./Е, малко преувеличих, но .../ Ама тогава защо сме в Герм като имаме пари? Пак бавно обясних, че е по любов.... Шашкаха се и искаха да подпишат договор с мене и Пл. Пък ние не щем да живеем там, странно им беше.
За Преображение - забелязала съм, че от началото на август в кварталите близо до Витоша нощно време става хладно. В другия край - към център,  Надежда, Люлин и подобни няма такова нещо. Природа, няма какво да се направи.
За надеждата - нещо започнах да я губя по основни въпроси.
Нищо, ще се оправим или сега, или в другия живот.

# 694
Ето съм! От началото на седмицата сме в постоянен стрес -  започна нов строеж до нас и .... ту пукат водопровод ,ту късат кабелния интернет, когато копаят. Та сутрин като станем и се почва - има ли вода , нет и т.н. Тази сутрин обаче - две в едно. Ставам ,слагам си кафенцето и отварям лапчо ---и ооооо няма нет! През прозореца виждам багера на алеята и стърчащия скъсан кабел. Звъня и обяснявам подробно , а на среща - мрън ,мрън. Бясна решвам да си успокоя нервата с един душ и влизам в банята ,въртя кранчето на душа и ....няма вода. Отново се захващам с нета. Десет пъти звънях докато дойдат и като се почна до преди час и половина. Алеята в момента е един разкопан трап засипан с трошляк. Асфалт и зеленина няма.
               Въртях се ту насам ,ту натам и все ми трябва я вода , я нет. Забелязали ли сте  ,че нещо като липсва все то ти трябва. На края се сетих ,че преди два месеца си купих нова шевна машина и седнах да я разучавам. И тук похабих маса нерви търсейки един водач за конеца , който на всички машини се вижда , а на тая -не.  Е, разглобих я и  видях как точно става и то малко преди да хукна да я връщам. Smiling Imp Оказа се ,че шие тихо, /не се чува шум/ и много добре. Та се сетих , че щерката изгори при гладене един гащеризон на Мими и обещах да го оправя. Та му дойде времето и на него. За двайсетина минути се справих и то перфектно. Я как се хваля сама!  Rage
                Фло , чета за Маги и се сещам как обяснявах на децата ,че има само една страна , в която гладен и на улицата няма да останеш.
                Неда в момента разхожда един белгиец. Той също е по програма за обмен в семейството на нейна приятелка. Едва днес разбрах защо не мога да и видя очите по цял ден ,че и вечер. Казала съм ,че не се качвам у тях без причина и не съм разбрала ,че те си имат гост постоянно. Лепнал се е за нея , като гербова марка. И днес вечерта отидоха на виетнамски ресторант. Не знам дали се е върнала. Много се смях , когато майка и каза ,че и дава пари за ресторант , а тя отказала с мотив - уча го да бъде джентълмен, в моята страна ще се подчинява на моите правила. Та взела парите все пак , но с думите - какъв кавалер е , ако не може да плати една сметка. У тях е пълно с белгийски шоколад и бонбони. Поръчал на майка му да изпрати и .... колетчето дошло. При това майка му имала магазин за бижута та и такива имало в пратката - с камъни подходящи за зодията на девойката.
               Време ми е да спирам ,че написах  многотомно издание. Yum
               Лека нощ и сладки сънища!

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 22:23 от Didia

# 695
  • София
Добро утро, мили приятелки!
Кафето днес е вълшебно, защото:
Трудно ми е да пиша повече, защото съм на Панчарево и ползвам само телефона. Чета ви и поздравявам всички
ви.
ПП Не мога да не напиша и този празник за който сега научих:
"На 8 август отбелязваме Световния ден на котките!
Тези животни са част от живота ни от хилядолетия.
Котките са били свещени животни в Египет, където се е смятало,че животното е въплъщение на богинята Бастет.
Днес малките породи са отглеждани в домашни условия,но всеки собственик на котка ще ви каже, че това
не е домашен любимец, а член на семейството.
Съществуват теории, че наличието на котка в къщата пречиства дома от негативна енергия. Повечето собственици на такъв домашен любимец могат да потвърдят успокояващото действие на общуването" 

Хубав ден и бъдете щастливи.

