КГБ = Клуб на Готините Баби - 222

• 30 413
  • 759
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Набързо се включвам, че ентусиазмът ми е много-да, на работа съм вече.
Клечке, дали са ти много съвети, но и аз да измрънкам: тази изкуствена трева по-добре я изхвърли. Мисля, че няма начин за качествено почистване този материал.
Болничките да се оправят!
Хубав и хладен ден ви желая!
С Янчето се засякохме на входа!

# 721
Фло, другата седмица към средата ще докладвам ! Yum Разбрах , че от февруари за три месеца ще си имаме белгийче! Не знаем момиче или момче ще бъде! И както мераците бяха големи изведнъж Неда бие отбой - щяла да учи за ДЗИ , че ще кандидатства. Ран да ги занимава , а той - аз ще съм в сесия. Та като наближи , живот и здраве, ще правим график! Yum
               Клечи, пуснах заявка за килимите и да видим кога ще се обадят. Да не ми се смеят домшните , ако нещо не се получи. Имаме пароструйка за подобни пранета , но мързелът е голяма работа. Реших да мина по тънката лайсна и дано се получи.
               Яне, аз книги не давам. Нямам много доверие на такива , дето ги давали  на малки бибилиотеки. Подбират за антикварните книжарници и другото изхвърлят. Ако реша да давам нещо сама си намирам мястото и проверявам дали ще се полза или отива в коша за боклук.
               Пена изпра и отивам на терасата. Дано не изпусна нашите гимнастички - отборно.

Последна редакция: пт, 09 авг 2024, 15:09 от Didia

# 722
  • Варна
Привет девойки!   Hands Wave
Честит ни Национален празник на жените! Баби, прабаби, все сме си жени! Да сме здрави и да се радваме на децата, на внуците и на живота!  Sparkling Heart
ГЪБЧЕ, ФЛО, тука съм, чета ви всяка вечер, нали съм си нощна птица, но няма нищо за споделане и затова си ТРАЯ!  Nerd
Изобщо не ме е оставила дископатията, верно има малка полза от "гимнастиката при ортопеда", но болката се измести от тазобедрените кости до към колената и пак съм затруднена при вървене и навеждане. Старооооост!
Явно това е диагнозата, макар да не я приемам насериозно и чакам с Божията помощ изведнъж да ми мине, но не е БАШ ТАКА!   Money
Толкова го обичам лятото, но и сега, както и миналата година на плаж май няма да стъпя! За съжИление!  Misc Gun
Доктора ми препоръча море или минерален басейн, но и двете са ми далече и т.н  и  т.н.........
Пия таблетки Аулин, мажа от тубичка Аулин и като ме отпусне болката излизам и това е! 
Пишете, мили мои, поне да има какво да чета, та малко да се разсейвам покрай вашите преживявания!  Nerd

До следващо писане! Чао!  Hands Plus1

# 723
  • София
Пак съм при вас. С добра новина - подписахме Договора за кабинета по Психология, сега да запретваме ръкави и да започваме. Имам усещането, че е за добро. Здрави да сме и да потръгне.
ДИДИА, мислех си, че новината ще е точно такава. Нали знаеш, че ние, раците сме много сензитивни. Схващаме ги тези неща. Grinning Три месеца се ядват. Дано ви се падне добричко дете, като нашата Маги. Е, тогава ти ще разказваш, а на нас ще ни бъде интересно. Със сигурност ще се включиш в програмата. Приятно е!
ТАНЧЕ, мажи ги тия колене с мед, горчица, сол и сода. На мен ми помогна. Опитай и ти. Hug
МЕРИАН, сигурно викаш - пази се работа, че идаааа. Grinning
Време е да тръгвам към тръстиката. Simple Smile

# 724
  • София
А, свърши работата, следва уикенд!
Фло, да имате големи успехи с кабинета!
Аз си чакам внучетата тази вечер, много ми е домъчняло!
Танче, топи ставите в минерална вода. Смяхме се с колежките, като им разказах как на джакузито в Добринище всеки си полага болното място където водата излиза под налягане. И съответно хората заемат много смешни пози в стремежа да подложат точно това болно място под струята. И аз в групата, да не си помислите. Ама моите са няколко, та ги сменям. Само съм за снимка!

