КГБ = Клуб на Готините Баби - 222

• 30 419
  • 759
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Добро утро, мили дами!
Кафето днес е съботно и мързеливо:
Защото на 10 август отбелязваме Световния ден на мързела. Девизът на празнуващите днес е: "Нека се отдадем на безбрежна леност".
Едва ли има човек, който да не го мързи. Някои повече - други по-малко. На това омайващо, но порочно състояние е отделен специален ден - 10 август.
Твърди се, че празникът се отбелязва вече 100 години, но това не е сигурно - вероятно създателите му ги е мързяло да отбележат годината.
Хубав ден ви желая.

# 736
Добро утро, аз ще съм от празнуващите днес! Отдавна не ми се е случвало да карам по системата леж и яж! Усеща се, че пИятелят е вече по-голям, занимава се с другите деца и много, много не ни дърпа за щяло и нещяло. Снощи пристигнаха и едни негови пИятели от миналата година, близнаци, с които си играеха много. Беше голяма радост като се познаха. Явно се въртим едни и същи хора в хотел, който сме си харесали. Деди вече закусва и отива на плажа да запази шезлонгАТА, защото пак не достигат за всички. Това е единственото нещо дето не го харесвам, ама това е положението.
Вчера видя на плажа една възрастна жена с придружители да влиза в морето и се наложи да се обясняваме защо така. Накрая му обещах да не остарявам, понеже той много ме слуша. Явно вече навлиза във възрастта, когато започва да се замисля за тия неща, включително и как хората стават звездички. Мисля, че е период и се надявам бързо да отмине. Покрай чичото на снахата, с когото много си играеха се появиха тия въпроси.
Сега го чакам да стане и приключенията започват. Планираме да го качим и на кораб, който обикаля залива на Созопол за 1 час. Да видим кой ден ще отделим.
Лек и лежерен ден на всички!

# 737
  • Кубрат/ Пишурка
Добро утро и от мен.
Нинка, днес е и моя празник Joy То за мен май всеки ден е 10 август Joy
Още малко за книгите и приключвам с темата. Когато трябваше да разчистя библиотеката на майка и аз се обадих в читалищната. Казаха ми, че не приемат вече дарения - нямат място. Да ги предам на вторични и с парите да купя няколко нови - тях да даря. С Галена решихме така да постъпим. Отделих си няколко / другите бяха двойни една за майка, една за мен /и останалите занесохме на вторични. Около 200 кг. Взехме точно 16 лв! Че то с тези пари и една книга не може да се купи. Тогава Галена възкликна : Не ми се мисли след време как ще разчиствам твоите! Затова сега, когато ми идва случай, ще използвам да ги махна. Опитах се да ги преброя - около 700. Ами... това е.
. Ще чакам новата тема

# 738
Добро утро в празничния ни ден Simple Smile !
Аз имам друго определение за мързела - грижа за  духовния и физическия ми комфорт Simple Smile .
Какво е мързела - не отговаряш, не се съобразяваш с общоприетите очаквания към теб, изобщо към индивида, а правиш нещо, което на теб ти се прави точно в този момент, харесва ти и ти носи приятни емоции.

Пример - цял ден да си лежиш и да си четеш книга/ да си зяпаш телевизия/ да си сърфираш в нета.

Гледната точка -
Мързел е, че не действаш по общоприетите очаквания - първо, второ,трето.
Не е мързел, щото правиш ли нещо - правиш. Приятно ли ти е, приятно ти е.
Дори и само да си лежиш и да гледаш тавана е нещоправене, другото е робуване на норми и чужди очаквания.

Та така дами.
Не знам за вас, но аз след много проби- грешки се научих най- после да се обичам в късната  ми зряла възраст, да поставям себе си на върха на пирамидата ( е с малки изключения, още съм в процес на учене и все има някой и нещо, което толкова обичам, че поставям над мен)  и да се грижа да ми е спокойно и уютно на душичката. И тук съм още обучаваща се, имам сривове, но все по бързо издрапвам нагоре от ямите, с които неминуемо ме сблъсква ежедневието . Понаучих се с проби- грешките да ги заобикалям, кога успешно, кога не толкова и те така ....

Размишления на на едно рогато, което цял живот се е мъчило да е праволинейно ( истината и само истината!) и цял живот се е опитвало с рогата да бута стени и препятствия, а то е било толкова лесно - малко да се поогледаш, да помислиш и да пообиколиш ...

Еее, хубав ден дами!
Да ви е хубав деня!

