Как да постъпя, дразня се

• 15 714
  • 327
  •   1
Отговори
# 225
Имам предвид, че дори и да ги има перите, надали ще даде 2 наема, за да стои в квартирата месец.

Той къща си има, сигурно и изкарва сравнително добри пари, защо да не отиде в Тайланд. И да не беше отишъл в Тайланд, сигурно пак нямаше да си наеме квартира. Авторката показала ли е нещо против ходенето в Тайланд?

кукумицинка, до някъде си права.
Така е от негова гледна точка. Всичко е наред. Може да ходи на екскурзия, където си пожелае, негово право.
Но защо си мисли, че има семейство? Ето това не разбирам.
Семейството е съпричастност с другия, проекти/приоритети, мечти...
Не го виждам този мъж в тази насока. Иначе може да е душичка по характер. Но не издържа теста за съпруг. Няма визия за бъдещето. Не вижда, че жена му страда. Не разбира, че жена му има здравословни проблеми заради характера на майка му и най-вече заради неговата неспособност да решава проблемни ситуации. Майка му винаги си е била такава вероятно. Той не е проумял, че жена му, която и да е, няма да й харесва да я наричат "боклук".

Или може би му е удобно да не вижда проблемите? От понеделник до петък е с другарите по квартира (как си прекарват вечерите е ясно), в събота и неделя е пашата в къщата си, обслужван от цяла свита жени.
Затова не желае да живее в дома на родителите й, защото там явно се работи. Там няма да приемат да носиш мръсните дрехи - най-малко ще те накарат както си ги донесъл, така и да си ги изпереш. Ще те накарат да дадеш едно рано в бизнеса на дъщерята. Може и в друго, което се работи, да те приканят да участваш. Затова не иска да е "заврян зет".

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 00:08 от Valerie R

# 226
Свекървата може винаги да си е била такава, предполагам че е около 60 годишна, това значи че няма и да се промени. Не е и нужно, тя, лелята, дядото и цялата рода са си в тази къща у дома.

Тя ще трябва да ги търпи. Ще се повторя, но като нищо при някой следващ конфликт може и да я изгонят докато го няма мъжа и.
Той и да говори с майка си, голяма работа, нали него го няма цяла седмица. В същото време, той не иска да е “заврян зет” ама причинява същото на жена си.
ГолЕм хубавец е тоя, няма що.
Пп: и аз не искам да знам как прекарва вечерите и нощите по чуждите градове …..

# 227
Пак казвам,че като е тук ми помага в готвене, простиране или каквото му кажа, проблема не е прането на дрехите

# 228
Пак казвам,че като е тук ми помага в готвене, простиране или каквото му кажа, проблема не е прането на дрехите

Така е от 16 страници ти обясняваме, че не е там проблема, но ти не искаш да се махнеш от там и ще си те тровят докато не си тръгнеш сама. Не си желана там, не те искат. Обиждат те, мачкат те. Важно е обаче да може да се ходи до Тайланд. Приоритети...

# 229

... ТОЙ МИ ПОМАГА..
Ето това е MARY_1.
Моделът на патриархалното семейство. За жената е всичко, а мъжът само помага.
Вие сте равноправни партньори във всичко - включително в готвене, простиране и всичко друго. Може да ти ПОМОГНЕ в нещо, което е само твое - в бизнеса ти, например.
В останалото никой не помага на другия. Общи са задълженията, едни ти, други той, или кой когато може, каквото може, не се чака единият да каже на другият в какво да му помогне. Това означава, че единият е по-натоварен, че е напълно натоварен с нещата. А другият се включва само отчасти, по малко.
В този патриархален модел влиза и свекървата, която е за всичко права, уви.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 18:14 от Valerie R

# 230
Хич няма да ми дреме, че му пере обущата даже и гащите му ще и дам да ги пере. Като иска да пере и чисти хич няма да я спра, да прави каквото си иска. Давам и мръсното бельо да го пере и отивам на кафе с приятелки. Даже ще и предложа да почисти и сготви, а аз ще отида на маникюр, след кафето.

# 231
Я го питай дали слага мама като контакт за спешни случаи, че гледах едно меме наскоро. Иначе тя темата се изчерпа преди 15 страници, кво има да го говорим повече? Жената сама си се е набутала там и отказва да си ходи - за мене тва значи, че си е окей и може още да търпи. Ще поживурка още година, после пак ще се четем за същото и тъй...

