Какъв крем за лице използвате? – 25

• 71 631
  • 566
  •   2
Отговори
# 495
Препоръчвам Uriage Age Absolu Collagen Booster Micro-Redensifying Serum
Със суха кожа съм, сега през лятото понякога слагам само серум без крем и е ок. Не очаквах, обикновено без крем не мога. Консистенцията е рядък гел, но не е лепкав или неприятен.

# 496
Аз вече приоритизирам простичката грижа за кожата. Преди си купувах много кремове, серуми и какво ли не, даже не успявах да ги употребя докрай и постоянно хвърлях (да не говорим за инвестираните пари). Обаче бялата козметика винаги ми е била слабост. Това, което мога да кажа, че работи най-добре (поне за мен) е нежен почисващ крем или пяна един път на ден (вечер). След това третиноин или крем с ретинАл и хидратиращ крем с ниацинамид. Ако е зима и кожата ми е по-суха може да добавя хидратиращ серум или по-богат крем. 2-3 пъти в седмицата тоника pure skin на biotrade (в случая, защото кожата ми е склонна към акне, но може и нещо само с гликолова киселина) + Cicaplast на la roche отгоре. Сутрин серум с чист вит. C и слънцезащита. Ако имам някакви по-конкретни проблеми, може да добавя продукт спрямо тях. Ако някой желае, мога да кажа и конкретни продукти, от които съм доволна.

Последна редакция: вт, 22 юли 2025, 21:07 от mejdinna

# 497
Да, сподели, ще е полезно. Особено за третиноина и ретинала, от които си доволна.

# 498
Споделете за тази пяна за почистване, пада ли грима с нея?
Търся нещо, с което да пада грим, нечистотии, което може да се ползва и под душа.

# 499
  • Сливен
Маслото нa unita,сваля грима,много добре се измива само с вода и не пресушава,при мен няма нужда да ползвам друг измиващ продукт след него.Поръчва се само от техния сайт,българска фирма от Ст.Загора.

# 500
Споделете за тази пяна за почистване, пада ли грима с нея?
Търся нещо, с което да пада грим, нечистотии, което може да се ползва и под душа.

Не бих препоръчала почистването на грим с пяна, защото не смятам, че кожата ще бъде достатъчно добре почистена. Хубаво е да се използва масло за почистване на грим или мицеларна вода и след това пяна или нежен почистващ крем. За мицеларна вода мога да предложа на Bioderma за чувствителна кожа (розовата), а от маслата съм била доволна от Banila co revitalizing, но моята кожа е склонна към акне и просто единствено от него не са ми излизали пъпки (повечето масла имат съставки, които запушват порите и не са подходящи за склонна към акне кожа). Ако използвате само слънцезащита или някакъв лек бб крем, може и да пропуснете мицеларната вода или маслото. Иначе като пяна съм останала с добри впечатления от тази на Rumi и пяната на Cocosolis. Обаче аз най-вече си използвам CeraVe хидратиращия почистващ крем или La roche-posay Toleriane измивния крем.

# 501
  • Стара Загора
Здравейте, на 38 години съм и до сега не съм ползвала кремове с ретинол (не съм особено запозната дали има значение възраста за използването им).
Имам ваучер от Нотино, който трябва да използвам и виждам комплект на Neutrogena Retinol Boost на добра цена.
  https://www.notino.bg/neutrogena/retinol-boost-podarchen- … iceto/p-16203575/
Бих искала тук да попитам дали някой е ползвал този вариант на серум, крем, околоочен ?
Предимно се интересувам за околоочния дали оставя филм след нанасяне или попива добре.
В момента ползвам Avene Hyaluron Activ B3 , доволна съм, но в Notino сравнено с другите сайтове цената е с 15лв. отгоре и затова трябва да се преориентирам.

Благодаря предварително! Innocent

# 502
Аз започнах преди много години с Neutrogena Retinol тяхна стара формула и бях много доволна именно за околоочната зона. Но ако сега трябва да въвеждам ретиноиди бих започнала с Retinal - минимум раздразнения при първоначално прилагане, в пъти по-добър продукт и видими крайни резултати.
https://www.notino.bg/beauty-of-joseon/revive-serum-ginseng-reti … -zona/p-16155934/
Околоочен е, но можете да мажете цяло лице.

