Как да постъпя, дразня се

• 15 717
  • 327
  •   1
Отговори
# 210
Има строителни работници, живеят по няколко човека в стая/фургон в примитивни условия, общо взето само леглото в задължително обзавеждане. Всичко друго е пожелателна екстра, та нищо чудно и да няма пералня там. На ръка ли да пере, за да се тупа в гърдите как не си носи прането на майка си или жена си?

# 211
Е ти си го обичай... събота и неделя. Отиваш на гости и си се обичайте. През другото време кво правиш там, по ягодите?
Предполагам че той ще се разсърди ако тя понеделник до петък си отиде при техните. Нали нейния дом е при него или поне той смята така и една съпруга трябва да до седи в дома си

Тя каза, че има и здравословни проблеми. И съзнава, че са от това, което изживява. Няма среден път - или продължава статуквото, (което означава здравословните проблеми да не се знае как ще се развият), или поставя на първо място здравето си,  себе си.
Алтернатива би могло да бъде тя да живее при родителите си, където й е бизнеса, а и те й помагат, а пък той да продължи в града, защото трябва да работи все пак. В  събота и неделя са веднъж при нейните, веднъж в къщата на свеки. Win Win ситуация и за двамата.
Къде трябва да стои една съпруга? Ами при положение, че мъжа й го няма от понеделник до петък, трябва да стои под наблюдение от свекърите ли? Хайде моля ви се, млада жена с бизнес се е пъхнала в епохата на Гераците..
Други времена са сега.
Така ще покаже на мъжа си, че е крайно време да не разнася пижами напред-назад, и да почива в Тайланд, а да се замисли, че трябва да решат жиищния проблем.
Защото от първия й пост ясно се разбира, че той носи в къщи и дрехите си за пране. За мъж на 30 години не е нормално.
Ако беше ученик на 14/15 години в града, разбираемо ще е, но на 30 год??!

Ами за жалост повечето дето живеят на тая възраст с родителите си, са така.

Той и да говори с майка си какво? На нея ще и дреме.

# 212
Просто го обичам, и се опитвам да запазя семейството, най лесно е да си тръгна,още повече заради други хора
1) Напротив - най-трудно е да си тръгнеш.
2) Тръгването няма да е заради други хора, а заради него. Защото той допуска това да се случва. Ако беше мъж на място, сега нямаше да пишеш тук.
3) Обичта... Еми тя ще се изпари след някоя и друга годинка при тези отношения. Тогава обаче ще си станала още по-зависима, примирена и вързана с деца.

# 213
Има строителни работници, живеят по няколко човека в стая/фургон в примитивни условия, общо взето само леглото в задължително обзавеждане. Всичко друго е пожелателна екстра, та нищо чудно и да няма пералня там. На ръка ли да пере, за да се тупа в гърдите как не си носи прането на майка си или жена си?

Ако той е в такава ситуация, не би трябвало да харчи пари за екскурзия в Тайланд, а да помисли за квартира, в която да има достъп до обща пералня в жилището. Квартира/стая, в която жена му, ако поиска да може да отиде да го види.  ДА ВИДИ НЕГО, НЕ ДА ОТИДЕ, ЗА ДА МУ ПЕРЕ ДРЕХИТЕ В ОБЩАТА ПЕРАЛНЯ. Това трябва да прави той.
Няма да е хотел 3 звезди, но поне собствена стая мъж на 30 год би трябвало да има. Иначе е анахронизъм да носиш мръсното бельо в едната посока - на маминка/съпруга, и да пътуваш същевременно  към далечни дестинации.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 16:29 от Valerie R

# 214
Каква квартира? За квартира искат поне два наема предварително, а те често стоят по 1-2-3 месеца на обект в даденото населено място и след това отиват някъде другаде.

Не казвам, че мъжът е в тази ситуация, не съм чела предишната тема, но се случва.

# 215
Каква квартира? За квартира искат поне два наема предварително, а те често стоят по 1-2-3 месеца на обект в даденото населено място и след това отиват някъде другаде.

