Какъв крем за лице използвате? – 25

• 86 473
  • 695
  •   1
Отговори
# 330
  • Велико Търново
Uriage sleeping mask и аз я харесвам, със суха кожа съм. Но напоследък изчезна от повечето сайтове, може би е спряна.

Не е спряна.

# 331
Много благодаря, Сиска! Тъкмо се чудех дали да взема още една ако ще изчезва, но сегашната ми е още почти пълна. Няма смисъл да ми стои в шкафа месеци наред.

# 332
  • The Evergreen State
Случайно видях темата, не съм писала в нея много отдавна и реших да се разпиша да си сверя малко часовника.
Изразходвам кремовете за лице изключително бавно поради факта, че слагам крем само преди излизане. Не обичам и наслагване на продукти особено и като цяло може да се каже че грижата за лицето ми е минимална, свеждаща се само до измиване с face wash и малко крем. Със зряла, нормална кожа съм, предпочитам хидратиращи анти ейдж кремове.
През лятото ползвам крем със SPF. Имам незапочнат Lancome bienfait multi vital spf 30, който купих миналата година, но така и не стигнах до него защото привършвах друга опаковка от същия крем. Сега видях че вече не се предлага на сайта на Ланком, може и да са спрели тази линия, нямам идея.
При нас си е все още студена пролет с малко слънце и все още мога да карам без SPF. До скоро ползвах серума на Guerlain Abeille Royale youth watery oil без нищо друго. Получих за подарък обаче наскоро Filorga time filler night и го отворих и го ползвам просто като дневен крем. Харесвам консистенцията и като че ли го предпочитам пред герленския серум. Може би ще ги редувам докато се наложи да мина на Ланком крема със SPF фактор.

Забравих да добавя, към поръчката на Ланкомския крем ми бяха дали малка мостра на Renergie eye cream. Стигна ми за няколко пъти и много харесах усещането, не съм планирала покупка все още, но харесвам този околоочен крем.

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 19:22 от Athena

# 333

Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity Rose Озаряващ дневен крем SPF30
Описанието: има лек розов оттенък при нанасяне: този ефект може да помогне за засилване на свежестта и сиянието на кожата. Без да съм снежно бяла, този крем има доста по-сериозен цвят и се вижда. Съжалявам, че го купих вместо обикновения Hyaluron-Filler SPF 30, който много харесвам, но свърших днес.

# 334
Здравейте,кремовете които са с spf  не са достатъчно силни и трябва да се нанася слънцезащитен крем с 50 spf  ако не искате пигментни петна!

# 335
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Честно казано въобще им нямам доверие на кремовете за лице с включен СПФ фактор в тях.
Живея във Флорида и става ясно колко слънце и горещина има тук. Не сложа ли слънцезащита към вече нанесен крем,няма как да се предпазя.
Купувам осново Еусерин и Ла Рош.

# 336
  • Orihuela Costa,Spain
Аз от известно време ползвам Guinot Hydra - сега hydra sensitive, преди това hydra нещо друго беше. Доволна съм, но искам да сменя. Не съм в олх и не знаех за тестерите 😬 Не бих купила, не се знае колко са стари. Съгласна съм в аптеките да ги пуснат по левче-две, като им се свидят безплатно.
Здравейте,може ли малко повече инфо за Guinot?Козметичката ми е фен на марката.

# 337
  • The Evergreen State
Аз съм в район с много малко слънце на година, повечето време прекарвам също на закрито. Нямам необходимост от висок фактор, но предполагам съвета е може би за България. Ако ходя на почивка ползвам слънцезащита с висок фактор обаче, съгласна съм че е важна част за здрава кожа.

# 338
Напълно съм съгласна с Adoralova.
Поемам доста слънце, при това съм с бледа и тънка кожа и преди години точно с кремове със SPF15 така се бях издокарала, че едва преборих петната от слънцето по лицето си. Та, не ми се рискува и не излизам без Uriage Bariesun SPF50 Sensitive, за слънцезащита вече доста години разчитам само на него.

Относно другите кремове за лице - отскоро минах на Lancome Renergie Multi-Lift - изключително доволна съм, но се оглеждам за по-бюджетен вариант със сходен ефект.
След 10на дни употреба на околоочен на Юсерин /разкошен!/ поръчах за проба кремове за лице за зряла кожа на марката, надявам се да ми паснат.

# 339
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Е, то SPF15 е само против уроки, никаква работа не върши за сериозно пазене. Grinning

# 340
VeryBerry, кой околоочен на Виши? Ползвам корейска козметика, но искам да пробвам нещо различно. Благодаря

# 341
VeryBerry, кой околоочен на Виши? Ползвам корейска козметика, но искам да пробвам нещо различно. Благодаря
Този, но е на Юсерин: https://www.eucerin.bg/products/anti-pigment/dark-circle-illuminating-eye-care
Добавям линк към темата за околоочни кремове, има доста мнения за различни продукти на разни марки: https://www.bg-mamma.com/?topic=1314605.msg49417864#msg49417864, може да попитате ако се колебаете между няколко крема на различни марки за мнение и препоръки. Flowers Hibiscus

# 342
  • The Evergreen State
Хрумна ми да попитам - ползвате ли шпатулка за крем? Ползвала съм хидратиращите кремове на Шанел и Диор и идваха с малка шпатулка вътре. Бях решила че е по-добре със шпатула вместо да бъркам в крема с пръст и продължих известно време тази тенденция и с други кремове. Постепенно обаче зарязах този навик, случвало се е да изпускам шпатулката на пода в банята, отнема допълнително време да я почистя отново което е доста дразнещо когато бърза човек. Пък и така или иначе слагам крем на измито лице и с чисти пръсти. Бях прочела някъде, че с пръсти не е толкова хигиенично и крема може да се замърси с времето. Така или иначе кремовете не би трябвало да се държат дълго време. Аз ги държа повече от колкото е препоръчано, бавно ги използвам, но си ги довършвам докрай. Спазвате ли препоръчителния срок на ползване на крема?

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 08:46 от Athena

# 343
Не ползвам шпатулите, сигурно е грешно, но така го чувствам. Някои корейски също идват с шпатули, не са ми удобни.

# 344
И аз не ползвам шпатулите. Опитвах се няколко пъти, но все ги забравям или губя

Общи условия

Активация на акаунт