# 725
Фло, това е друга новинка! Yum Неда се включва нали разхожда един белгиец. Той уж е в семейството на приятелката и , а като гледам откакто се върнаха от морето ,  и преди това е все с нея. Мнението на родителското тяло е ,че е много възпитано и умно дете. Дано и следващото е такова. Смеем се - не може ли Габриел да дойде, че си го познаваме  , но.....не става - вече е тук по тази програма и втори път - нъц. Та каквото дойде живот и здраве!
              Желая успех и много пациенти  в кабинета! Пък дай насоки за дейност и местоположение може да пращаме пациенти.
              И не знам ти дали направи лютеница , но аз от скука направих една доза. Чета из нета рецЕпка и меря продуктите в хладилника. Разгеле стигат и луд умора нЕма. Запретнах ръкави от скука и...резултатът е одобрен от всички. Това е първата лютеница в живота ми  мое производство.
             Клечи , пуснах заявка и за моите килими. Ще ги вземат във вторник! Щерката вика - мамо ,нали имаме пароструйка за килими, дамаски, дивани. Да , ама така е по-лесно. Да съм се пораздвижила малко и да съм станала от диванАта. Е, ще намеря по-приятно раздвижване.

# 726
  • София
Аз да се обадя като черна станция.
Няколко пъти ползвах препоръчаната фабрика за пране на килими.
Единия килим е с много петна от мрънчоците и баба им, седи под масата за хранене. Връщат го с петната, не излизали. Другия си е сравнително чист няма проблеми. ОК, приемам, че сме мърлячи и цапаме. Но последния път 2023 г. ги взеха на време, после забравиха да ги върнат. Обадих се да питам какво се случва и ми отговориха, че ще дойдат когато се събере пълен бус за Дианабад. Нямало да харчат гориво само за мене.
Тази година сме в кварталната автомивка. Взеха ги предната събота и са обещали да ги върнат в неделя. Да видим ще спазят ли срока. Цената е една и съща.
Мрънличка е живнала, снощи баткото и мама са вдигнали темп.
Пл. и той е доста зле за момента.

# 727
Със струята на автомивка,  и препарати за коли вероятно, ако не излезе нещо, няма и да излезе. Там носим големите неща ,че няма вече къде,  имахме чешма голяма и си перяхме, но няма, кал само.
 Ако имам петна бих предварително третирала петната.

# 728
Когато  работех давахме килимите от ДГ във фабрика за килими и бяха много точни. Връщаха ни ги като нови. Само , че съм загубила  телефона и не зная тази фабрика дали е същата.  Давах ги на автомивка и се сушат върху оградата до шосето и файда май никаква . Набиват се мокри с прахоляк, който като изсъхне и тупнеш се вдига. Миналата година ги прах на терасата и в чудо се видях. Сега Цвети е купила пароструйка или миеща прахосмукачка специално за дамаски , дивани, килими и има и специален препарат. Чистихме дивана у тях и си е направо играчка. Чисти перфектно , но цял следобед се въртяхме около дивана. Моите килими нямат петна, просто да се освежат и .... ще пробвам тази фабрика. След това ще докладвам за резултат.
                Айша , къде го залепихте този вирус. Дано бързо преминава. И дано Мрънличка вече го е победила. Та да си поиграе на плажа с пясък и море.

# 729
При нас си е чист въздух ,само дето затвори автомивката човека и стана такси ,нямал печалба.

# 730
  • София
Дано като такси да има по-голяма печалба човека.
Но с тия предобрени годишни прегледи - не се знае знае ли се.
Нашата автомивка е далече от булевард и натоварени улици.
А лекьосания килим постоянно третирам с разни препарати за килими, дивани и подобни. Открих, че най-добра работа върши 1 пяна за седалки на коли, пускат я в  Лидл в тематичните седмици. Винаги инвестирам, но и без петна не оставам.
Нищо, като поотраснат ще го хвърля въпросния килим и ще си купя друг - не сегашните са евтини и леки. А помните ли едно време персийските с ресни? Образцовите домакини как ги решеха и подреждаха.

# 731
Хе, хе, днес е много ,,писателски" ден Simple Smile . Тетка ли повлече крак, аз ли с моите чистачески проблеми, предизвиках дискусии, но не е важно, ,,матр'ьял да има ...

Приключвам с чистаческата тема, само да кажа, че аз съм доволна - не съм шофьор, а и не мога да разчитам на такъв, затова че ми  вземат килима от пред вратата и съответно до там ми го носят, ме устройва . Петна нямам, но космаляци - бабешки и кучешки има доволно много въпреки чистенето им през няколко дни. Прахоляк сигурно също се е натрупал за година, та каквото - такова.

Адашке, честито ви кабинет!
Много доволни клиенти желая.