# 232
Чуват се рядко

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 09:40 от Mary_1

# 233
  • София
Виж сега, авторке.
Темата според мен е за ключ.
Влезе, видя мненията, не искаш нищо да промениш - ами стой си там и си живей живота. Дали ще си тровиш нервите или не - на нас не ни пука - многократно се каза (и говоря в тази тема, без да броя предишната и мненията там) от всички, че за да имате стабилно семейство трябва да сте самостоятелни. Оттам насетне има 2 варианта - или се изнасяте или продължавате по старому.

# 234
Жилището в което живееш кой го е построил?
Ако мъжа ти поиска да не контактуваш с родителите си, защото майка ти била минала по левия, а не по десния тротоар ще спреш ли да говориш и ще идеш ли да се караш с майка си?

# 235
Дорис, не е много коректен примерът ти. Ако родителите ми наричат мъжа ми боклук без причина, докато го обсъждат по телефона с разни хора, няма да ме чуят много дълго време.
Ако свекърва ми ме нарича боклук и се оплача на мъжа ми, а той ми каже, че правя от мухата слон, няма да ме чуе много дълго време.
Ама затова и мъжът ми прави забележка на майка си, че ми е казала "добър ден" едно такова вяло, недостатъчно ентусиазирано, пък какво остава да ме наричат боклук.

# 236
Сега се замислих... някой пита ли я всъщност тая свекърва какво й е?
Някой питал ли я е изобщо когато "младите" са се натресли и са й развалили вече установеното домакинство и ред?
Идва някаква нова и почва да командва в нейната къща.
За протокола: свекървата никога очи в очи не е нарекла авторката "боклук". Това, че подслушвала чужд разговор си е нейн личен проблем произлизащ от там, че живеят заедно.
И да свекървата няма да се обърне срещу некадърният си син неспособен да плаща една квартира, а срещу новодошлата пришълка - така е редно.

# 237
  • Down south
Не мога да се сприятеля с нея, чух я да говори по телефона със сестра му и да ме нарича "боклук" без да съм и направила нишо, казала нещо на въпреки или обидила....
Бях сигурна, че чета някаква стара тема?
Не съм чела останалото, но авторката не е омъжена, живеят на семейни начела в къщата на семейството на мъжа?

# 238
Женени сме от година и половина, и не съм се натресла, те  са му дали етажа за да живее там с мен, и защо да съм и разваляла нещо, никога не съм се бъркала в нейните работи, нито са ме интересували,нито искам да ги комадвам.Ако аз съм се натресла, тя също се е натресла. С разликата че тя е имала възможност да си направи нещо нейно, а не сега да живее в 1 стая. В малките градове е така, синовете винаги имат най малко етаж от къщата.
 Ние за бъдеще имаме планове да си купим къща или апартамент, само че на 30 години ние нямаме 200 300 хиляди спестени пари. Мъжът ми се е ърепал за да си направи къщата и етажа, за да може като създаде семейство да има всички удобства.
Просто ние сме си отделно семейство дори да живеем там, абсолютно всищки ние отделно и никога не е било свързано с другите. Сметки, готвене всичко..
В началото съм се опитвала да имаме някакви нормални цивилизовани отношения, здрявей, как си и тн, тя искала всеки ден да ходя при нея,а как да ходя, като всеки разговор е за някой,еди кой си бил еди какъв си, пък другия бил еди какъв си, клюки и тн, мен такива неща не ме вълнуват, аз съм си заета с работа и нямам време за клюки и безмислени разговори.
 Има и друго нещо,  аз приблеми с другите нямам, нито те с мен, а тя е имала и с тях..просто аз като видях каква е реших да си приключа контактите с нея,за да няма повече драми, и за да я изолирам от семейството ми,за да не създава бъдеши по големи проблеми в моето семейство.
След случая не говори и на близките ми, чуди се как да се крие като мишка като случайно види някой, я в магазин се крие ,я се навежда, смешна работа отстрани..те какво са и виновни.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 09:55 от Mary_1

# 239
Как ще приготвям дрехите на мъжа си за работа или друго нещо? Също да му пера, чистя, готвя и т.н. Той да не сакат или малко дете? Авторке по темата, или приемаш да бъдеш робиня на този мъж, или още от сега слагай край. Не мога да разбера как една жена става робиня на един мъж, но ги има и такива жени?!

Общи условия

Активация на акаунт