КГБ = Клуб на Готините Баби - 222

• 30 413
  • 759
  •   1
Отговори
# 705
Добра вечер!
Пращам ви благодарности от моя внук. Оказа се, че аз съм най-голямото шубЕ.
Днес ми докараха внучката за няколко дни, че другата седмица трябвало да ходи на рожден ден на "гаджето".
От детската градина си другаруват и въпреки, че са в различни училища, не се забравят.

По повод 8.8 - виц
 "Днес се събудих и погледнах часовника си. Беше 8:08 ч. Облякох се, отидох в кухнята, погледнах календара  - 8 август (8-ми ден на 8-мия месец). Излязох навън, а на спирката се задаваше трамвай 8.Хванах го и отидох на кафе, а там сметката беше 8.88 лв
-Днес само на 8-мици ми върви. Имам предчувствие..... съдбата се опитва да ми каже нещо - помислих си аз.
Отскочих до букмейкъра на конни състезания, а там кон номер 8 беше кръстен Съдба. Не можах  да повярвам и заложих последните си 100 лв., които имах, на този кон и естествено конят завърши ...осми.

А, че котките са любимите ми животинки, отдава ви е станало ясно. Лека нощ от нас.

# 706
Добро утро от мен!

# 707
  • София
Добро утро, мили приятелки!
Днес кафето е придружено с любимата ни книга:
Защото е  Националният ден на любителите на книгите. Той се отбелязва всяка година на 9 август, за да се повиши осведомеността за значението на книгите и да се отпразнува общата любов и признателност към тях. Това е един огромен празник за библиофилите и за всички, които страстно обичат да четат.

„Няма такава книга, от която човек не би могъл да научи нещо“, е казал Гьоте. Ако се чудите как да отбележите и вие този ден, изберете си вълнуваща книга, която ще ви даде допълнителни знания за вашия по-здравословен и осъзнат живот.
И още един празник ми "нашепна "Гугъл". Вероятно и днес е наш празник и да празнуваме:
                                            "9 АВГУСТ - НАЦИОНАЛЕН ДЕН НА ЖЕНИТЕ"

🌹 ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ЖЕНИ 🌹
Хубав ден желая на всички ви.

Последна редакция: пт, 09 авг 2024, 08:28 от Nina NN

# 708

Щом и котките четат,
значи сме на прав път...

Добро утро...

# 709
Добро утро, днес си пия кафето във вашата компания, на терасата и чакам някои хора да се събудят. Вчера не успях, явно съм била преуморена, та спах и аз до късно, но днес си влизам в режима. За пръв път, откакто сме с пИятеля на почивка, нося книга и мога да чета на шезлонгАТА. Ние сме от четящото поколение, та празник ни е всеки ден. Не знам обаче как ще е с тези, които сега отглеждаме. Малък сладък обожава да му се чете, ама дали ще е така и по-късно, не знам. Някъде се къса връзката.
Няма нещо ново  при нас, игри в морето, игри на площадката и заспива прав докато го събличам вечер, но пак мрънка, че не се е наиграл.
Хубав ден на всички!

# 710
Добро утро!
,,Чело коте, чело коте книжки...""

Неуморната Нинка ни е приготвила  петъчното кафе с интересна информация, котаците на Тану и Борянка ме усмихнаха, Тетка рано- рано се е отбила да ни види, за Ениска вчера прочетох, че е на хубаво място с Приятеля и компания, Красавицата Бела ще отдъхне на хлад на вилата си, Пипи и Фло са неуморни фурии, Дидиа има и споделя добри вести, Мериан се наслаждава на хубави места и .... нататък забравих ....

Добре сме ние.
Какво правя, все не ми достига време  за всичко. Моят приятел косматкото започна да се нагажда с по- късия ден - днес ме събуди в 7.00 - така по- бива отколкото един час по-рано.
Днес плановете ми включват разни вънкашни активности - сега температурите са бонбон, но следобяд ако е като вчера, хич няма да ми е Ок.

Момичета, много ще ми помогнете и ще ми икономисате много ровене в сайтове,
ако споделите купували ли сте дезинфектанти за под на хлорна основа и от къде? В каква концентрация се разрежда белината и ако има готови разредени ще е още по- добре?

П.п. Видях Ениска Simple Smile - прегръдки!
Припознах се в теб, радвам ти се и мъъъничко ми се иска да съм на твое място. Имала съм такива моменти, но толкова е преходно всичко, че понякога дори не го усещаме....
Наслаждавай се, мила приятелко!
Заслужила си си го, а малкия чаровник го нагушкай и нацелувай, от една ,,бедна бабичка"' на която и липсват всички подобни моменти ....

Хубав ден, момичета!
Присрещало ми се е, няма ли повод някоя да свири сбор ?
Още повече пък ми се е проходило някъде с преспиване с вас, но да не прекалявам с мечти ....