Айша, ама вие колективно си боледувате с Мрънчовците. Стягайте се и се закалявайте.
Това не го приемай на сериозно. Не ми е работа да давам акъл кой кога, как и защо боледува. Не се засягаш, нали? Да моля за извинение, ако навлизам в личното ти пространство.

Щях още да пиша, ама к'во беше ???  - представете си почесващия се по главата емотикон.

Ммм, Айша, превари ме, прочетох те. И аз този килим от балкона ще го изхвърлям, като поотрасне Кучо, но за сега ме устройва така. А нещото, което ненавиждам е теракот или гранитогрес на балкон - жива трепачка си е, особено зимата или пък като е мокро.
А за персийските килими - имахме в детската стая, когато имах деца.
С ресни, които исках да са перфектно разпънати встрани, а те все се смотваха. Голяма щурачка съм била да си тормозя децата да е перфектно. Сега от внуците много по - малко неща изисквам, когато са при мен, почти хич, та те затова обичат да са ми на гости. Пък Кучо е ,,Пет за четири"" - всичко му е позволено, но той си е бабиния глезанчо. Пример - толкова разхвърлени играчки ни деца, ни внуци са имали в къщи, а сега има поне 15 ( буквално) топки, които се търкалят насам- натам и поне 7- 8 разни други цвърчащи и пищящи .
И лошото е, че цял живот баба му Клечорана на Чарли ще му е обслужващ персонал .
Та те така.
Поприказвах си с вас от диванаТА на балкона, време е вече да се преместя в стаята в креватчето.

За сега толкова.
Може пак да дойда.
Лека и до следващо писане.

# 732
Честит ни женски ден!
 Не можах да намеря информация за този ден - кой, кога и защо е решил да го има. Все за 8-ми март излиза.
И за книгите - в ония години, когато беше много трудно да се добере човек до някоя по-качествена или набедена за такава книга, съм се редила на опашки, молила съм се, карала съм се, търсела съм връзки, купувала съм с бройки допълнителни книги и пр. и пр. Натрупаха се мнооого. В един момент реших и дарих почти половината на читалището. След няколко години, минавайки покрай читалището, попадам на грозна гледка - от отворен прозорец на втория етаж хвърчат книги и едни другарки ги товарят в каросерията на някакво камионче. На втренчения ми поглед отговарят, че така се процедира - на някакъв период изхвърлят стари книги, за да имало място за нови. До някъде ги разбирам. Бибиотеката не е разтегателна. Но ми домъчня. Все едно изхвърляш приятели.
Това беше преди. Сега съм със съвсем друго мнение. Ако някоя книга не ме омае да я прочета поне още веднъж, значи не ми е нужна.Това е като с хората - ако някой не ти харесва, просто го игнорираш. Това е положението.
Спокойна нощ ви пожелавам, а ние с внучката ще се приготвяма за вечерното четене. През деня трудно я скланям, но за лека нощ е друго. Първо тя ми прочита една страница, след това аз.

# 733
Надявам се синът да вземе книги, някои нарочно за него купувах и по негова молба, четох ги веднъж, признавам.  Тогава ще разчиствам. Има едни  у съседа ,дето купуваме, дано де ,че още се влачи нещо, да не ни метнат, че разходи доста се набраха, та тях може да шитна ,не обичам пипано от други хора, неприятни хора.  Вземах дрехи стари ,но от приятелка. тя остаря и приживе си раздаде ,носих ги  у нас. То  и нямах тогава ,бързо се  износва с животни.

Ще видим, кога  и като стане.  Запазени са, но и аз ги имам . В кашони. Няма място ,  секцията ми трябва ,  а бе само книги, надстройка, витрини , рафт.
 сега свикнах с електронни и ми е трудно хартиена.
 Мъжът ми ме снабдяваше с най най  книги, над 1000 и почнаха електронните ,те хиляди вече, не мога да ги преброя, че  някои в папки по автор ,трябва да отварям, друг път ще  е.  През марта в сряда вероятно.

# 734
Добра нощ празнуващи!
     От сутринта като ме подхвана въртележката та допреди час и малко, когато успях да се добера до "шаблона" на Неда на терасата.
    И днес взехме внуците от градина и бяхме дежурни баба и дядо. Е, аз до по-късничко от дЕдо, ама се справихме добре. (Чакай да се потупам по рамото Simple Smile.
 След няколко часа пак ще дрънчи алармата за да гледаме дребосъчковците.

Щеше ми се и друго да пиша (прочетох ви), но желанието за сън надделява.
Хубави сънища пожелавам на всички!

Общи условия

Активация на акаунт