ЛОНДОН - 14

• 35 204
  • 724
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря ви много за отговорите. Аз също искам само билети, без други екстри. Ще погледна какви цени са билетите, предлагани от агенции, но най-вероятно засега ще сменим Лондон с някоя друга дестинация. И ще знам за следващия път да гледам отрано.

# 91
  • София
Здравейте, трябва ми помощ за придвижването от Лутън до Гетуик, надявам се да ми съдействате. Импулсивно сътворих почивка с прекачване в Лондон,но не съобразих преди това да проуча трансфера. Не се ориентирам как най-сигурно би било придвижването. Предварително благодаря!

# 92
Избрали сте доста далечни летища едно от друго. Но има влак, който може да вземете.
https://www.thameslinkrailway.com/journey/luton-airport-to-gatwick-airport
Или автобус на national express, който тръгва точно от терминала пристигащи.
https://www.nationalexpress.com/en/airports/gatwick/luton-to-gatwick

# 93
  • София
Избрали сте доста далечни летища едно от друго. Но има влак, който може да вземете.
https://www.thameslinkrailway.com/journey/luton-airport-to-gatwick-airport
Или автобус на national express, който тръгва точно от терминала пристигащи.
https://www.nationalexpress.com/en/airports/gatwick/luton-to-gatwick
Автобуса го гледах и не видях да ходи до Лутън,но пак ще погледна. Летищата са далеч,но за бюджета ми беше единствена опция. Кое според Вас е по-сигурно от двете опции? Имаме достатъчен промеждутък между полетите,но не безконечен. Трябва ли да купувам предварително билети? Банкови карти от България приемат ли ьа плащане в ГТ в Лондон?

# 94
Аз лично винаги избирам автобуса, защото влаковете понякога стачкуват и не се знае дали няма да съвпадне с нечие пътуване.
А и просто ми е по-удобно да изляза от терминала и да хвана автобуса веднага, докато влаковете са малко по-далеч.
Билети лично аз купувам предварително поне няколко седмици, защото са по-евтини специално на national express. Иначе може и на място да се купят. Всякакви банкови карти приемат за плащане.
Лично предпочитание е какво ще изберете, а и кое е по-изгодно също. Щом имате време спокойно може да си прецените кое ви е по-удобно на вас да хванете като транспорт.

# 95
Влака е най-сигурно, избягва задръствания. В ГТ приемат банкови карти, но Лутън е друг град и май не става.

# 96
  • София
Chonsi благодаря много!
neuromancer, точно заради задръстванията ми беше чуденката,но четох и за стачките. Имам време ще обмислям,благодаря!

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 20:48 от *woman*

# 97
Как стои въпросът с интернет и телефон знаете ли? Четох за карти за интернет, които могат да се вземат от летището.

# 98
Винаги ползвам моя телефон и интернет. На Виваком цените са приемливи. Това е съобщението, което получавам когато пристигна :
VIVACOM Ви пожелава приятно пътуване! Изходящ разговор в мрежата на Virgin Media O2 (ex Telefonica O2): до БГ 0.09 лв/мин, в страната 5.99 лв/мин, входящ 0.09 лв/мин, sms 0.09 лв, данни 0.01 лв/MB с ДДС; инфо +35987123

Около 1лв на ден ми е потреблението. Използвам постоянно Гугъл мапс и дори говоря по телефона.
Тези цени са от юни. Не знам дали през това време е имало промени.

# 99
Общо взето почти във всяка държава може да се купи предплатена карта за телефон. За Англия също може, на летището продават в книжарниците (W H Smith) например.
От известно време телефона ми поддържа eSIM и ползвам такъв, може да си купиш още от вкъщи и като кацнеш вече имаш връзка.

# 100
След 5 годишна пауза от ежегодните ми екскурзии до Лондон, се очертава отново да посетя през есента. Влизам да ви чета, най-вече за препоръки за добри и на що-годе приемвливи цени места за хранене Simple Smile

# 101
  • на село
В момента съм в Англия и ползвам е-сим на Уиз еър - работи си чудесно и цените са много хубави.

# 102
След 5 годишна пауза от ежегодните ми екскурзии до Лондон, се очертава отново да посетя през есента. Влизам да ви чета, най-вече за препоръки за добри и на що-годе приемвливи цени места за хранене Simple Smile
Ето различни места, където хапвахме ние като бяхме тази година.
Ollies House
Patty&Bun
Boxcar Baker
Rudy’s pizza
Crome
Best Mangal

# 103
И аз търся интересни места за ядене. Ежедневното изхранване сме го измислили, но ми се иска да отидем 3-4 пъти в някой по-интересен ресторант. Разглеждах корейските, но още не съм се спряла на конкретен, иска ми се съвсем автентичен с разните им ферменти и т.н. Качеството на хранителните продукти също ми е важно. Май доста четене и ровене ще падне. Simple Smile

# 104
  • В сърцето на трима мъже...
Здравейте!
Опитвам се да купя комбиниран билет за London eye, Мадам Тюсо и Sea life, но отказва плащания с Visa и Mastercard:

Имате ли идея защо?

Общи условия

Активация на акаунт