НАБОР 2005 Слънчево лято за нашите птички, до края на темата - студенти всички! (юлска тема)

• 89 274
  • 1 490
  •   1
Отговори
# 1 065
Последно преди десетина години живях на общежитие в СУ и в моя блок бяхме от всякакви факултети. Възможно е първоначално да сме били концентрирани в 3-4 входа, но след това се размествахме, като най-добрата ми приятелка от специалността дойде да живее при мен, защото едната ми съквартирантка се изнесе на квартира и освободи легло. Сестра ми учи “Международни отношения” и в момента живее на общежитие с момиче от “Медицина” и с такова, учещо “Българска филология”. Имах опасенията, че ще си пречат, но засега не съм разбрала да иска да се мести. Нейна колежка е в същия блок и живее с момиче от по-горен курс на специалността пък. Така че е възможно да съобразяват да слагат студенти от един и същи факултет (или специалност) заедно, но все си мисля, че е по-скоро изключение.

# 1 066
А по мое време си знаеш предварително в кой блок си. Нашият - Философски - факултет беше в 51ви блок, за неговата домакинка се носеха легенди, че е била надзирателка на затвор и следи много строго да не остават момчета при момичетата плюс, че рови из кошчетата за боклук да търси презервативи Joy Joy
Всъщност, си живеехме съвсем безпроблемно в блока. Помня, че имаше малко богослови също, явно бяхме приютили такива, дето няма къде другаде да ги настанят.

# 1 067
  • София
марти, има ли промяна в профила на сина ти, след записването, отразява ли се някак?Синът ми се записа сутринта, но онлайн не вижда никаква промяна. За какво уверение в документите за записване говорите Thinking
Нямам представа дали му се е променил статуса, а предполагам че и той не е проверявал. Ще му пиша да види, но щом се чака всички да се запишат, едва ли при него ще е изключение. В нашия случай уверението му трябва за пред ЦГМ, понеже скоро му изтича картата. Вчера са се засякли с твоя младеж. Моят го е познал, но нищо не предприел, защото не бил сигурен, че твоя си го спомня и да не се чуди този пък какво иска Laughing

# 1 068
  • София
Здравейте! Не знам дали това е темата за моето питане, но ще пробвам. Ако случайно не е, ще бъда благодарна да ме насочите.
Дъщерята на моя позната ще бъде в 12 клас от тази есен. В 11 клас беше минала към индивидуална форма на обучение поради лични съображения, но в 12 клас иска да се върне към редовна форма на обучение в нейния си клас. Подала е молба в училището си и от там са й отговорили, че мястото й вече е заето и не може да се върне в редовна форма. Има ли начин от МОН/РУО-София да отпуснат допълнителна бройка за нейния клас, така че да се върне там?

# 1 069
  • Разпиляна във въображението
А някаква информация за общежитията на УНСС?

# 1 070
  • София
марти, Sunglasses интересни младежи си имаме.

# 1 071
  • София
Търсих, търсих, нещо ни се ориентирах. Кога излиза второ класиране в МУ Варна?

# 1 072
  • София
ayza не мога да помогна с конкретен отговор,но най-добре се обърнете към РУО-София град.Ако те не могат да помогнат към МОН.Надпланов прием има на много места,но в случая казусът е по-различен.Възможно е от училището да са си "измили ръцете",така че проверете на по-висока инстанция.

# 1 073
Най-вероятно в понеделник, щом записването е до събота.

# 1 074
  • София
Благодаря. Защото видях, че за военен лекар записват и в понеделник. Ако е така е добре. Познато дете изчаква второ там, ако не остава за военен.

# 1 075
А някаква информация за общежитията на УНСС?

Бяха в доста по- добро състояние от повечето на СУ, не знам сега, дано се включи някой с пресни отзиви

# 1 076
Благодаря. Защото видях, че за военен лекар записват и в понеделник. Ако е така е добре. Познато дете изчаква второ там, ако не остава за военен.
Те нарочно правят записването за военен лекар до понеделник целия ден, защото второто класиране като излезне по-рано в понеделник, да не се записват за военен лекар, ако са приети на второ.

# 1 077
Да се включа за отчет: Не успя девойката на второ класиране във ВТУ, остава по второ желание, утре пътуваме за записване. Нямам информация за минимални балове, но изглежда и там стойностите са доста високи.

# 1 078
Здравейте! Някой дали няма информация как се движат нещата при записването на момичетата, приети медицина в СУ? Интересно ми колко свободни места ще останат за второ класиране, дали е възможно 23 в опашката да се класира, и измежду тези 23 дали ще има и такива, които са приети по второ/трето желание, но не са се записали/ не участват във второто класиране. Всякаква информация ще ми бъде полезна, благодаря ви! 😔

# 1 079
Simona055, за СУ нямам информация.
Дъщеря ми отиде на изпита в Тракийския Университет по молба на една от учителите й, един вид проба, преди изпита в Пловдив. А и въпросите са сходни с малки разлики. (По мое мнение това беше грешка, но...)
На второ класиране там не в приеха. Класирането излиза мъже и жени смесено, без да може да се различи кой кой е, и без да се знае колко е последния бал на жена/мъж.
Днес й се обадиха, освободило се е едно място и й предложиха да се запише. Но тя вече се записа на първо класиране в Пловдив и им отказа. Та, освободождава едно място за жена там. Simple Smile
В Пловдив, на второ класиране, са се освободили само две места за жени. Според нашите учители това означава, че са предпочели Плевен/Стара Загора (заради сходния материал и авторски колектив на учебниците). И пак според тях, момичетата рядко правят такъв "туризъм" при кандидастването на медицина, защото влизат с много висок бал (на второ класиране в МУ Пловдив не падна под 5.50 и на двата изпита) и за тях е важно да отработят детайлите на изпита. А за момчетата, оценка около Добър - Много добър по биология и Отличен по химия е достатъчно да влезнат и в София.
20-тина човека ми се виждат много. Но доколкото следя коментарите в темата, в СУ и МУ кандидатстват едни и същи деца. Има ли начин да проучите колко жени, приети и на двете места са се отказали от СУ. Децата често се познават от профилите и частните уроци. От децата,които познава, дъщеря ми знаеше кой къде е приет 30-ти минути след излизане на първо класиране....
Две от момчетата, от профила на дъщеря ми са приети и в София (незная в СУ или МУ), но са се записали в Пловдив.
В Пловдив, след заемането на местата държавна поръчка, предлагат определен брой места платено обучение на децата по ред на класирането. Пл. обучение не може да се посочи като желание при кандидатстване. Видя ни се странно, но според тях това е по-чистия вариант, децата да се борят докрай за държавна поръчка. Как стои въпроса при вас с платеното обучение?
Пожелавам ви успех! Ще следя с интерес какво се случва.....

Общи условия

Активация на акаунт