НАБОР 2005 Слънчево лято за нашите птички, до края на темата - студенти всички! (юлска тема)

• 89 568
  • 1 490
  •   1
Отговори
# 600
🎂
Преди да се е разгорещила темата, имам си рожденичка днес:) Да ми е жива и здрава си пожелавам, а другото тя да си го нареди по- най- добрия начин!
Вече е студентка в ТУ, но сме любопитни и за класирането и в СУ.
Успех на чакащите днес!:thumbsup:

# 601
  • Варна
И на мен! Но като рече Само СУ, и това е!
Моля да споделите с какъв бал влизат момчета Психология, чакаме и двама приятели.
MIK, здраво и щастливо да е момичето ти.

# 602
  • София
До колко ли часа си пият кафето в СУ?

Ани, мисля,  че догодина може да се яви на изпит за повишаване на оценката от ДЗИ.
Приеха нещо, но не съм го проучване.

MIK, нека е здраво и щастливо момичето ти!

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 09:33 от Спунк

# 603
  • Разпиляна във въображението
MIK, да е жива и здрава! Успех в живота и в ТУ!

# 604
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Успех на всички чакащи днес!

MIK, честита ти рожденничка! Щастливо следване в ТУ!

# 605
  • София
🎂
Преди да се е разгорещила темата, имам си рожденичка днес:) Да ми е жива и здрава си пожелавам, а другото тя да си го нареди по- най- добрия начин!

Честита да е! Тъкмо да ни тръгне на черпене днешният ден! Добра орисница е за чакащите днес Simple Smile

# 606
  • София
MIK, честито! Да е жива и здрава!
Стискам палци за всичките ни деца днес! Да си се хвалим, че са приети в СУ!
Спунк, до към 11, после започват с обяда Grinning.

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 08:20 от buni

# 607
  • София
MIK, честита рожденичка! Да бъде много здрава, щастлива и успешна!
Честито на всички приети деца! Нека имат много успешни студентски години!
Стискам палци за приема в СУ днес! Нека има само положителни новини!

# 608
И ако догодина ДЗИ е по-лесен, ще има още по-високи балове.
ДЗИ тази година беше абсолютно равностоен на ДЗИ миналата година. Откъде дойде легендата за лесния  ДЗИ така и не разбрах, вероятно от броя на отличните оценки, но въпросите са абсолютно равностойни. Единствената разлика е в ИС, но и там "лесното"е по-скоро за миналата година. Петя Дубарова и първите любовни трепети като тематика са по-близки на 18, 19годишните отколкото социално несправедливия свят на Смирненски.
Усложнение то на формата е от 2022г насам, всеки може да го види.
Пиша това и не за първи път, защото върви една легенда "А, ами то лесно"и така бъдещите 12класници могат да се поведат и да подценят подготовката.

Иначе Ани, ако детето (все тази дума ми е в устата, нищо, че са пълнолетни) иска само и ЕДИНСТВЕНО СУ и не влезе в първата специалност случайно (дано да влезе, от сърце му желая!) да запише каквото го приемат, после може да се прехвърли.

MIK, честита рожденичка, здрава, щастлива и успешна да е!

С нетърпение очаквам да се похвали те днес тези, които чакат класиране, желая на всички да се сбъднат мечтите!

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 08:07 от Светкавица

# 609
  • София
🎂
Да ти е жива и здрава рожденничката!
Пожелавам и страхотни студентски години!
Моят син също е приет в ТУ - Информатика и софтуерни науки и решил е да се записва там, ноооо чака класирането и в СУ... Всичко прави в последния момент ще ме побърка.

# 610
  • В средата на времето
MIK, жива и здрава да е, успех в следването и нека има възможност да сбъдне всичките си мечти! 🍀🎉🎂

Ани, не мисля, че ще се повтори седмокласната епопея. 🤗🤞

Светкавичке, мисля че легендата за лесната матура тази година тръгна от самите деца. 😊

# 611
  • София
MIK, честита да е рожденичката! И много щастлива!

AniK, точно ти си си заслужила първо класиране от тук до края на света! Стискам палци!

Хайде днес на всички да км се сбъднат желанията! Вълнувам се с вас!

# 612
  • София
MIK, жива и здрава да е девойката. Да има много късмет във всичко и да постигне всичко за което мечтае. Весел празник Balloon
Успех на всички чакащи днес класиране. Да се похвалят с приети по първо желание Flowers Four Leaf Clover
Днес ми е изключително спокойно и чак се изненадвам от себе се. Надявам се, че след като излезе класирането ще продължа да съм така спокойна Laughing

# 613
Върти ми се една мисъл в главата - да кажем, че не го приемат в СУ, а той запъне краката за там. Искам да му обясня какво се случва догодина - оттук нататък винаги с този бал участва, нали? Нищо не може да бъде променено. И ако догодина ДЗИ е по-лесен, ще има още по-високи балове. Нещо за хора, завършили друга година, но имащи оценка от ДЗИ Thinking (върти ми се в главата, че за такива като мен например, които нямат оценка от ДЗИ, се организира изпит)
Чл. 135а. (Нов - ДВ, бр. 23 от 2024 г.) (1) За целите на кандидатстването във висше училище зрелостници или лица, притежаващи диплома за средно образование, по свое желание имат право еднократно в рамките на учебната година на завършването си или на следващата учебна година да положат изпит по реда на държавните зрелостни изпити по учебен предмет, по който вече са положили успешно държавен зрелостен изпит, върху учебното съдържание, предвидено за изучаване на същия вид подготовка.
(2) Резултатът от изпита по ал. 1 не променя резултата от държавния зрелостен изпит в дипломата за средно образование и се отразява в удостоверение за положен изпит по реда на държавните зрелостни изпити за целите на кандидатстването във висше училище.
(3) При кандидатстване във висше училище удостоверението по ал. 2 дава право за включване на оценката от положения по ал. 1 изпит с тежестта на или вместо оценка от държавен зрелостен изпит от дипломата за средно образование в случаите, когато тя е по-благоприятна за лицето в балообразуването или за прием при условията на чл. 68, ал. 4 от Закона за висшето образование.

Успех на всички! Честита рожденичка!

# 614
Честит РД на рожденичката и успех днес на чакащите!
Изчакайте, правите +/- равносметка и решавате смело! Не се вкарвай в излишни филми с повишаване на ДЗИ, че може и понижаване да е…,а и кой тийн ще учи цяла година за още един път ДЗИ …🤷♀?

Общи условия

Активация на акаунт