Как да постъпя, дразня се

• 15 735
  • 327
  •   1
Отговори
# 150
Ами след 10 години нищо. Още ще са в детската си стая с родителите си, невиждайки нещо нередно в това. Ама мама и тати искат  внуци.
Еми без половинка, ще е трудна работа.

Авторке: баща му и дядо му и те ли живеят в тази къща ?

# 151
Помоли я да не му оправя нещата , той е голям човек и трябва да се оправя . Покажи и , че си разбрала какви ги говориш за теб , сигурна ли си какво е казала и дали е било за теб . Може да помолиш мъжа да и каже , да не се занимава с неговите неща .

# 152
Сигурна съм, и тя знае че съм чула, в началото се опита да върти интриги и да казва,че не е вярно...аз като му казвам, той не приема мерки, защо обръщам внимание, защо се захващам за глупости,мълчи...и още повече се дразня..

# 153
  • София
Явно е говорил с майка си, щом тя се е опитвала да извърти нещата. Ти какво конкретно очакваш да направи той?

# 154
Тя лъжеше всички у тях, че не е вярно, беше казваша че не искам да и говоря и че трябвало да се науча да си претрайвам... кой нормален дето го наричат боклук, ще се прави че все едно няма нищо
Очаквам да си гледа семейството и да не позволява тя да се занимава с неща,които не са нейна работа. Кога изпрала,сготвила си е мой проблем, имам чувството че тя нарочно го прави,за да ми покажв какво ми е било работа и не съм го свършила...

# 155
  • София
Затова младите семейства живеят отделно. За да не ги учи някой кое е или не е тяхна работа.
Когато си под чужд покрив, ще следваш правилата под този покрив. Когато искаш ти да командваш парада, осигури си покрив сам.
За обидата - не очаквай да застане и да си признае открито, а той няма как да си гледа семейството, докато е само гост през уикенда.
Откъде знае свекървата какво си правила или не, когато уж сте с различни входове? Ти не си ли заключваш вратата? И защо се очаква ти да вършиш домакинската работа, когато уж сте семейство от двама човека и двамата работите, и двамата следва да си поемете грижата.
Мъжът ти какво прави, когато се прибере "на гости"?

# 156
кой нормален дето го наричат боклук, ще се прави че все едно няма нищо
Същият, който продължава да живее там и да търпи всичко това.

# 157
Само едно дете ли има , на мъжките майки , все нещо снахата не я бива , все маминка всичко може , снахата нищо не прави както трябва .
За себе си трябва да спреш да и обръщаш внимание и да и се дразниш .

# 158
Има и дъщеря

# 159
Това не е до "мъжка" майка, а до посредственост и селски манталитет. На свеки най-голямата й гордост е как хубаво чисти, пере и меси питка, прозорците й винаги светят и т.н. Тя други забавления и постижения няма.
Авторката е тръгнала да придобива същия манталитет, иначе щеше да е твърде заета да чете книжка или да пие кафе с приятелки и нямаше да разбере кой е прал обувките на мъжа й и изобщо има ли обувки.
Аз не бих "се завряла" (точно тези думи ще използвам) по 20 дни у свека, свекър, леля и дядо само за да видя мъжа си уикенда при положение, че си имам дом и работа непосредствено до този дом! Какво ще диря в празния етаж?

# 160
Никой нищо няма да предприеме, всички възможни опции са отхвърлени от един от двамата.

# 161
Mary_1, не изчетох цялата тема, но тъй като и моята ситуация е следната, ще си позволя да изразя мнение.
Според мен е почти невъзможно нещо да се промени, така че не го очаквай.
Такъв си е характера на свекърва ти и такъв ще си остане.

Моята едва след 25 години брак и след като тя самата поостаря, леко се кротна. През годините адски ме е дразнила. Примерно идва на гости у нас и веднага отваря прозорците с думите, че имало нужда да се проветри, а ние като я знаем до самото й идване сме държали отворено. Често се е захващала нещо да чисти вкъщи, което ми е било обидно, защото аз самата мисля, че достатъчно чисто си поддържам. Но тя мойта се оказа, че има и нещо като мания за чистота. Та с годините аз й свикнах и дори започнах да я оставям да си чисти каквото си иска, щом й се чисти. Децата изпращам на гости - тя им пере чорапи, пижами и т.н., а аз току-що съм ги изпрала. Такива работи.
Примерите са неизброими. Карала съм се с нея много пъти, но не е имало и грам ефект. ММ се е опитвал да каже, че еди-какво-си е неприятно - ефект нула.

Единственият вариант е да се опиташ да не обръщаш внимание, но лично аз не го постигнах.

# 162
  • София
Сигурна съм, и тя знае че съм чула, в началото се опита да върти интриги и да казва,че не е вярно...аз като му казвам, той не приема мерки, защо обръщам внимание, защо се захващам за глупости,мълчи...и още повече се дразня..

С дразнене в тоя живот нещата не стават.
Мен като ме дразни мъжът ми, отивам и му казвам - хей, така и така, това не е ОК, спри/промени нещо". Така правя и в работата ми, за да няма неразабрали.
Ти мълчиш, правиш сцени, които допълнително натягат обстановката, и чакаш да стане чудо. Или ние да те потупаме, да ти кажем колко си окаяна и да ти симпатизираме. Ами... трудно.
Ти си я оплескала още отначало и малкият град все по-малко е извинение за ситуацията. Познавам достатъчно хора в/от малки градове, които не живеят по пет поколения в една къща. Такъв филм като "Живеем под един покрив, но сме си отделни" няма. И е най-добре всяко семейство да си има собствено домакинство. Ти сигурно и един пирон за картина не можеш да забиеш без разрешение.
Втора грешка - оставила си мъжа си да смята, че ституацията е ОК. И той си живее блажено - мама носи, мама меси, жената... каквото там ѝ остане да прави.
Трета грешка - мрънкаш и казваш, че няма изход. Тоест си се предала и или само търсиш съчувствие, или търсиш чудо. Няма такива. Ако в скоро време не се стегнеш и не говориш с мъжа си да заживеете НЯКАК отделно, тоя брак го пиши бегал.

# 163
  • София
Оказва се, че къщата е на дядото.
Ако правилно съм разбрала, той има две дъщери. Свекървата има 2 деца.
В такъв случай би трябвало за маминия златен някога да остане само 1/4 от къщата.
Ако къщата не е на 4 или повече етажи, маминият златен няма да получи нищо особено.

# 164
Оказва се, че къщата е на дядото.
Ако правилно съм разбрала, той има две дъщери. Свекървата има 2 деца.
В такъв случай би трябвало за маминия златен някога да остане само 1/4 от къщата.
Ако къщата не е на 4 или повече етажи, маминият златен няма да получи нищо особено.

Е, ще си живеят всички заедно пак - голяма работа.

Общи условия

Активация на акаунт