Варна или по-добър град за живеене от София

• 13 113
  • 251
  •   2
Отговори
# 240
Не забравяй че и Варна е с нов кмет, който също е Спаси Варна един вид.
И Варна също по- мръсна не си спомням да е била. Както и в постоянен ремонт от последните години.

# 241
Само да кажа по отношение на климата, че големите жеги аз лично по-трудно ги понасям на морето поради високата влажност на въздуха. Тази година така се случи, че бях там в най-големите жеги в средата на юли, 36 градуса ги чувствах като 50, имах чувството, че се варя направо. Също мисля, че високите нощни температури цяло лято биха ме тормозили, аз съм свикнала при нас нощем да е хладничко, с изключение на няколко нощи за цялото лято. Иначе Варна едно време с моя мъж ни беше много любима, сериозно обмисляхме преместване там и гледахме апартаменти. Това, което ни спря беше липсата на работа основно, говоря за преди близо 20 години.                                      По темата, авторката замисляла ли се е за Плевен? Седми по големина град в България, близо е и до София и до морето, центъра му е много чист и зелен, има висши учебни заведения, много болници и лекари, магазини. Градският му транспорт ми се струва удобен, а парк Кайлъка е прекрасен. Има си и театър, кина, опера. Ако авторката е от тези, на които не им е важно да има летище, като на мен например. Не знам как е положението с работата обаче, ако има по-запознати може да се включат.

# 242
Да, освен парк Кайлъка там няма какво друго да се каже за Плевен, имат и добри лекари. Но градът е грозен, мръсен, малък, западнал, културният живот е жалък, центърът е адски соц, ВУЗ да завършиш там е единствено приемливо ако учиш медицина/фармация може би също, разнообразие никакво, работа доколкото има е нископлатена, за млади хора нищо сносно, потенциал за развитие точно 0, общо взето хората се знаят, провинциален манталитет както си трябва. Градът намалява и хора постоянно бягат оттам! Някой в тая тема беше написал “варналийка”, сигурно е там от региона да се изкаже, там така говорят.

На мен ми се реве само като минавам от там, ходя по няколко пъти годишно. За мен това място не може сериозно да се нарича “град”. Не целя да обидя никой, но наистина не разбирам какво може да му хареса човек. Имам близки, които живеят там и познавам града доста добре, на тях им харесвало повече от София защото било по-спокойно, това казват.

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 09:11 от Firebird26

# 243
  • Пловдив
Не целиш да обидиш някой... Grinning

# 244
Не целя да обидя хората, защото ако там живеят и са си доволни, това е най-хубавото. Просто си казвам мнението. Аз бих избягала с писъци. И понеже се спомена градски транспорт, Плевен е от край до край сигурно един час пеша, и да няма транспорт няма да умрете 😂

Ако ще гледаме за близо до София и морето, бих казала Пловдив, никога не би ми дошло наум Плевен.

# 245
  • Варна
За пръв път чувам, че Плевен е близо до морето...

# 246
Ами то от тук научихме доста неща Stuck Out Tongue Winking Eye

# 247
  • Out of the Mix
youknow, да написах, че гледките са в края на парка, в края на дивата част. Wink
Усещането е все едно си на Витоша, или между Бистрица и Железница.
След края на главната алея и "свода" се върви само нагоре, без значение дали ще хванеш лявата, или дясната алея.
Пейки няма нагоре.

А Борисовата си е Борисова, тенис играя там, и просто често си ходя от ученик.
Сещаш се - срещи на СУ, Орлов и т.н. Wink
Жалко, че тъпунгерите занемариха къпалнята Мария Луиза. Скачах там от 10-я метър на трамплина преди 20-25 г.

Климатът е различен. Братовчед ми не може да ме разбере, като му обяснявам, че не ми е нужен климатик, и в най-големите жеги има един интервал между 16.00 и 20.00, когато леко се усеща, но 2-3 седмици за по 2,3 часа, ако е нужно, когато съм вкъщи с вентилатор на първа степен няма никакви драми.

До 15.00 ч. в апартамента ми е хладно - южно изложение с двойни дограми с външни стъкла 4 сезона, високоенергийни, само двуосовите са отворени да става проветрение 24 ч. 6 м. в годината. Joy

При него - в Чайка - 7 етаж, изложение изток на всекидневната с кухнята и балкона-градина за теферич, гледка море 24/7, няма такъв пек, без климатик е абсурд, затова е взел възможно най-качествените и тихи за 24/7. Sweat Smile Влажността е сериозна, къпеш се, и след 10 мин. излезеш ли от апартамента, вече си мокър.

Ами, авторе щом имаш имоти тук, и къща, и апартамент, кво ще правиш във Варна? Simple Smile

Изхождам и от позицията, че съм видял и предимно седя в най-хубавите места и райони.
Харесва ми, факт, но не да си пренеса целия живот там. Wink
Все си мисля, и че до 4-7 г. ще доживеем и магистрала Хемус. Sweat Smile
А със самолета си за 35 мин.

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 23:27 от Revoker

# 248
Е много си издръжлив щом изкарваш на вентилатор в София. При температура 36с, ние включихме климатиците заради котката. При същата температура и във Варна сме на климатик

# 249
  • София /Абсурдистан
Ние и спим на климатик. То иначе не се издържа.

# 250
И Варна, и София общо взето вече са сбирщайн от всякакви хора - най-вече надути, комплексирани и откачени. Още 10 години живот им давам и после ще почнат и от тях да се изселват хората, и да почнат да страдат от недостиг на кадри тук и там..

Ще има пропищели, но си го заслужаваме.

# 251
Споко . Квалифицирани кадри пристигат през Гърция, през Турция. Ще има.

Общи условия

Активация на акаунт