Варна или по-добър град за живеене от София

• 13 133
  • 251
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Владиславово и гето някак не ми се връзват в едно изречение.

# 196
  • Варна
Владиславово и гето някак не ми се връзват в едно изречение.
Така, даже доста уредено и по-нашироко е всичко.
Но ако спомените са отпреди 15-20 години - доста по зле бяха нещата.
То и Максуда се смали с 2/3 откакто направиха булевард Левски.

# 197
Владиславо е възможно най-гадния квартал във Варна, без да броя съвсем циганските. Точно  е аналог  на Дружба и по-гадните Люлин квартали в София.
Отделно, че от Владиславо до центъра е повече пътя, отколкото от най-крайните софийски квартали до центъра.

# 198
  • Варна
Владиславо е възможно най-гадния квартал във Варна, без да броя съвсем циганските. Точно  е аналог  на Дружба и по-гадните Люлин квартали в София.
Отделно, че от Владиславо до центъра е повече пътя, отколкото от най-крайните софийски квартали до центъра.
Защо гаден? Освен броя километри до центъра.

# 199
И все пак Владиславово и Максуда не са за едно изречение. Ясно е, че колегата не познава Варна, та е необходимо да уточним за останалите в темата.

# 200
Доколкото знам, за Владиславово напоследък се прави много.

Сравнението с Люлин е неуместно. Люлин е сравнително близо до центъра докато Владиславово е по-отдалечено от варненския център.

# 201
Единственият минус на Владиславово, според мен, е че хората там са малко като в отделен град. Понякога ходя на гости на моя позната, откакто живее там - слиза до центъра 1 път в годината. Скоро се смяхме по този повод, имат всичко, от болници, до църкви, лудници, супермаркети, Джъмбо...абе, всичко. Циганската им махала си е кофти, но тя е в края, останалата част е доста по-подредена и с по-добро инфраструктура от Бриз и Чайка - със сигурност. Grinning

# 202
Навремето имаше много зелени площи, които за съжаление застроиха. Там където като дете съм играла, вече има блокове. Владиславово, по скоро Ментешето, вече една табела ги дели от Аксаково.

# 203
Специално за кварталите, аз никога не се доверявам на клишетата. Скоро прочетох как един българин беше написал под клип за гето в Швеция, "ако искате да видите истинско опасно гето, елате в Люлин, Обеля в България". Изсмях се с глас, българите много преувеличават и послъгват. Люлин изобщо не е по-различен или опасен в сравнение с  90% от другите подобни квартали с панелки.  Дори има по-добра инфраструктура и връзка с центъра от много други уж елитни квартали. Накрая хората които не са от София се бутат в "елитни" квартали като Манастирски ливади, Малинова долина, Витоша и т.н и остават много, ама много изненадани и разочаровани.
Дори в така прехваления Южен парк са същите онези грозни панелки. За мен лично елитен квартал в София, НЯМА. Всичко е спекула заради цени и стари клишета.

# 204
  • Пловдив
Цитат
...имат всичко, от болници, до църкви, лудници, супермаркети, Джъмбо...
И лудници е важно да имаш. Grinning

Аз впрочем съм израсла в квартал с две такива (психиатрията на ВМИ на тепето и диспансерът на бул. "Руски"), но май и двете вече ги няма там.

# 205
Somebody12, айде сега, винаги е имало и ще има елитни и по- масови и достъпни квартали в големите градове и столицата. То само по цените можеш да се ориентираш.
Сравняваш Люлин с къща в Бояна все едно.
А неуредици има във всеки. Просто са от различно естество.

# 206
  • София /Абсурдистан
Люлин не е толкова зле, в Дружба също е доста оправено. Има много ново строителство. Не е чисто, но то в цяла София си е кочина навсякъде. Улиците се мият само в центъра. Ако говорим за истински гаден и небезопасен квартал, то Ботунец води класацията. Даже миналата година бяха идвали американци да снимат филм там, някаква история, случваща се в уж гетото. Точно де.
А във Варна как стои въпросът с такситата?

# 207
  • 🌊
А във Варна как стои въпросът с такситата?
Основно две компании, има и други, но там нямам опит. И двете имат приложения, при едната може да се плаща с карта, та си ползвам нея. Аз съм си пешеходец/автобусен човек, но за таксита единствено при огромни дъжд са ми отказвали поръчка поради липса на коли. Иначе винаги съм попадала на чисти коли и спретнати шофьори, които не са карали като ненормални.
Скрит текст:
За всичките 5-6 пъти когато съм вземала софийското Йелоу попаднах на един, който за малко да ни блъсне като мина на червено, не знам дали е нормално за София

# 208
  • Out of the Mix
Въобще не е вярно, че само в центъра се мият улиците в София.

И в Младост се мие, и на другия край в западната част се мие, и то повече от нужното понякога, и винаги в неправилните часови зони и дни.

В Айндховен преди няколко години като бях си спомням, че миеха единствено и само вечерно време, след като всички са си вкъщи, и трафик по улиците почти няма.

Тези, които сме си от София цял живот (и всички около мен) никога няма да инвестираме, или купим нещо в "елитните" квартали и райони - Вади, Ливади, Долини. Всеки си седи или където е отраснал, и облагородява, доколкото може, че с пришълци навсякъде се напълни вече, или се изнасят в покрайнините, или емигрират.
Елитно за мен вече няма, защото е задръстено отвсякъде. Лозенец не е, както беше, а не е като да не съм отраснал и там.
Около Парадайс е някакъв ужас, целият район, тапи, задръствания, прах, гадория. Новият 3-ти ринг няма да оправи трафика. Или временно до пълното заселване на всички новостроящи се сгради.
Аз съм свикнал на междублокови пространства, зеленина и тишина.

За ремонтите да коментираме ли?
Сега като затворят изцяло Опълченска (сега се работи частично), от 15.09  до март 2025 поне (дават 7 м. уж) ще е шок и ужас в района и захождане, излизане от/към центъра. Половината трафик ще се отцепи към Т.Александров и Симеон, не ми се мисли.

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 21:15 от Revoker

# 209
Цели квартали, всички май  м/у центъра, Владиславово и Аспарухово нямат адекватен парк в близост /за Младост не съм сигурна, Възраждане май е по-малък отколкото е трябвало/. В едното каре около ЛК Тракия например освен на единствената детска площадка няма 1 пейка,
Явно не познавате града …. Аспарухово има парк, доста голям при това, с проект за разширяване под Аспарухов мост, Галата ( страхотен парк изградиха хората от района), пропускам стълбите до плажа с пейки по площадките и еко пътеките. А парка в Аспарухово - Аспарухово пее и танцува, преди 2 седмици безплатен концерт на Сигнал, сега от 8-10 август - рок фестивал
За лятно Тракия, 200 метра в посока център, води се ул. Ангел Кънчев - футболна площадка, баскетболно игрище, пейки, големи Чинари ( съвсем наскоро оправиха тротоарите, реновираха  площадки.

Някой хора пишат само за да са написали нещо.

В София към засичала са мият Околовръстното, ливадите и Овча купел
Във Варна онзи ден миха Аспарухово и Гарата.

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 21:18 от Titina

Общи условия

Активация на акаунт