Какъв крем за лице използвате? – 25

• 86 469
  • 695
  •   1
Отговори
# 345
Не използвам шпатула. Ако някой се притеснява от замърсяване (при всички консерванти в кремовете), може да ползва кремове в тубички или във флакони с помпича.

# 346
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Едно време, когато нямаше шпатули и на никого не му идваше на акъла, че може да има подобно улеснение, си бърках с пръсти, но откакто знам, че има, ползвам задължително. Намирам го за много по-хугиенично и винаги смятам за голям плюс, когато е включена такава към продукта.
Пазя си шпатулките от вече използвани кремове и ги ползвам за нови, които са без.
Да, нанасям винаги на чисто лице с чисти ръце, но нищо не ми пречи и не ме затруднява по никакъв начин да си гребна със шпатулката. Така съм спокойна, че кремът ми няма да се замърси.
Разбира се, винаги предпочитам кремовете ми да са с помпичка или да са в тубичка, но не всички желани продукти са в  предпочитаната от мен опаковка.

# 347
  • на последния етаж
Точно като Reina правя и аз - ползвам си шпатулките винаги, а ако кремът няма такава ползвам шпатулката на някой от предишните, които съм запазила.

# 348
  • София
Задължително използвам шпатула, защото съм с дълъг маникюр и ми е неприятно кремът да ми влиза под ноктите. Шпатули взимам от кутиите с депилатоар на дъщеря ми.

# 349
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Никога не ползвам шпатулите и често ги хвърлям още с отварянето на крема/маската за лице.
Не са ми удобни,нямам и навик.Особено навика.

# 350
  • Някъде там
Използвам си шпатулките. За мен са голямо удобство и ми е много комфортно.

Искам и да попитам за мнение за тези продукти. На промоция са в аптеки Гален, закупих ги, но не знам дали са добри

# 351
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Каквото съм ползвала на Кодали е средна хубост и не е марка,която ми изниква веднага в съзнанието.Нищо специално,но не и лоши продукти.
Съмнявам се,че ще заличи петната. Според мен само медицински кремове биха се справили с този упорит проблем.

Тествам вмомента серум,крем за лице и маска на една корейска марка Seoul Ceuticals , по която са луднали американките.
Хубави са на първо впечатление,но ми тр още няколко седмици,за да бъда категорична в мнението ми.

# 352
Не ползвам шпатула и не следя съвсем точно кога е отворен кремът. Ако ми се стори че го ползвам отдавна, доизмазвам на ръцете. И те са човек Blush

# 353
Здравейте,
Търся мнения за крема на Eucerin Anti redness, против зачервяване. Единия се води коригиращ другия е успокояващ. Този, който е коригиращ предполагам е с цвят, а другия без цвят. Не знам дали правилно съм се ориентирала.
Аз съм с проблемна кожа и вследствие на многото третирания с различни продукти, кожата ми е свръхчувствителна. Всяка промяна във времето ми влияе на кожата веднага-студ, слънце, вятър, всичко. Веднага се зачервява. Както и различни емоции, всичко веднага ми се отразява на лицето като зачервяване. А на този крем пише, че е със зелени пигменти, за да премахне зачервяването и да уеднаквява тена. И понеже не е от най-евтините, тези от вас, които са я ползвали, може ли да ми дадат съвет и мнение. Може и да ми предложите и на друга марка, ако сте доволни. Бих искала да пробвам с тестер, но по аптеките никога не съм намирала такъв.

# 354
Шпатули не ползвам,дразнят ме,че трябва да ги почиствам.Ползвам еднократни дървени бъркалки за кафе.

# 355
И аз си използвам шпатулите винаги - по-удобно ми е, а и по причината с маникюра също.

Аз харесвам Кодали, изпозлвам им мицеларната вода, миста за лице с гроздова вода, матиращата емулсия сутрин през лятото, а сега сутрин този крем, хидратира, но не омазнява

# 356
Ако не се почиства шпатулата след това, е същото като да се бръкне с пръст в крема. Иначе довода за маникюра е разбираем. Идеята за еднократни бъркалки за кафе ми се вижда най-добра.

# 357
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Че тя ако не се почиства, няма никакъв смисъл да се ползва. Вярвам, че всички, които ползват шпатули, го правят, за да не бъркат в крема и да го замърсяват, респективно си ги измиват след всяко ползване. Иначе няма логика.

И за мен Кодали са средна работа - има и добри, и не толкова добри продукти. Точно тези двата продукта не съм ползвала, но виждам, че гликоловата киселина е в средата, а папаинът в края на състава на крема, т.е. ексфолиращото действие ще е доста слабо и меко.
Може би е приемлива опция за минимална поддръжка на кожата за някой, който не иска да ползва по-агресивни продукти в слънчевото време, но избелване на петна не бих очаквала с тази концентрация на активните съставки.

# 358
Използването на бъркалки за кафе за мен е излишно генериране на отпадък.
Не ползвам шпатули иначе, досадно ми е.

# 359
  • The Evergreen State
Аз бих ползвала ако крема идва със шпатулка. За съжаление този който ползвам в момента на Filorga няма такава. Шпатулите от предишни кремове съм загубила отдавна. Специално тази на шанелския крем който ползвах преди си спомням че влизаше удобно под капачката. Кремчето имаше и вътрешно капаче и шпатулката лягаше удобно върху вътрешната преграда на крема и се събираше идеално под капачката. Мога да потърся на Сефора някаква шпатула, преди просто стояха до кремовете за удобство на клиентите или в Нордстром някъде по щандовете за козметика мисля че ще намеря. Въпроса е, че трябва да я съхранявам отделно, може би в зиплок. Иначе почистването след ползване не е трудно, малко вода и сапун и готово.
Може би обаче наистина не е толкова важно, иначе всеки крем би вървял неотменно със шпатула. Ползването на крем с чисти ръце и на почистено лице някак си се подразбира от самосебе си и това е може би е напълно достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт