Онлайн магазин Тему (Temu) за България - 6 - юлска

• 45 639
  • 823
  •   1
Отговори
# 60
  • София
На мене са ми връщали пари, но винаги като кредит в Тему. Последния път реших през лаптопа да направя рекламация и за пръв път искаха да ми ги върнат на картата. Засекли били необичайно поведение..., в смисъл, че обикновено пиша и поръчвам през телефона. Минах на телефона и ми върнаха парите като кредит.
Днес пуснах поръчка, но реших да опитам важат ли офертите, с които ме заливат в профила в Тему. Изненадващо - важат. Една камера за видеонаблюдение ми я дадоха за около 5 лв. (важи за 1 бр.)
По повод дръпнатата сума - не ми е ясно как така ще си дръпнат сумата, а купените неща за кого остават? Нали са върнати?

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 00:15 от alys

# 61
На мен са ми връщали пари още преди да са получили върнатият от мен продукт, но ако не бъде одобрен след получаването му те могат да си ги дръпнат обратно.

Аз и за това попитах потребителката как е върнала нещата, но отговор не получих. Ако не са в оригиналните си опаковки, е възможно да си поискат парите обратно. Как им се дава право да дърпат пари, вече е отделен въпрос. Логиката ми за опаковките, на които има баркод е, че по този баркод те знаят на кой търговец да върнат стоката. Представете си хиляди артикули върнати без да се знае към кой търговец да се върне. Не знам дали случая тук е такъв. Гадая за предполагаеми причини и защо се случва това. Иначе моята карта е запаметена, но използвам Револют, в който винаги има някакви пари, но до сега никой от никъде нищо не ми е дърпал без мое съгласие.

# 62
Не хиляди, а стотици хиляди върнати пратки. Даже са много коректни във връщането на пари, на фона на този огромен обем.

# 63
  • София
Оф, поръчката ми от вчера е със Sameday Expressionless

# 64
С такова нетърпение очаквах този комплект и накрая размера да ми е голям ... чудя се да го върна ли или не

# 65
Оф, поръчката ми от вчера е със Sameday Expressionless
Дано да нямаш проблеми. Аз с първата с този куриер нямах, но с втората имах.

Вчера случайно видях, че в наше село сложили кутии на Boxnow, така че може бъдеща поръчка да е с тях. Поне са разположени на удобно място.

# 66
В предишните няколко дни една дама беше писала за червило, от което е доволна и не отстъпвало на марково червило. Не си спомням точно какво беше червилото, а в Тему има толково много. Сега рових, рових, но не открих поста й.  Моля, отново да напише за червилото.
Благодаря предварително!

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 14:01 от bgladybg

# 67
Аз пък в последната си поръчка имах две силиконови тавички, които исках да използвам в еърфраера, но като ги получих, прецених, че са малки и искам да ги върна. Ами заявих връщане, поисках си парите като кредит и от Тему ми казаха, че няма нужда да ги връщам, можела съм да ги задържа. Парите ми бяха възстановени като кредит буквално след минути.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 14:13 от Acid_Burn

# 68
На мен са ми връщали пари още преди да са получили върнатият от мен продукт, но ако не бъде одобрен след получаването му те могат да си ги дръпнат обратно.

Аз и за това попитах потребителката как е върнала нещата, но отговор не получих. Ако не са в оригиналните си опаковки, е възможно да си поискат парите обратно. Как им се дава право да дърпат пари, вече е отделен въпрос. Логиката ми за опаковките, на които има баркод е, че по този баркод те знаят на кой търговец да върнат стоката. Представете си хиляди артикули върнати без да се знае към кой търговец да се върне. Не знам дали случая тук е такъв. Гадая за предполагаеми причини и защо се случва това. Иначе моята карта е запаметена, но използвам Револют, в който винаги има някакви пари, но до сега никой от никъде нищо не ми е дърпал без мое съгласие.

Нещата са върнати, отговориха ми, че имало проблем в склада. Попитах десет пъти какъв е проблемът, да ми обяснят, да ми пратят доказателство, че нещо не е наред с поръчката, защото аз достатъчно добре прегледах нещата преди да ги пусна обратно. Повтарят едно и също, без никакви доказателства, само някакви готово въведени електронни фрази.  Моята дума срещу тяхната. И това е. А дали е така или не, няма как аз да докажа, защото вече пратката е при тях, а те могат сега даже и да скъсат артикула и иди доказвай, че имаш леля.... Тъпаци!

Сега разбрах, че дори и да не е запаметена картата, явно те имат начин да я запаметяват, след като веднъж е въведена в сайта.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 13:04 от mury9

# 69
Няма как да ви запаметят картата ако не го направите вие. Наистина е дума срещу дума, пратката може да се е повредила по време на транспортирането до тях. В чата ли водите кореспонденция?

# 70
  • София
mury9, а върна ли нещата в оригиналните опаковки?
Цитат
Момичета, как точно може да се разбере кой артикул в кой найлонов плик е пристигнал?Boxnow лепят отгоре  етикети върху етикета на плика и нищо не се разбира. Нарочно ли го правят това, за да става по-непонятно връщането на артикулите?! Гледаш в сайта номер на поръчка, който не можеш да откриеш никъде върху плика и не можеш да се ориентираш.... Помагайте, моля! Ако пратя двете торбички, тъй като не мога да се ориентирам коя точно е била оригиналната опаковка, дали ще ми върнат парите?
https://bg-mam.ma/p/1663154/48144351

Защото, ако не си ги върнала с оригиналните им баркодове, е трябвало да ги сложиш в прозрачни пликове. Ако и това не си направила, проблемът е в теб, не в тях.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 13:39 от milenaka

# 71
Аз днес получих тези неща, нямам забележки. Гребена е много мекичък, това за краката в банята не е толкова рошаво като на снимките, но за тези пари съм ок. Очилата за гмуркане ги взех на 8 лв, имам корекция на цената, щерката ще каже как са малко по-късно. Лепенките предполагам ще са фурор Grinning
Чакам action камера, 3 д писалка и нощна лампа астронавт тези дни

# 72
  • Асеновград
Elsi86 - Дай после отзив за 3 Д писалката, че ме дрънка дребния да му я поръчвам.

# 73
Elsi86 - Дай после отзив за 3 Д писалката, че ме дрънка дребния да му я поръчвам.
Добре, аз я взех доста изгодно, та няма да имам големи претенции Simple Smile
Ние сме имали такава, но нещо се повреди и я изхвърлих, беше 40+ лв, сега за 12 лв с консумативи, пак е добре, ако поработи Grinning

# 74

Нещата са върнати, отговориха ми, че имало проблем в склада. Попитах десет пъти какъв е проблемът, да ми обяснят, да ми пратят доказателство, че нещо не е наред с поръчката, защото аз достатъчно добре прегледах нещата преди да ги пусна обратно. Повтарят едно и също, без никакви доказателства, само някакви готово въведени електронни фрази.  Моята дума срещу тяхната. И това е. А дали е така или не, няма как аз да докажа, защото вече пратката е при тях, а те могат сега даже и да скъсат артикула и иди доказвай, че имаш леля.... Тъпаци!

Сега разбрах, че дори и да не е запаметена картата, явно те имат начин да я запаметяват, след като веднъж е въведена в сайта.

Няколко пъти питах дали нещата са в оригиналните си опаковки, но ми прескачате въпроса. Обясних и каква е логиката ми това да се направи коректно. Ако не сте го изпълнили, то проблема си е във Вас и няма какво да се сърдите. За мен Тему са си доста коректни.

Аз днес получих тези неща, нямам забележки. Гребена е много мекичък, това за краката в банята не е толкова рошаво като на снимките, но за тези пари съм ок. Очилата за гмуркане ги взех на 8 лв, имам корекция на цената, щерката ще каже как са малко по-късно. Лепенките предполагам ще са фурор Grinning
Чакам action камера, 3 д писалка и нощна лампа астронавт тези дни

Може ли линк към стикерчетата с еднорози? Хубави ли са на живо? Трябват ми точно такива. Ако снимате, ще съм благодарна. Не, че са някаква велика сума, но пък ако са смотани, само ще генерирам отпадък.

Днес си взех последната поръчка. 14 дни на доставка.

Общи условия

Активация на акаунт