Последна редакция: пт, 09 авг 2024, 13:44 от Важна клечка

# 711
  • София
Добро утро!
В сряда сутринта изпратихме с-во Мрънчови на гръцко море с г-жа Главната баба. Преди това изкараха 2 дни у нас, защото Дядо Бос пипнал вирус с хрема и болно гърло. Уж да не се заразят децата от него. Да, ама не -  по пътя Мрънличка вдигнала темп. и сега е болна. Аз доста я целувах преди тръгване и снощи ме заболя гърлото. Лекувам се сега, Пл. и той нещо подсмърча, но отиде на работа. Та така докато правих планове, оставам на слънце на балкона. Но от сутринта някой кърти стени и бръмчи яко. Омръзна ми да преустройват гарсониери на тристайни.
Клечи, какво ще миеш с белина? Да не съсипеш подовите настилки от много чистене. Иначе във всички магазини се продават подобни препарати. Слагаш очилата и разглеждаш докато избереш. Обикновенна белина не бих разреждала, според мене прави алергии. А и за Чарли не ми се струва добре.
Медикс, Доместос и други марки имат антибактериален гел.
https://www.cisto.bg/ - доволна съм от тази серия, има различни препарати.

# 712
Айша, отговарям, няма да скролвам да те цитирам, че бързам.

Искам да мина подовете. - ламинат, теракот и изкуствена трева на балкона и килим  ( който е временно там и предстои да го разкарам) с препарат на хлорна основа.
Чарли е завъдил някаква бактерия, която само хлорен препарат и много висока температура я мори.
Така казаха ветеринарите.

Каквото мога изпрах на 90 ° , но ми се ще да третирам и подовете, че могло и след като се оправи след лечението ( сега го лекувам) отново да се самозарази ...

Не е лесно хич да си кучешка баба Simple Smile . А не е и евтино, но това е положението, да съм мислила.
Който иска да живее с млад красавец ще си носи последствията Simple Smile .

А ти се оправяй.
Дано и на Мрънличка - сладуранка бързо да и мине и баткото и другите да са здрави.

# 713
  • Вила Великула
Добро утро! Тази сутрин от рано кипи ентусиазъм в къщичката ни, а и това са последните няколко страници, после се местим в нова.
Ениса, моено мнение е, ч навиците за четене се възпитавам от ранна възраст. На моята внучка и четяха от ден първи. Тя нищо не разбираше, но е толкова свикнала с това, че и сега вечер като ляга задължително си чете книжка.
Аз като малка съм ви споделяла, че исках да стана библиотекарка, за да мога да чета по цял ден. Толкова обичах - особено приказки. Пренасях се в други светове. Сега също обичам да чета, но за съжаление ми остава все по-малко време за художествена литература. Чета предимно специализирана.
Днес и аз чакам малката гостенка и най-вероятно ще се гледама и другата седмица. Тази вечер пак ще сме с гости, а и те са с деца на нейната възраст, така че ще падне игра. Дано да стопят ледовете бързо.

# 714
Добро утрооо!
               Клечи, защо ти е необходим препарат на хлорна основа? В ДГ забраниха хлора преди 20 години ,че и повече.Дезинфекцира се и се почиства с това :
Скрит текст:
              Няма алергични реакции, и да се полееш не избелва дрехи и килими. Използва се в операционните и болниците.
              Ениса, като чета за  шезлонгАТА, се сещам как Неда се тръшка в ИКЕА и иска да и купим - шаблон. Шах и мат с коня - какъв е този шаблон? Казвам - покажи ни го и ще купим. Тя гордо забива пръст върху един шезлонг и казва - ето това! Изпопадахме от смях и си тръгнахме с шаблон. Yum
              Айша, бързо да оздравява Мрънличка!
              У нас от децата най-много чете Ран. Имаме много книги и като малки им четяхме от поредиците  - световна класика за деца и избрани произведения за деца и юноши. По-късно сами четяха - поредици от романизирани биографии на известни композитори и художници, фантастика - също поредица от над 150 книжки. В голямата спалня едната стена е с шкафове с книги. Имаме много исторически , издания на БАН по история и трудно ми е да изброя всичко. Имаме и много класика на руски език. Ами може банани да имаше само на НГ , но пък ценностни книги се търсеха повече от бананите!
            Като казва Нинчето ,че е празник на жените ви поздравявам - бъдете живи ,здрави, обичани  и усмихнати!

# 715
Дидиа, видях те.
От къде се купува, имаш ли идея?
Ще ми се да е по- бързо да обезпаразитя къщата.
Ветеринарите препоръчаха такъв препарат, ама ако са толкова разбиращи и емпатични, не би трябвало Чарли да се зарази с к'вото и да е. До сега съм правила всичко, което кажат, колкото и скъпо да е, и искам да е най- доброто за неговото здраве.