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 07:19 от Nina NN

# 696
  • София
Здравейте прекрасни!
Тану, честит ти студент!
Фло, да е честита щерка ти! Да има много успехи в аристократичния кабинет! Ще ни уреждаш за сесия с връзки!
За неблагодарните германци аз имах от самото начало усещане, че така ще стане. Студена нация са. Дано скоро горчилката ти мине!
Клечке, ще се справиш с младите мъже, записвай се тук!
Боряна, и на теб ти желая да имаш много сили и енергия за внуците!
Ениса, изкъпете се и за мен в моренцето няма да го видя тази година.
Поздрави на всички ви!

# 697
Здравейте!!!

Нинка, ще погаля нашата котка Мила в чест на празника ѝ!
Не съм любител на кучета и котки.  Внучката я намери на улицата и ме молИ да се съглася да живее при мен. Казах ѝ, че може, но ще живее навън. През зимата се крие в гаража, иначе е по двора.  И така вече   2 години. Освен нея, има и 2 кучета.  Аз се грижа за любимците само в случай, че тях  ги няма. Иначе ги приемам по неволя. Все пак не мога да не отбележа, че Мила прогони мишките, които се появяваха от време на време.

Чудя се да изляза ли или да си чета на двора на сянка.  Май ще е второто.
Днес ще си сготвя  доматена супа.   А вие какво планирате за в тенджерата?

Мериан, изпревари ме! Нищо, давам път на младите!

До скоро, приятелки! Пожелавам ви най-спокойния ден!!!

# 698
Добро утро и добър ден.
Вземам си поука, ето, пак съм тука Simple Smile .
И пак съм хаотична.

Мериан, не млади мъже, а  един млад мъж, любимия ми черно- бял рошавелко.

Адашке Фло, потресена съм от това, което сподели. Не ми излиза от акъла. Черна неблагодарност е, думи нямам.
Изживявала съм неблагодарност от близки хора, много горчиво чувство носи....
Ти това дете го имаше наравно с твоите, та дори по- добри условия му създаваше да не страда, че е в чужда страна - самостоятелна стая, угаждане с храна, превоз насам - натам...Спирам, че пак се ядосах ....

К.А Г. в голяма дилема си - да излезеш, или да не излезеш - ,,и двете, дядо попе, и двете""...

Дидиа, все има нещо да ви трови нервите, досадници с досадниците ...

Толкова за сега.
Това е да не губя тренинг ...
Пак ще дойда,  сега излизам по ,,комитетски дела""
Поздрави!

# 699
Седнах да пиша преди 2 часа и ...... вместо  добро утро ще ви пожелая добър ден! Yum
               Клечи, нали знаеш ,че след най-силната буря идва слънце! Днес ми е слъчево и получихме добра вест. Ще споделя когато всичко стане на 6 т.с. всичко се уреди.
               Нинка, твоето орисване - чудеса и мечти се сбъдват на този ден -  се оказа вярно. Sparkling Heart
               Фло, всяко добро се връща под една или друга форма. Толкова добрини си правила и не си чакала отплата ,но....всичко това ще дойде при теб. И ние май влизаме в твоя филм. Само не знаем от кога, за колко време и кой - младеж или девойка. Поживем увидим!
               Скачам , че е време да спретна нещо за обяд.
               Лек и усмихнат ден! Nature Sunny

# 700
  • Вила Великула
Да се разпиша и аз, че то превалил деня вече.
Днес съм хоум офис. Свърших доста задачки от сутринта и сега съм се наканила да сядам да работя, че имам доста работа, но първо ще простра втората пералня за деня. Чакат ме още две, но така е като днес е ден за смяна на чаршафи и т.н.
Сутринта полях цялата градина.
Доволна съм, за белия кон, защото вчера имах час за сервиз и ме бяха предупредили, че трябва да го оставя там до петък, но след 2 часа ми се обадиха, че е готов. Проблема е бил по-малък, отколкото са предполагали, съответно платих и по-малка сума.
Фло, нямам думи за отношението на германчето и родителите му, но наистина те са с друг темперамент. Все пак, едно благодаря, нямаше да е излишно. Още като разказваше как празнуват там - Великден или други празници, ми стана ясно, че не са хора като нас - широко скроени и с отворени обятия.
Дидия, радвам се, че имаш добра вест. Очакваме скоро да я споделиш.
Мамси, Яжка....издирват се.