# 503
Здравейте, на 38 години съм и до сега не съм ползвала кремове с ретинол (не съм особено запозната дали има значение възраста за използването им).
Имам ваучер от Нотино, който трябва да използвам и виждам комплект на Neutrogena Retinol Boost на добра цена.
  https://www.notino.bg/neutrogena/retinol-boost-podarchen- … iceto/p-16203575/
Бих искала тук да попитам дали някой е ползвал този вариант на серум, крем, околоочен ?
Предимно се интересувам за околоочния дали оставя филм след нанасяне или попива добре.
В момента ползвам Avene Hyaluron Activ B3 , доволна съм, но в Notino сравнено с другите сайтове цената е с 15лв. отгоре и затова трябва да се преориентирам.

Благодаря предварително! Innocent

Дневния или нощния? Защото нощният е с ретинал. Използвала съм го и ми допада, наличието на ниацинамид е супер, тъй като работи много добре с ретинала + има сквалан и не изсушава толкова кожата. Преди имаха A-oxitive серия, която беше с ретинал и обожавах, но пък бях виждала доста коментари, че изсушава кожата, с което аз лично нямах проблем, защото винаги съм нанасяла хидратиращи кремове след него (нямам представа дали жените, които са писали коментарите са знаели що е то ретинал). Мисля, че обаче смениха серията с тази Hyaluron Active B3. Колкото до околоочен - дамата в предния коменар е дала добро предложение.

# 504
  • Стара Загора
Скрит текст:
Аз започнах преди много години с Neutrogena Retinol тяхна стара формула и бях много доволна именно за околоочната зона. Но ако сега трябва да въвеждам ретиноиди бих започнала с Retinal - минимум раздразнения при първоначално прилагане, в пъти по-добър продукт и видими крайни резултати.
https://www.notino.bg/beauty-of-joseon/revive-serum-ginseng-reti … -zona/p-16155934/
Околоочен е, но можете да мажете цяло лице.
Благодаря много за препоръката. А с ретинала не трябва ли да се внимава, ако се нанася за през деня ?
Прочетох доста мнения за Beauty of Joseon Revive Serum Ginseng + Retinal и повечето пишат, че го нанасят само вечер ?
Ако е така, в такъв случай трябва да закупя и такъв за дневен.
В описанието на Neutrogena Retinol Boost серията пък не виждам да е опоменато за вечер, а само за постепено въвеждане на продукта.

# 505
С ретинала трябва да се внимава много.
Първо се почва по един път нанасяне вечер  два пъти в седмицата. Поне две седмици се нанася така. После се въвежда през ден и така поне месец само вечер.
Ако сте с чувствителна кожа ,задължително започвате зимните месеци.
И задължително слънцезащита spf 50.
Ако кожата Ви е прекалено чувствителна и реактивна си помислете изобщо дали да ползвате ретиноидни.
Преди две години си направих експеримент с ретиноидни и още влача последствия.
Моята кожа е супер чувствителна ,реактивна и със слънчева алергия.

# 506
Всички видове ретиноиди само вечер.
През деня може формула с бакучиол - растителен нефоточувствителен вид ретинол (той също така тушира и успокоява раздразненията от тях).
И не забравяйте когато ги въвеждате - солидна стабилна напояваща хидратация преди и след нанасяне на ретиноидите.

# 507
Здравейте, може ли да кажете мнението си за крем Pure Skin Озаряващ дневен крем Biotrade. Спряла съм се на този, има висок слънцезащитен фактор. Рядко използвам крем, но сега искам да си взема някакъв, по възможност по бюджетен. Със чувствителна кожа съм, нормална към мазна. На 40+ съм.
Скрит текст:

# 508
Аз съм ползвала слънцезащитата на Биотрейд, не можахме да се спогодим. Оставаше ми лепкав слой (макар и минимален) и не попиваше напълно. Кожата ми е нормална към комбинирана. Явно ниацинамидът в състава не ми действа добре.

# 509
Аз съм ползвала нощния от серията. На мен ми харесва доста. Иначе ползвам кремове на Авен, но за по-бюджетни харесвам Биотрейд. Даже сега мисля пак да си взема техния ретинол.

Общи условия

Активация на акаунт