# 716
# 717
Диди, малко чат заформихме, дано не е против правилата на форума.
Отпадна спешността - уговорих в понеделник да вземат за пране килима от хола и този терасения, който може и да не го застилам, като го върнат .
От години ползвам ,,Фабрика за пране на килими Фреш"" - ако искате ще сложа линк.
Коректни са, идват и го взимат от вратата на апартамента и обикновено след седмица го връщат.
Ще прегледам, което споделяте и ще купя да имам. Все някога ще потрябва и да ми е под ръка.
Благодаря!
Затварям темата Simple Smile .

Линк - https://www.pranenakilimi.net/services_and_pricing/?gad_source=1 … KayBoCYMsQAvD_BwE

# 718
  • София
Е такова нещо не ми се е случвало! 11 поста за четене от сутринта!!!
ТЕТКА яко повлече крак. Браво, момиче. Hug
Хайде и аз да помогна за преместването ни в новата къщичка. Blush
Снощи си спретнах вечер на красотата. Оформих си бретона, боядисах се, направих си парна баня на лицето, пооправих ръце и крака. Само дето ме домързя да си сложа ролки, не ми се спеше с тях. Щях да съм като индийски йога, дето спи на пирони. Stuck Out Tongue Winking EyeЕ и така бива.
Днес съм в очакване да ми се обади брокера за подписване на договора за кабинета по Психология. След обяд съм на тръстиката. И във всяко свободно време - подреждам и изхвърлям. Справих се с гардероба, продължавам с раклата и тоалетката в спалнята. Питам се, колко ли хиляди предмети има в една къща? И дали всичко ни е нужно?
Болничката Мрънличка и бабка й АЙША да оздравяват. Hug
ЕНИСА и БЕЛЛА добре да си починат. BeersCocktailCoffeeCustard
 Бабите с внучета - ТАНУ и ПИПИ, да се заредят с бисери и смешки. ЕНИСА е и в тази група. Simple Smile. На БОРЯНА й предстои.
НИНКА е неуморна. Не знаех, че днес имаме женски празник, но колкото повече, толкова повече! Честити да сме, здрави и обичани. А празникът на четящите хора трябва да е постоянен. Катерина чете много. Купува си книги и на немски, и на английски. Рядко на български. При по-малките интересът към четене спада. Опитвам се да не е така.
КЛЕЧИЦЕ, и аз щях да се възпротивя за белината. В това море от препарати има какво да избереш. Аз основно ползвам Медикс и Доместос.
ДИДИА, още стискам палците, хубавото нещо да се случи. Heart Eyes
КАГ да продължи да се премята от кълка на кълка. Grinning
На КАССС работната, да й спори. Каквото хване, все да стане! Hands Plus1
МАМСИ, мисля те. HugСигурно си оправила документите и вече си далеч от столицата.  
МЕРИАН сигурно вече е на работното си място, кипяща от енергия и ентусиазъм. Stuck Out Tongue Winking Eye
ТАНИТКА, откакто оправи кръста, май спирка няма. Издайника ФБ ми я показа в хубава компания на хубаво място.
ЯЖКА, нещо се е "окесила". Трябва да я мотивирам, да се "Яви" пред строя за отчет - какви ги мисли, какви ги прави.
ЯНЕ, все още чакам снимка на краче, да видим разликата. Дигай полата и се снимай. Joy, хайде, че ще избелееш.
ГЪБКАТА е дълбоко законспирирана. Sunglasses
Имаме и още две дрЪжки - МАЯ и ДЕБОРАНКА, ще пусна следово куче по дирите им. Animal Dog2
Проверката по домовата книга завърши. Изпих си и кафето. Сега съм в очакване.

ПП  JoyТЕТКА днес е майстор на късия разказ, а аз съм МАРА подробната.

# 719
  • Кубрат/ Пишурка
Да се обадя и аз да не ме забравите.
Фло, то де факто 2 дена бяхме на плаж. Какъв тен за два дена?! Пък и като си спомня как бях изгоряла на Обзор този път стоях под чадъра. Дори не личи, че съм била на море. Ама пък още ми е мило моренцето!
Хубаво е да има още един ден на жената - да ни е честит празника!
За книгите - и моята секция е пълна. Сега / сигурно ще ме укорите /, но съм решила да ги разчистя. Имам номера на един господин, който има фирма и взема книги от цяла България. Раздава ги на малки библиотеки. Не ги купува и не ги продава. Анжелка си избра десетина, аз - също, сега чакам и Галена да си избере и ще се обадя на господина да определи ден, когато ще дойдат да ги вземат. Видях какъв зор беше, когато разчиствахме книгите на майка. Та реших, вместо да събират прах да ги дам някъде, където да са полезни. Пък и човекът каза, че няма претенции за теми, език или да са нови. Взема всичко. Ако някой има същите мераци като мен ще дам име и телефон.

Общи условия

Активация на акаунт