# 739
Добро утро!
Гледам внуците и кучето. Хубаво ми е. Закусихме банички и боза, доставени от дЕдо, когото великодушно отпратих към къщи, за да си доспи Simple Smile

# 740
  • София
Привет, красавици!
Днешния празник ще го пропусна. Здраве да е, догодина ще празнувам. А дано! Без нада ли. Grinning
Докато си пиех кафето, избрах холната гарнитура. Тия дни се нагледах на дивани, но нищо не харесах. Най-после попаднах точно на моята диванА и фотьойлите към него. Точно както си го представях!
Сега ще се разходя до Виваком. Имам "сметки" да уреждам с тях. Преди много време ни свалиха стария рутер, взеха си го  и монтираха новия. Сега имат някакви претенции за близо 400 лв., та да видя за какво иде реч.
Дойде и майстота, дето ще боядисва с латекс. Сериозен човек ми изглежда.
Надявам се по-късно да ви намеря в новата къшичка. Grinning
ВАЖНА КЛЕЧИЦЕ, радвам се, че си проумяла важни за по-нататъшния ти живот истини. Имаш израстване!
ТЕТКЕ, каже ли се баничка и боза, следва студентска закуска. Любима ми е тази комбинация. Сладко да ви е.
ЯНЕ, преди време дарявах книги, които ми се повтаряха, на селската ни библиотека. Трябва да питам, дали все още приемат, та да даря още. Не мога да си представя книги да се горят или да се валят около кофите за боклук.
ЕНИСА. честит ти празник! Заслужила си си го! Нагушкай и нацелувай пИятеля, ако все още позволява.
На всички хубав ден! Hug

# 741
  • София
Момичета,смо да се обадя,че чакам внуците.Две седмици ще бъда с тях,да не се чудите.Приключих всякаква работа и до края на месеца ще съм айляк.
   Аз чистя много успешно петна с крем за бръснене Каро.Намазва се обилно петното и когато изсъхне се изчетква ,колкото се може по-добре.След това се изпира.Трудно се изпира самия крем,защото е много пенлив.Килим бих третирала така,преди да го дам за пране.Аз пера килими на плочника с четка и маркуч.Като се изцеди ,суша на парапета на терасата.Въздуха ни е чист и винаги е ветровито.
  Книгите ми напоследък ги пласирам в ГД и Германия.Внуците проявяват интерес.За сега ученическата литература и бълг.класика.Аз нямам такива книги,които сега са популярни сред децата-трилъри и мистерии.Имам много справочна литература и гледам да ги заинтригувам.Щерката е издала заповед да си припомнят формулите по математика и да четат книги.Аз решавам да направим едно колективно четене на Бай Ганьо.Всеки ще прочете по няколко страници,а другите слушат и след това отново.Но,заниманията ще бъдат през ден-ще се редуват с обиколки по София.Срамота е ,да имат баба в София и да не познават града.И понеже за билети трябваа да харчим по 12 лв дневно,по добре да е през ден.Цял ден скитане и после цял ден занимания.Не съвсем,защото имаме много хубава компания от съседски деца и вечер ,когато захладнее,играят на топка пред нас.Вече ги чакат с нетърпение.
     Хайде,оставям ви.На всички приятен ден!

# 742
  • София
Яжке, защо ще харчите по 12 лв на ден за транспорт?
В София децата до 14 г. пътуват безплатно. Вади се карта със снимка с Удостоверението за раждане и с нея се чекират само заради застраховката. А ти имаш право на пенсионерска карта или инвалидна - не ти знам положението.
https://www.mediapool.bg/kartite-za-transport-na-vsichki-detsa-d … i-news355785.html   

# 743
  • София
Айша,само за децата са 3 еднодневни карти.Момчетата са под 14г,но не учат в соф.училище.Вероятно има нещо ново,за което говориш и аз не знам.Сега ще търся.
   Намерих го.Адресната регистрация на родителите искат,а тя не е софийска.

# 744
  • София
Няма значение къде учат - родител или баба да има адр. регистрация в София. Аз нали много се возя в р. транспорт и наблюдавам, че контролите изобщо не закачат децата да им искат карти.

# 745
Днес имам РД!
Е х, навърших 62, но още имам вкус към живота!

На вилата съм, боря се с
мишки, паяци и др.
Гледам в една точка и ми добре.
В джунглата съм.

# 746
Честит рожден ден, Красива Белла! 🍀

Аз приключих с гледането на внуците и след малко отпрашвам към родителите...
А ми се спи...

# 747
  • София
Честит рожден ден,Бела! Да си здрава,да посетиш интересни места и после да разказваш тук!

# 748
  • Кубрат/ Пишурка
Честита да си, дружке! Бъди здрава и много щастлива! 62 не са чак толкова много. Аз във вторник навършвам 68.
Галена идва. Тъкмо ходихме на банкомат в центъра, а после си напазарувах. Нашия банкомат не работи и не се знае кога ще проработи. Копали са наблизо и скъсали някакъв кабел. Не разбрали и съответно заровили. Сега не знаят къде е. Българска работа!

# 749

Красива Белла, здрава , щастлива и обичана!

Общи условия

Активация на акаунт