# 701
  • София
Ей ме на и мен!
Снощи изгладих една камара покривки, салфетки, нагръдници за кабинета и работно облекло. Не се изискваше особено майсторство. Хем гладих, хем гледах някакви дисциплини от Олимпиадата. Не усетих кога купчината се стопи.
Днес пак подреждам, ама и изхвърлям. По-точно събирам в торби за H & M.
КАГ, моите тенджери и тави са стресирани, че и депресирани от толкова употреба и сега са в отпуск. JoyВчера изкарах на круши, пъпеш, и сирене. Днес менюто ще е същото. Утре ще съм на кефир, че гъбата яко произвежда.
ДИДИА силно ще стискам палците. Да ви се случат нещата по най-добрия начин. Hands Plus1
КЛЕЧИЦЕ, а така, гледай да не губиш тренинга. Харесвам това " по комитетски дела" Blush
МЕРИАН, прибра ли се от разходките? Питах внучетата ти - Кога ще си дойде баба? Не знаем, отговори каката. Затъжили са се за вас. Simple Smile
ПИПИ, добре е, че си минала леко в сервиза. И аз трябва да закарам моя кон, че една пластмасова лайсна е паднала и не съм я усетила, а и няколко драскотинки има, та да го тунинговат. Ще чакаме внучките да ни купят кола, когато започнат да работят. Писах ли ви, че голямата внучка се обадила в Канцеларията на Правителството и попитала дали имат работа за нея. Съвсем сериозно й отговорили, че щом навърши 16 може да кандидатства. Всяка година през декември отварят трансферния прозорец, да следи сайта и да изпрати СВ. Казали са й, че с владеенето на три езика вероятно ще й намерят работа. Утрепа ме това момиче!
НИНКА, оказа се, че освен Ден на котките, днес празнували офталмолозите и алпинистите. Голяма навалица. И в Русия отбелязват Денят на "кошките".
АЙША, Хареса ми, как си събрала погледите на немските наемодатели. Те знаят ли с кого си имат работа? Stuck Out Tongue Winking Eye
Отивам да си похапна плодове със сиренце. Приятен обяд и на вас. Bread Egg Hotdog Сервирах ви хляб, яйце на око и хотдог. Това имаше, това ви сложих. Grinning

# 702
Фло, направи добро, пък го
хвърли в морето!
Маги ползва интернет, нека да си резервира хотел.Вие сте ваканция
И аз платих с германци от Дрезден. Една седмица ги посрещах у дома ултра оинклузив, след това не се
обадиха, защото трябваше да им гостуваме.Повече не се занимава с подобни "приятелства".

При мен предстои почивка на вилата за седмица.
Надявам се на прохлада и спокойствие, след маратона с притурката.

Бъдете здрави!

# 703
Добър ден, репортаж от морето! До обяд плаж, хапване и сега спалнята, понеже е грамадна. Имаме и диванА, ама предпочитаме леглото. Двамата БорисИ се образоват, а аз съм при вас. След 16ч.  пак море. ПИятелят си намери пИятел и играят заедно непрекъснато. Снощи до късно вилняха по детската площадка. Днес тероризираха бащата на онова дете, деди беше пощаден. Времето е разкош, водата много топла и чиста. От днес и чичо е тук наблизо в Созопол с компанията си, та ще дойде да ни види.
Мързелувам общо взето.
Хубав ден ви желая!

# 704
  • Вила Великула
Ениса, почивай пълноценно и се наслаждавай на това. Целуни пИателя от една досадна /бедна/ бабичка.

Общи условия

Активация на акаунт