Не казвам, че мъжът е в тази ситуация, не съм чела предишната тема, но се случва.

Контра - пари за Тайланд има, за квартира няма? Ако реши ще намери, ама не иска - утре ще планува екскурзия до Тимбукту, пък авторката да си къса нервите с майка му, той нали там е "приходящ" елемент.

# 216

Това не го знаех. Не знам дали е такъв случая с мъжа й. Но дори да е така, не оправдава харченето на пари за екскурзии, когато нямаш покрив над главата си.
На дядото къщата е на дядото.
Дали и кога ще я получи не се знае. Не се знае и как ще са в здравословно отношение близките му в бъдещите години. Ако не дай се боже някой трябва да им помага, какво правим?
Чакаме снахата да е в помощ, а синчето ще продължава да живее като бекяр?

# 217
Имам предвид, че дори и да ги има перите, надали ще даде 2 наема, за да стои в квартирата месец.

Той къща си има, сигурно и изкарва сравнително добри пари, защо да не отиде в Тайланд. И да не беше отишъл в Тайланд, сигурно пак нямаше да си наеме квартира. Авторката показала ли е нещо против ходенето в Тайланд?

# 218
  • София
Скрит текст:
Имам предвид, че дори и да ги има перите, надали ще даде 2 наема, за да стои в квартирата месец.

Той къща си има, сигурно и изкарва сравнително добри пари, защо да не отиде в Тайланд. И да не беше отишъл в Тайланд, сигурно пак нямаше да си наеме квартира. Авторката показала ли е нещо против ходенето в Тайланд?

Май каза, че са били двамата все пак.
Проблемът не е, че нямат пари според мен. Проблемът е, че не осъзнават, че не бива да живеят три поколения под един покрив.

# 219

Контра - пари за Тайланд има, за квартира няма? Ако реши ще намери, ама не иска - утре ще планува екскурзия до Тимбукту, пък авторката да си къса нервите с майка му, той нали там е "приходящ" елемент.

Ами оттам идва целия проблем: той не желае. Той е на мнение че къща си има, нищо че е на дядо му.
Не съм чела другите теми на авторката, но явно мъжа иска Да продължава Да си прави тези почивки (по принцип лошо няма в това, но ако нямаш покрив си е зле) а пък съпругата му да се оправя а родата му.
Много кофти стъпка от негова страна.

# 220
  • София
Ама аз разбрах, че той е съгласен да се премести на квартира в друг град, но авторката не иска...

# 221
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Ама аз разбрах, че той е съгласен да се премести на квартира в друг град, но авторката не иска...
Тц, той си иска в неговото вкъщи, авторката на поста също няма против да е там, но без свекървата да се меси, и да я обсъжда с трети лица.

# 222

И аз това разбрах, обаче понеже авторката не иска да си остави великият бизнес се чуди как да настрои мъжа си срещу майка си и ако може всички да ги изхвърлят от там, за да може тя да си живее самостоятелно докато него го няма. Съжалявам, че съм толкоз пряма, но с такова впечатление оставам.

# 223

Да. Въпросът е, че и в квартирата в друг град, ако авторката се навие, може да се окаже, че пак толкова време пребивава момъкът, ако работата му е свързана с често местене, както авторката спомена

Имам приятелка, мъжът ѝ е в строителството и често ходи из цяла България по обекти. Живеят в наследствена къща, преди това са живели с бабата на мъжа, майката на мъжа е починала много отдавна, още като е бил дете.  Приятелката ми още страда, че бабата е починала и тя остава съвсем сама и при всяка възможност си отива при майка си с детето, ако мъжът ѝ го няма задълго, на 200 км разстояние.

# 224
  • София
Дори да намерят квартира в града/градовете, където той работи, със сигурност той ще държи през уикендите да са при майка му. Или ще си ходи сам. Манталитет.

Общи условия

Активация на акаунт